Regeringspartners in Suriname stemmen weinig af

10

PARAMARIBO, 21 okt – Binnen de coalitie wordt te weinig met elkaar gecommuniceerd. Dit zegt Caprino Alendy van coalitieparnter A Combinatie, AC, en ondervoorzitter van het parlement. Op diverse punten en momenten wordt langs elkaar heen gewerkt. Dit gaat ten koste van een vlotte uitvoering van het voorgenomen beleid.

Er hebben zich cruciale momenten voorgedaan waarop, zeker naar AC toe, geen afstemming heeft plaatsgehad. Het betreft onder meer de Occupatiewet en het verdrag met Frans-Guyana over de uitlevering van illegalen. “Zo heb je meerdere dingen waar partners problemen mee hebben. We moeten dit goed uitpraten, want ook op beleidsniveau moet er goede communicatie zijn”, zegt Allendy tegenover de Ware Tijd. Bij de Patamaccadeal is het ook al fout gegaan.

Bij de bespreking over dit Chinese investeringsplan in AC-bolwerk Oost-Suriname, zijn de betrokken ministeries niet bepaald mededeelzaam geweest. Drie maanden geleden is voor het laatst informatie verstrekt. “Er is sindsdien geen onderlinge communicatie meer geweest. Bij die gesprekken zijn wat afspraken gemaakt. We zijn nu enkele maanden verder en weten niet in welke fase zaken zich bevinden”, aldus Allendy. Hij wil spijkers met koppen slaan op de eerstvolgende coalitietop. Er moet dringend worden aangepast en bijgesteld.


10 REACTIES

 1. Geachte redactie,

  Wat de heer Alendy infeite bedoelt te zeggen is dat de mentaliteit van Stadsbewoners t.a.v. de binnenlandse bewoners, nauwelijks is veranderd. En sommigen onder ons weigeren daar verandering in te brengen, wat te maken heeft met een moeizaam bewustwordingsproces.

  Kijk, sinds jaar en dag hebben politici in de stad Paramaribo, een suprioriteitsgevoel op na gehouden t.a.v. de binnenlandse bewoners, de zogenaamde “Yuka”. Wat in het binnenland moest gebeuren, kon alleen maar met de zegen van politici in de stad.

  En nu blijkt dat de binnenlandse bewoners er moe van geworden zijn en er zorg voor gedragen hebben dat hun hoog opgeleid kader, politieke macht verkregen heeft in het politiekbolwerk, gevestigd in Paramaribo. En zeker is dat even wennen voor die zogenaamde elite in de stad.

  Maar brada Alendy zal moeten begrijpen dat hij het niet makkelijk zal krijgen. Want aan de ene kant zal hij er zorg voor moeten dragen dat die stads-elite in Paramaribo (voornamelijk de oude politici), aan die zogenaamde “Dyuka-intellectueel” zal gaan moeten wennen, en aan de andere kant zal hij een gezonde politieke houding aan de dag moeten leggen en erop zal moeten wijzen dat die zogenaamde “Dyuka-intellectueel” hun ziel niet zullen verkopen voor wat kruimels t.a.v. het persoonlijkbelang, maar ten koste van het vertrouwen van hun reeds jaren achtergestelde achterban.

  Heer Alendy, neemt u het van mij aan, dat uw missie zeker geen makkelijke zal zijn, maar gelooft u mij dat op langer termijn, de vruchten zoet zullen zijn, dit indien wij blijven geloven in eigen kunnen, en zeker met de hulp van Anana daar boven.

  Succes mijn broeder, succes.


  Maak melding

 2. Als je Ronny Brunswijk rekend tot de als een “Dyuka-intellectuelen” is het een belediging aan voor de Marrons in het bijzonder de Auccaners.

  Hij ze (de Auccaners) veel ellende bezorgd in ten bate van zichzelf.

  Ik nodig iedereen die een andere mening heeft hierop te reageren.

  Groetjes uit de hel aan mijn zoon Willempie Alexander


  Maak melding

 3. Wie met foefjes en tructjes aan de macht wil komen, zal zeker moeten bukken, zoniet kruipen.
  Verder was het de bedoeling, mee te doen.Dus gebruik je verstand, en niet gaan lopen kraaien als een haan, eieren krijg je toch niet.
  Ba zoekoe, ba vinie ba tjarie.


  Maak melding

 4. Samen uit samen thuis. uitspraak van de beruchte >>fromoe(fromoloog)Somo:::handelswijze/dreigement van>>>>Somo.

  motto: stekker eruit::: dan krijgen ze direct verstand.


  Maak melding

 5. Niet communiceren is een van de signalen die wijzen op een krabben mentaliteit. En deze heerst bagenoeg op alle nivo’s binnen de samenleving. Geleerd van de beleidsmakers (lees bewindvoerders) en toegepast door de bevolking.


  Maak melding

 6. Regeringspartners in Suriname stemmen Totaal niet af moet het kopje luiden…

  Suriname moet af van het coalitie bestel.
  Het land is hierdoor totaal onregeerbaar, etnische politiek wordt constant in tact gehouden door het dinosaurusmonster tandem de NPS-VHP met een zogenaamde ”javaanse” partij wat dat ook mag betekene bij elke coalitie vorming in een wippositie, bij minste of geringste is er een bestuurscrisis door een kleine partij, het land is niet aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders, geen stabiel politiek klimaat etc, etc.

  Neem onze grote noorderbuur de Verenigde Staten , 300 miljoen inwoners met maar 2 grote partijen, bewegingen eigenlijk nml, de Democraten & Republikeinen.
  Suriname daarintegen bij elke verkiezing tientallen nutteloze partijtjes die gemeenshapsgeld krijgen met geen enkele partij programma laat staan progressieve ideeën.

  Suriname heeft maar behoefte aan een 2 partij stelsel met een progressieve partij en een conservatieve partij en een rechtstreeks gekozen president zoals in de rest van de Amerika’s en niet via een ingewikkeld onduidelijk getrapt stelsel dat maar 1 doel heeft namelijk het in stand houden van het monster tandem dat Suriname al decennia regeert en het land verdeeld en tot op het bot toe heeft afgebroken en geplunderd, de NPS-VHP dinosaurus.

  Wil Suriname hervormen en daadwerkelijk vooruit komen dat zal men het huidige staatsbestel rigoreus moeten hervormen en laat 1 ding duidelijk zijn, er is geen ontkomen hieraan.
  De tekens zijn overduidelijk aanwezig dat dit hoe dan ook tot stand zal komen op het ”slaapeiland” Suriname.

  Gelukkig is degenen die zichzelf Surinamer kan noemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.