dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerdachte van moord in Suriname vrijgelaten

Verdachte van moord in Suriname vrijgelaten

-

Een 37-jarige Arnhemmer die verdacht wordt van een moord in Suriname, moet worden vrijgelaten. De rechter-commissaris wees donderdag een verzoek tot bewaring af. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De man is maandag in zijn woonplaats aangehouden en wordt verdacht van moord danwel doodslag op zijn ex-vriendin. De moord zou in 1993 in Suriname zijn gepleegd. Het OM laat weten in beroep te gaan tegen de afwijzing.

Volgens een woordvoerder van het OM is de man in Suriname veroordeeld en tijdens zijn hoger beroep ontsnapt en naar Nederland gevlucht. Op verzoek van de Surinaamse autoriteiten werd in Nederland strafvervolging tegen de verdachte ingesteld. Eerder heeft Peter R. de Vries in zijn programma aandacht besteed aan deze zaak en daarmee de zaak (opnieuw) onder de aandacht gebracht in Suriname en Nederland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

32 REACTIES
 1. Het is erg triest gesteld in dit land. Weer laat de Nederlandse staat, dit keer de rechterlijke macht zien dat discriminatie nog altijd leeft in dit land. Als een blanke een buitenlander iets aandoet krijgt deze of de minimumstraf maar heel vaak wordt deze zogenaamde autochtoon geheel vrijgesproken. Andersom krijg je de poppen aan het dansen. Ik zie het om me heen en heb het zelf aan de lijve ondervonden. Ik ben 1 ¬Ĺ jaar geleden belaagd door een blanke man met een vuurwapen(illegaal wapenbezit), tijdens de daarop volgende huiszoeking heeft de politie nog 3 vuurwapens + munitie in zijn woning gevonden. 4 jaar eerder is deze man ook al aangehouden voor illegaal wapenbezit en wat is de straf die deze man na een zielig verhaal van de rechter opgelegd krijgt? Schrik niet, het is echt waar! Ga even zitten!
  200 uur taakstraf. Oh dit wil u ook niet onthouden. De eis van het OM was 240 uur taak straf.
  Waar illegaal wapenbezit alleen een minimum van 14 maanden hechtenis staat.

  Ware het andersom weet ik zeker dat ik mijn kinderen heel lang niet zou hebben gezien.

  Bij deze mijn boodschap aan jullie; mensen laat je niet om de tuin leiden, want je bent hier niet gewild. Vergeet nooit wie als laatst de slavernij heeft afgeschat. Vergeet nooit dat als je Nederlands in Zuid Afrika praat de blanke bevolking aldaar je heel goed kan verstaan, vergeet dus nooit wie de grootste racisten zijn!


  Maak melding

 2. Is het de moordenaar van de Guyanese dame? Een poos terug te zien geweest in het programma van Peter de Vries. Schandalig indien hij zou worden vrijgesproken.


  Maak melding

 3. De man in kwestie is Hugo Alexander Nijbroek, veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf wegens de moord op zijn vriendin Debra Williams. Nijbroek zag kans op 10 mei 1995 te ontsnappen uit de strafgevangenis te Santo Boma (Suriname) en is uitgeweken naar Nederland.
  Ik vind het heel vreemd dat de rechter-commissaris een verzoek tot bewaring heeft afgewezen.Op welke gronden is het verzoek afgewezen? De kans bestaat dat Nijbroek Nederland zal ontvluchten, mogelijk naar een land waar hij niet hoeft te vrezen uitgeleverd te worden.


  Maak melding

 4. Als het bewezen is dat deze meneer de moord daadwerkelijk gepleegd heeft, waarom dan niet opsluiten, of ben ik nou zo dom.
  Of heeft het te maken dat Bouterse ook niet uitgeleverd wordt aan Nederland, dus wraak. Dit is een slechte gang van zaken en motiveerd andere moordenaars cq. criminelen te vluchten naar Nederland of andersom.


  Maak melding

 5. heb toevallig de uitzending van peter r de vries gezien. schandalig! hoe is het mogelijk dat een gedetineerde uit een zwaar beveiligde gevangenis kon ontsnappen? curruptie of vooraanstaande familie? geld er ook geen uitleverings verdracht tussen suriname en nederland? je had z,n kop moeten zien toen hij door de Vries werd geconfronteerd. plaats die man toch tegen de muur. oog om oog. die LUL


  Maak melding

 6. Het is toch verschrikkelijk dat een moordenaar die veroordeeld is nog steeds vrij rond loopt. Hij hoort in de gevangenis zij straf uit te zitten en niet vrij rond te lopen alsof er niks aan de hand is.


  Maak melding

 7. Natuurlijk dient een moordenaar zijn straf uit te zitten ! Maar wel lekker hypocriet dat Bouterse nog steeds vrij rond loopt. hoeveel doden heeft die wel niet op zijn geweten. Komt nog bij dat ook hij bij verstek is veroordeelt en nee hoor iedereen doet alof zijn neus bloed.Heeft zelf zitting in de assemble. Dus oordeel niet voor je zelf in de spiegel hebt gekeken. EN dat gelul over slavernij en blank en gekeleurd dat slaat helemaal nergens op, zielig gewoon.


  Maak melding

 8. Dit kan toch niet waar zijn? Wat zijn de beweegredenen van de rechter-commissaris om deze man vrij te laten lopen? Heeft deze RC ooit de beelden van Peter R. de Vries gezien. Is hij soms ook omgekocht of kan deze man op juridische gronden vaststellen dat een moordenaar als deze Arnhemmer vrij moet lopen in Nederland? Kan je een moord plegen en vrij rondlopen? Hoe moeten wij (de gemeenschap) dit verkopen aan de nabestaanden van de ex-vriendin? Hoe is dit in godsnaam mogelijk?????????


  Maak melding

 9. Nederland is het hypocrietste land ter wereld, ze was tijdens de 2e WO toch ook NEUTRAALLLLL haar bondgenoten in de steek latende………….het is niet vreemd hoeveel de 2 antilianen straks zullen krijgen die verdacht worden van : dat Wit meisje melchers te hebben ontvoert, omdat het zwartjes zijn………
  Pas maar op als je zwart bent op schiphol verbrand je ook nog in de gevangenis zonder dat je nabestaanden een behoorlijke vergoeding krijgen, het kan daar allemaal.
  Chaufin


  Maak melding

 10. Het word steeds duidelijker dat wij hier niet gewild zijn.Dezelfde rc die hugo nijbroek vrijspreekt is zelf de moordenaar van het rechtssysteem.Vergeet niet dat het deze witte mensen zijn die moord,roof,uit buiting hebben uitgevonden.Denk maar aan hoe ze vandaag aan de dag aan hun rijkdommen zijn gekomen.Vandaar dat deze moordenaars,rovers en uitbuiters in deze maatschappij of een lichte straf krijgen of zelfs worden vrijgesproken ook.


  Maak melding

 11. O ja mensen,in die hele woede van me ben ik vergeten te vertellen dat deze hugo z’n vriendin waarmee hij hier in nederland een relatie had ook heeft vermoord in dec.2005.Want na die uitzending van peter.r,kwam z’n vriendin achter de waarheid en heeft het met hem uit gemaakt.Die torie is zo,ze gingen uit elkaar en op een dag belde hij z’n vriendin,het was kort voor de kerstdagen dat hij hun kindje van school had opgehaald.Hij belde haar dat ze het kindje kon ophalen bij hem thuis.Toen ze daar aankwam werd het haar fataal.Hij heeft haar gewoon afgeslacht.Ik probeer die torie aan peter.r door te faxen maar ik heb z’n adres niet.Wie heeft voor mij het adres van peter.r ?


  Maak melding

 12. AIRPLANE,

  Waarom vind je dat GELUL over de SLAVERNIJ nergens opslaan?? en wat blank en gekleurd betreft, ben je misschien blind om te zien wat er op deze aarde gebeurd? discriminatie vooral tegen zwarte mensen.
  BEN JE VERGETEN OF WEET JE NIET MEER WAT ER MET KERWIN DUINMEIJER IS GEBEURD OMDAT HIJ toevallig ZWART WAS?

  Ik vraag me ook af hoe je dan de toestand van 1940-1945 noemt. Is dat ook GELUL dat nergens opslaat of was die situatie veel erger dan de SLAVERNIJ? wel ik wil tegen je zeggen dat ik geen van de twee o zo vreselijke situaties GELUL VIND.

  IK WENS JE EEN FIJN WEEKEND TOE.

  CELLIE


  Maak melding

 13. Deze moordenaar is van origine Surinamer, dus slaat de opmerking hierboven over een blanke die een buitenlander iets aandoet nergens op. Laat je eerst goed informeren alvoorens een reactie te plaatsen. Wel ben ik het met de meesten eens dat hij niet ongestraft vrijuit mag.


  Maak melding

 14. Het kan zijn dat ze deze man hangende het onderzoek in voorlopig vrijheid hebben gesteld.Ik vermoed ook dat het O M in Suriname geblunderd heeft met het aanleveren van informatie aan het O M in Nederland. Er zijn vast procedurele fouten gemaakt door Suriname. In Nederland zou deze gast voor dit vergrijp 2 jaar en 6 maanden of 3 jaar moeten brommen. Met een beetje voorbeeldig gedrag mag hij dan 2 jaar zitten.


  Maak melding

 15. als je zo zie kan een ieder nedelander een moord plegen in het buitenland en er wordt niets aangedaan
  Ik vind het heel vreemd dat dit gebeurd.
  marie


  Maak melding

 16. Kan hij hier nog vervolgd worden of moet hij gewoon de opgelegde straf hier uitzitten. Er is toch al een straf uitgesproken. Iemand kan toch niet twee keer voor de zelfde feit worden gestrafd?

  Die vent hoort in de gevangenis thuis en liefst in Suriname, niet hier.

  Straks verdwijnt hij weer.

  We benne benieuwd….


  Maak melding

 17. Wie zijn vrouw of vriendin dood is gewoon vervloekt.
  Zijn huidige vrouw of vriendin moet zo snel mogelijk weg bij deze imbeciel ander gaat zij ook eraan.


  Maak melding

 18. Alweer een boeroe dus.
  Echt een Ba Ka Land op zijn surinaams is dit zeg.
  Dat er nog advocaten zijn die zo iemand vrijpleiten. Voor een paar luttele euro,s.
  Die arme guyanese ouders van dat meisje moeten zijn hele familie vervloeken met ellende. Want die steunen hem dik en dun bij.
  Je kan toch niet iemand vermoorden en dan nog onthoofden en ook nog door de straten van paramaribo slepen.
  Ik snap niet dat de agenten in suriname hem niet gewoon hebben vermalen tot stront.


  Maak melding

 19. Echt triest van Nederland en maar bemoeien en commentaar leveren over wat er in Suriname gebeurd en hoe men daar leeft.

  Die man heeft iemand vermoord, en Bouterse wordt verdacht van drugs dingens en die willen ze levenslang opsluiten hou op schei uit zeg.
  Als hij drugs dingens gedaan heeft dan heeft die de verslaafden in Nederland geholpen want die kunnen ziet zonder en dat is nog steeds geen moord.

  Ik ben benieuwd als het andersom zou zijn je vermoord in Nederland iemand en vlucht naar Suriname, die Nederlanders zouden tot in Suriname komen om te bepalen wat er zou moeten gebeuren.

  Ze moeten die man opsluiten als die dat echt gedaan heeft.Is belachelijk als je een snoepje pikt wordt je de cel ingegooid en als je iemand vermoord mag je naar huis.

  Stuur hem terug naar Suriname en laten ze hem aan zn ballen door heel Suriname slepen,ze moeten hem en zn hele vloeken,ka beest dat ie is.


  Maak melding

 20. Ik ben er van overtuigd dat voor derglijke vergrijpen de DOODSTRAF!!! MOET worden (her)ingevoerd.

  Believe it or not, the simple solution to destroy crime!!


  Maak melding

 21. Jullie zitten constant te fitten op DDB.,maar
  waaromniets over Romeo Bravo,waarom niets over El Vene die zijn schoonzus meerdere
  malen heeft gepakt.Waarom niets over Gilds
  die recentelijk nog heeft geholpen bij witwaspraktijken.
  Zo zijn er nog veel meer wat jullie niet weten.
  Maar nee,………….
  Zo dom zijn bepaalde gasten met eht iq van een rioolrat
  Bouta Bouta en nogmaals Bouta.
  Wees nou maar een beetje realistisch en orrdeel over de hele lijn,gadverr…..

  Aju


  Maak melding

 22. Desi bouterse wordt beschuldigd en was hoofdverantwoordelijke die direkt betrokken was bij de bekendste slachtpartij in de Surinaamse geschiedenis, de decembermoorden. Die mensen zijn volgens getuigen gewoon in koele bloede neergeschoten en zo ga je niet met je schaarse intellectuelen om. Kritiek moet je kunnen geven en kunnen incasseren, althans in een vrij democratisch land zonder bang te hoeven zijn dat je leven niet zeker is. Feit is gewoon dat hij deze moorden heeft gepleegd of laten plegen en tot de dag van vandaag nog steeds niet voor is veroordeeld. Daar gaat het eigenlijk om. Het zou toevallig je vader, broer of kind moeten zijn die vermoord is dan zou je pas voelen hoe het is.


  Maak melding

 23. Sorry het is de schuld van Su.
  Hij mocht geen kans krijgen om te vluchten.
  Geen enkel land mag zijn onderdanen uitleveren(grondwet van het land)

  Maar let.. op als het om de.. VS gaat…. dan doet Ned het wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES