Brandweer Suriname krijgt steun van Rotterdam

3

PARAMARIBO, 27 okt – Het Korps Brandweer Suriname, KBS, krijgt steun van de collega’s van Rotterdam/Rijnmond, Nederland. Per intentieverklaring is overeengekomen intensiever samen te werken op materieel en immaterieel gebied. De kwaliteit van de Surinaamse brandweer zal worden opgeschroefd.

Onder meer zal het wagenpark worden verbeterd en zullen trainingen worden verzorgd op het gebied van brandrepressie, preventie en rampenbestrijding. “We zijn erg blij met de samenwerking, vooral omdat de Veiligheidsregio Rotterdam/Rijnmond veel kennis en ervaring in huis heeft”, zegt brandweercommandant Allan Tjon A Tsien. Vooral de ervaring met olie- en chemiebranden lijkt bruikbaar.

Suriname zal zich dan ook inzetten voor een goed verloop van de samenwerking. Volgens Don Berghuijs van de Veiligheidsregio Rotterdam/Rijnmond is succes gegarandeerd, zeker ook omdat aan beide zijden goede wil aanwezig is. Het KBS heeft al een samenwerkingsrelatie met het brandweerkorps van Amsterdam, die reeds geresulteerd heeft in hulpprogramma’s.


3 REACTIES

 1. als je het zelf niet kan doen of niet kan of wil betalen zal je geholpen moeten worden. Dus zeikerds niet zeiken over de gegeven hulp van nederland. Liever gebruikte materiaal dan helemaal geen materiaal en een bedelaar heeft geen keus. Brandweer Rotterdam bedankt.


  Maak melding

 2. ja, de nederlandse bedrijven en de overheid moet doorgaan met hulp verlenen, terwijl de bewindvoerders hun zakken blijven vullen.
  Zo wordt suri nooit onhafhankelijk, toch?????????????


  Maak melding

 3. Hulp is goed in alle vormen!!! Maar Suriname zelf moet z,n Brandweer inorde krijgen door mensen goed op te leiden en het verkregen materiaal goed te gebruiken tijdens inzetten!!!Dit zie ik zelf nog als een van de grootste probleem van Suriname!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.