Suriname veroordeelt muur VS bij grens met Mexico

13

PARAMARIBO, 27 okt – Suriname heeft de plannen veroordeeld voor de bouw van een muur tussen de Verenigde Staten en Mexico. Dit meldt de Ware Tijd. Samen met zesentwintig andere landen is een Mexicaanse petitie ondertekend, die is ingediend bij de Permanente Raad van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Aangedrongen wordt op heroverweging.

De muur zou geen oplossing bieden voor de immigratieproblemen, die Washington zegt te willen aanpakken. Suriname’s ambassadeur bij de OAS, Henk Illes, noemt de plannen van de VS symptoombestrijding. “Het bouwen van een muur door de VS is geen oplossing van het probleem en dit is inhumaan.” In Berlijn, Soweto en op de Gazastrook hebben scheidingsmuren ook niet gewerkt.

In de petitie worden de plannen getypeerd als een eenzijdig besluit dat indruist tegen de geest van samenspraak. Het lag eerst in de bedoeling een gezamenlijk standpunt in te nemen in Caricom-verband. Dit streven heeft het niet gehaald, omdat niet alle regeringen op tijd groenlicht hebben gegeven. Tien van de vijftien Caricomlanden hebben uiteindelijk mee getekend op individuele basis.


13 REACTIES

 1. Wat zeurt suriname toch over die muur IN amerika.
  er moet een muur komen in suriname die de bevolking van de negers afscheidt.want de negers zijn de criminelen


  Maak melding

 2. En dit in het kader van Hoe maak je ons land nog meer belachlijk?
  Omdat deze boevenbende alles wat ze geld geeft het land binnenhaalt of het nu maffia Chinezen criminele Brazilianen of wat dan ook is mag een ander land zijn grenzen niet beschermen.
  Misschien moeten de Mexicanen eerst naar Suriname komen. Binnen een paar maanden de Surinaamse nationaliteit krijgen en dan naar Amerika emigreren als Surinamers. Het werkt voor de Chinezen vraag maar aan Fa Tai, Chiu Hung en Jong Tjien Fah
  Het is te triest voor woorden. Ga eerst je eigen troep opruimen voor je een ander land gaat “veroordelen”. Stelletje abanies


  Maak melding

 3. De muren die elders op de wereld waren opgetrokken hadden landen in tweeen gedeeldt.

  Deze muur is bedoeld om een duidelijke grens tussen twee landen aan te geven en om te controleren wie in en uit de USA trekt. Amerika wilt illegalen, drugs en terroristen buiten hun grenzen houden. Nederland doet dat met 100% controle op Schiphol.

  Advies: Suriname, bemoei niet met de interne zaken van de USA. Het gaat je niet aan!! Het kan negative gevolgen opbrengen voor Suriname. Geef een bevriende natie geen “klappen in haar gezicht”.


  Maak melding

 4. Vertellen jullie me ,aub,is het dan nooit goed,wat Suriname doet???Wat voor mensen zijn jullie eigenlijk bah,bah,bah.Alles wat Suriname aangaat,wordt door jullie afgezeken.
  Tja,het is nu 1x zo Surinamers vooral zij die in Nederland wonen hebben geen eigenwaarde,hier worden jullie ook uitgekotst.

  Suriname heeft het recht te protesteren why not??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.