vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEx-directeur SLM: goedkope Surinamevluchten utopie

Ex-directeur SLM: goedkope Surinamevluchten utopie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 okt – Goedkoop vliegen op de Mid-Atlantische route zal voor eeuwig een utopie blijven. Dit zegt Robbi Lachmising, ex-directeur van de SLM. Het is eenvoudig niet realistisch te hopen dat de ticketprijzen drastisch omlaag zullen gaan. Ook als de concurrentie zou toenemen, is de kans miniem.

Dit heeft vooral te maken met de spreiding in de verkoop van tickets. “Het kan niet goedkoper, omdat de business class op deze route te weinig oplevert”, zegt Lachmising tegenover de Times of Suriname. Over het algemeen zijn business class stoelen vijftien tot twintig maal duurder dan die van de economy class. Grote maatschappijen schermen vaak met de goedkopere tarieven.

Bij het boeken blijken die vaak niet beschikbaar. Als het voor de grotere maatschappijen al zo moeilijk blijkt goedkope tarieven te garanderen, zal de relatief dure Mid-Atlantische route des te minder kansen openlaten. “Wij moeten niet erop rekenen dat welke vliegmaatschappij dan ook goedkoper zal kunnen vliegen op de Mid-Atlantische route”, aldus Robbi Lachmising.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
 1. Maar waarom dan – omdat je als directeur vooruit moet kijken – die deal met de KLM jumbo? Ging u ervan uit dat de Slm toch voor altijd in bescherming genomen zou worden?

  Jullie hadden toch een visie? Wetende dat het op termijn niet haalbaar zou/kon zijn, hadden jullie niet beter samen moeten gaan met een grotere carrier?

  Dit alles riekt naar belazerij. Het is dat het “LAND ROEPT” naar ons reizigers anders had ik er echt iets in gezien om – tegelijkertijd die smoelen van die mensen te snoeren dat wij als zogenaamde surineds er niet horen – één jaar de boel te boycotten.


  Maak melding
 2. Beste mensen,

  Nu begrijp ik waarom deze meneer ex-directeur is. Hij begrijpt de eenvoudige marktwerking niet. Meer concurrentie leidt gewoon tot scherpere prijzen (behalve als er prijsafspraken worden gemaakt, waar het in dit geval erg op lijkt). Zijn stelling dat business class stoelen vijftien tot twingtig maal duurder zijn is de grootste onzin. Deze stoelen zijn 2 tot 3 keer duurder. Ik vraag me af hoe deze meneer de lage ticket prijzen van A-dam naar New York of Brazilie (ook Mid-Atlantische routes) kan verklaren?

  Wees kritisch, neem niks voor zoete koek aan. Surf naar een site van een luchtvaartmaatschappij, vergelijk deze twee prijzen aan en zie zelf wat het verschil is.

  Mvgr,


  Maak melding
 3. sommige lieden zijn gewoon hardleers en dus dom. Zo ook deze omhooggevallen ex-directeur. Deze man heeft nooit verder kunnen kijken dan zijn neus(lees surinaamse grenzen)lang is.


  Maak melding
 4. Robby, kletst wederom gewoon uit z’n nek. Ik weet niet of jullie het doorhebben, maar hij solliciteert (te)openlijk naar de funktie van adviseur/trouble shooter bij de SLM.
  Echter heeft hij deze mij. in de huidige penibele situatie gemanoeuvreerd. Hij heeft geluk gehad dat de brandstofprijzen niet tijdens zijn direkteurs periode bij de SLM waren verhoogd. In dat geval zou hij nu anders (of helemaal niet) piepen.

  Waarom moest en zou Suriname een eigen kist hebben in een tijd waarin geen enkele intern. luchtvaartmij. nog eigen equipment aanschaft. Robby is net als de huidige SLM direkteur geen visionair, maar door de politiek/vakbond in het zadel geholpen nitwit

  En dit gaat nu z’n tol eiesen want nu de tijden in een bijzonder snel tempo veranderen
  moet je duidelijk jou management kwaliteiten en kennis kunnen tonen. Gezien deze echter absoluut ontbreken binnen de ‘SLM top’ (ik denk dat niemand binnen het bedrijf aan een business school, met airline industry als specialisatie, heeft gestudeerd) zou het dus ook bijzonder snel ‘einde oefening’ kunnen betekenen.

  En, by the way Robby ooit heb je de klanten op de Mid-Atlantische route (die dit bedrijf overeind houden) beschuldigd van krabbenmentaliteit, omdat de VVR en SHIVA met jou wilden praten over de exorbitant hoge tarieven op deze route. Ik denk dat TUI Arkefly in afwachting is van jullie faillisement, en dat zij dan zullen aantonen dat er wel met hele lage tarieven op de Mid-Atlantic kan worden gevlogen.


  Maak melding
 5. Dat het niet goed gaat met de slm is duidelijk. Dat de arrogantie er soms vanaf druipt is ook wel duidelijk. De vraag is welke kant we op willen met de slm. Zolas met alle andere zaken in Su willen we eigenlijk vooruit. De zaak boycotten helpt niemand. Niet de surineds en niet de suri’s zelf. Vluchten naar Amerika (250 miljoen inwoners) en brazilie (190 miljoen) vergelijken met die van Suriname heeft ook geen zin. De winst komt daar door de bulk prijzen. Hoe meer er vliegen hoe goedkoper het wordt natuurlijk.
  Blijven kritisch kijken is het credo.Maar dan wel in alle redelijkheid. Als ik bij de Slm slechts enkele tientjes meer kwijt zou zijn aan een retourtje dan zou ik het niet laten, als dit ten goede komt van de surinaamse economie. Ik verwacht dan wel dat de de slm zelf een stapje extra doet in de vorm van bedrijfsvoering en vooral klantvriendelijkheid.


  Maak melding
 6. Ik denk ook dat de tickets niet goedkoper zullen worden, maar niet vanwege de redenen die Lachmising aandraagt:
  De vraag is groter dan het aanbod, velen van ons hebben nu eenmaal een ontheemd gevoel en moeten perse elk jaar naar Su. Je kan je geen beter gouden ei bedenken.
  Daarnaast is er geen massa toerisme, zoals in Brazilie, waardoor het voor charters (nog?) niet interessant is.

  Deze discussie loopt al zolang. Jaren geleden was de aktiegroep Krakti begonnen om een kentering te weeg te brengen. Wie kan mij vertellen hoe het afgelopen is?

  Het is frustrerend om zoveel reacties jaar in jaar uit te lezen en totaal geen verbetering te zien.
  De vicieuze cirkel rondom de SLM lijkt wel het tijdperk van de VOC…
  Wie weet heeft de generatie van de volgende eeuw wel geluk. Waarschijnlijk gaat de reis dan wel naar China.

  Hoewel ik geen zwartkijker ben, ben ik bang dat goedkope tickets naar Adam – Su echt een utopie blijven….


  Maak melding
 7. paramaribo hoeft geen eindbestemming te zijn. Een tussenstop op weg naar belem, rio de j. of caracas voor de grote vliegmaatschappijen zou ertoe kunnen leiden dat de tickets naar Paramaribo vanwege de concurrentie dan drastisch omlaag kunnen


  Maak melding
 8. Nu is begrijpelijk waarom de SLM als zinkend schip zal vergaan. Het zijn de verkeerde mensen die aan het roer staan of hebben gestaan. Je moet toch van goede huize komen om zo’n koeterwaals uit te kraaien. En dan te bedenken dat je jarenlang vertegenwoordiger bent geweest om te eindigen als direkteur.


  Maak melding
 9. Wij, surinamers zijn domme mensen…..en we blijven dom. ons land kent geen echte managers. Niks en dan ook niks loopt goed zodra het met su te maken heeft. ik weet dat mijn broeders boos zullen zijn, maar de waarheid doet altijd pijn. Surinamers stellen niks voor op wereld-niveau als we ze vergelijken met Azie en de rest van de wereld.


  Maak melding
 10. beste mensen,
  Zo zie je weer dat robbi Lachmising uit zijn nek lult, want nu de sanering voor de deur staat, waar hij en zijn vrienden niet aan hebben willen werken moet zij zonodig positief bericht uitspreken. Maar ik vraag mij af met hoeveel geld hij zijn zak heeft gevuld via de klm met de aankoop van de boeing ??????????.
  Lachmising moet nu begrijpen dat hij niet meer over het bedrijf te zeggen heeft en zijn grote mond dichthouden.


  Maak melding
 11. Als deze man zegt dat Business Class tickets 15-20 keer duurder is, dan moet hij onmiddelijk zijn kop laten nakijken. Stelletje lapzwansen.
  3-4 keer duurder. Dan houdt het echt op.
  Dit geeft ook aan hoe zij denken!
  Op de 747 rust heel veel vaste kosten: haar eigen vaste kosten, dan hele SLM als vaste kosten. Dus zou ik zeggen knikker die business class stoelen op de economy deck eruit of verkoop die ook als economy. Pax die vaak vliegen met SLM krijgen dan die stoelen. Vervolgens zoveel mogelijk vliegen met die kist. Kleine marge, hoge omzet. Als je bij elk vlucht de variable kosten voor die vlucht eruit hebt dan heb je al eigenlijk al bijdrage in je vaste kosten.
  Die kist moet ca. 10000 euro all in per uur vliegen. Total bloktijd bij retour: 19 uren.
  19*10000 = 190000. Per stoel is dat: ca. 350 (535 Economy stoelen) Euro. Tax. 75 euro. Marge 225 euro.
  Gewoon retour 700 of 750 Euro.
  Hele jaar door, een tarief. Alle reisburo’s uit de loop. Business Class Euro 1500,00 All In. Je verkoopt altijd je business class in twee deck versie. (30 x 1500 = 45000) en vracht.
  Ik durf te stellen dat zij flink winst kunnen maken bij een dagelijke vlucht en ticketprijzen van Euro. 600 All in voor Economy en Euro 1500 All in voor BIZ. En hun vracht voor 2 Euro de kilo (all in ) verkopen
  Als dit niet kan bij 70% bezettingsgraad, dan mooeten zij die kist maar affakkelen.


  Maak melding
 12. Die hele lachmising is de grootste uitbuiter geweest van s.l.m.
  In zijn actieve tijd bij de baas slm heeft hij een huis gekocht voor zijn binnen of buitenvrouw voor meer dan één ton euro in de stad.
  Hij moest speciaal terug vliegen naar a’dam om het geld optehalen en te betalen in surbo..
  Ik weet van heel dicht bij,dat hij op die bewuste avond voor het tekenen van de overdracht huis in parbo via hotel torarica heel wat eten en drinken heeft laten halen en op die avond veel plezier beleeft.
  En dat alles op rekening van de s.l.m.getekend door deze zelfde lachmising..
  Bij elke vlucht vanuit a’dam werd de kist volgeladen met spullen van deze zelfde man,bagages van soms 15 dozen met alles erin en dan nog gratis….
  En nu kraait hij een andere taal..
  Zo zijn wij suris..


  Maak melding
 13. Nou, hehe het is zo ver, iemand die het lef heeft om duidelijk taal te spreken!
  Larki420

  Ja, duidelijke onzin zal u bedoelen !
  Als je toch weet dat er niet veel met business class gevlogen wordt dan verbouw je toch deze afdeling en plaats je daar economy class reizigers. Dan gaat de stoel capaciteit omhoog.


  Maak melding
 14. De surinaamse markt is te klein voor een nationale carrier; in navolging van de scandinavische landen (SAS) zouden landen in de regio een gemeenschappelijke luchtvaartmaatschappij kunnen oprichten.
  Daarnaast geloof ik niet dat de inkomsten van
  de SLM te gering zijn: aan leegloperij en hoerenloperij worden enorme bedragen(o.a. salarissen) verkwist.Eerst de parasieten de deur uit en dan regionaal samenwerken.
  De SLM saneren betekent helaas politieke zelfmoord voor SPA Bruin.


  Maak melding
 15. Beste mensen vergeet je een ding niet dat slm
  veel geld vraagt voor een tiket sur,dat is een ding.ga online boeken dan bespaar je wat zakgeld ongeveer vier tientje eigen ervaring.


  Maak melding
 16. Die Lachmisingh heb ik persoonlijk meegemaakt:

  In maart 2006 was hij onderweg naar Zanderij om zijn vlucht te halen voor vertrek naar NL.
  Daar hij aan de late kant was presteerde meneertje het in zijn zieke kop om het vliegtuig die op tijd wilde vertrekken tegen te houden.
  Dankzij de stipte Spanjolen werd er lekker niet op deze sukkel gewacht, “ex-directoir SLM”…..f$%&() it” en vertrok het vliegtuig van de Spanjolen gelukkig op tijd…
  Zo zie je…..zo zal Suri nooit vooruitkomen dankzij deze sukkels die ook niet kunnnen rekenen.
  Business class van de SLM is vlgs deze sukkel 20x de prijs van economy class: misschien betaal je voor HOEREN en COKE in de business class van SLM……….

  torarica


  Maak melding
 17. schande,
  dat een land met de duurste ticket ter wereld geen winst maakt, schande schande!.
  Ik ben eens met Marcel, ik heb ook een keertje gevlogen naar suriname en toen waren die hoge pieten hier, ze hebben die vliegtuig vol gepropt met hun eigen bagage, en mijn bagage niet aangekomen op zanderij, moest wachten tot de volgende vlucht, goed gedaan slm, heel klant vriendelijke bij je. Slm is surinam airways voor hoge pieten, en de kosten voor de reizigers.
  sterkte wens ik slm
  droevige reiziger


  Maak melding
 18. OHH! Omdat een hindoestaan wat heeft gezegd, gaan alle bekken open. Was het een creool geweest, zouden velen mee l#llen.
  Zo ken ik mijn landgenoten weer!


  Maak melding
 19. Suriboy, niemand heeft het daar eerder over gehad maar nu wil jijzelf een etnische swung aan deze zaak geven ? Waarom doe je dit nou ?
  Waarom kun je dit niet laten ? Of ben jij zelf zo racistisch ingesteld !

  Suri people wise up !


  Maak melding
 20. interessant vind ik het wel wat er nu allemaal op tafel wordt gelegd. Ik ben een blanke nederlander en weet te weinig af van de perikelen rond de SLM. Jammer dat een meneer de discussie tot een rassenconflict wil gaan verlagen.

  dick witte


  Maak melding
 21. Er is wel een mogelijkheid. Deze vliegtuig zou eventueel een tussenstop kunnen maken ergens in Zuid-Amerika of Antillen om meer mensen op te pikken en toch nog zijn vliegtuig vol te kunnen krijgen. Is mischien een optie.

  Degene die denken dat een ticket ooit 3 a 400 euro gaat kosten kan het vergeten. Dat zal nooit gebeuren. TUI heb niet zomaar afgezegd. Nederlandse Maatschappijen zijn zowieso te duur in alles. SLM is ook te duur, teveel personeel die heel de dag zitten te niksen op Zanderij.

  Het zal een Maatschappij van een lage loon land moeten zijn. Wel een veilige en betrouwbare, die zijn er heus wel.


  Maak melding
 22. No Matter What You All Says,hahahhahahaha de SLM is tot februarie volgeboekt.Ik Vlieg steevast SLM,maakt me niet uit wat jullie allemaal hier lopen te bazelen,de klagers zijn de dommie`s of???????????ze kunnen niet de ticket betalen en komen hier hun gal spugen.SLM,LET THEM TALK doe je ding ik steun jullie zonder gemekker.
  Plotseling heeft iedereen van alles meegemaakt met de SLM,hoe negatiever kan een volk zijn,het eeuwige azijngezeik van jullie pffffffffffffffff,ga lekker naar andere landen,hoeven de Surinamers jullie valse hoogmoed niet mee te maken,in andere landen zijn jullie NIETS,daar moeten jullie buigen en in Suriname willen jullie dat de Surie`s voor jullie buigen me m……….SLM heeft de duurste tickets ter wereld???????????Wordt er beweerd,eens naar New.Zeeland of Australie geweest??Pffff I rest my case,Surineds denken het toch beter te weten hahahahha terwijl ze nergens naar toegaan en niet verder kijken dan hun neus lang is.
  SURINEDS worden steeds ENGER.De goeden niet meegerekend.


  Maak melding
 23. Robbi Lachmising had beter werk gelevert, maar werd steeds belazert door de regering. Vraag zelf aan de leiders, zij zijn zelf verantwoordelijk en niet Robbi Lachmising.
  Ze hadden zelf prijsafspraken met KLM.


  Maak melding
 24. HH Waterkant bedankt voor de mogelijkheid tot reageren in uw krant.Het is een goed media systeem waarvan men greetig gebruik van maakt om zijn/haar reacties te mogen ventieleren.Ik volg de reacties in uw krant sinds juni 2006.Er zijn wel erbij waarvan je zou kunnen zeggen van nodig de kritiek gever uit voor een vervolg gesprek en maak er gebruik van hun kritiekpunten tot het omzetten naar een gezamelijke verbetering tbv unu Sweeti Sranang.Blijven bij alleen maar kritiek leveren helpt niet in alle gevallen.Een oosterse spreekwoord zegt;
  “Wij zien niet wat wij zien,maar wij zien wat wij willen zien”.Wat betreft kritiek over vliegticketprijs naar Suriname zijn er diverse modelkritiek geweest.Het is te meer een signaal naar uw krant om iets meer eruit te halen dan nu het geval is.Mijn voorstel is dan ook bijvoorbeeld op select basis een prijs toe kennen voor de beste reactie.
  Voorbeeld reactie nummer 8 van Naseeruddhin.Hier zie je dat het gaat om de inhuod en is toekomst gericht,het gaat niet om allen maar kritiek leveren door onmacht of ongemak.Iemand persoonlijk een trap nageven is maklijker dan een hart onder de riem steken.Ik wil dan ook Rob Lachmisingh bijdeze bedanken voor zijn bedragen voor het realiseren van een eigen SLM Sranang Jumbo. In begin fase heeft hij hard moeten lobyen ondanks alle negatieve invloeden van buitenaf.Ik werk sinds 1969 voor een International Airline en weet wat erbij komt kijken om Amsterdam Paramaribo line te onderhouden.Ook gaat mijn dank naar niet te vergeten naar die mensen die hard hebben gewerkt en nog steeds hun bijdrage leveren voor verbetering.
  Dus mede mopperaars laten wij vooruit denken en gebruik maken van personen met vlink wat ervaring binnen de vlieg wereld en helpen meedenken tot het realiseren van meer SLM Boeings, denk aan de nieuwe ontwikkeling rond de B777-300.Denk aan verbreding dus white body en niet af gaan naar nul.Reactie nummer 8 dwingt je tot verder nadenken.
  Een ander spreekwoord zeg;Niet alleen de kleren maken de man/vrouw en ook niet in alle gevallen de Koning de klant is, maar de klant is Koning.Als u begrijp wat in spreekwoordelijk term wordt aangedragen dan kunt u zeker van zijn dat uw bijdrage zowel positief als negatief in de toekomst gaat meebrengen u als een potentieel SLM klant.Mijn dank voor uw reacties en uw aandacht.Redactie sorry ik kon het niet laten bij een korte reactie, ik vraag uw begrip indeze.
  Van een tip top sranang boi.
  God bless you all.
  The Guru Bsi.


  Maak melding
 25. Hey Radja,
  Je probeert die andere Radja in kwaad daglicht te stellen? Trouwens wat lulverhaal van je. Types als jou word ik echt ziek van. Wil je ook appels met appels en peren vergelijken. AMS-MELBOURNE is iets meer dan twee keer AMS-PBM. Dus zou het wel iets meer mogen kosten.
  Alle positieve kritiek meteen op Surineds schuiven. Er genoeg kloothummels mee eens maar meteen dat dooddoener.

  Suriboy,
  Ik ben hindoestaan. Die hele klote SLM is door allerlei groepen als hoer gebruikt en wordt nog steeds zo mee omgegaan.

  Nigi,
  Je kan je markt net zo groot maken als je wilt. Als SME opensky hanteert. Trouwens hele Caricom is thuismarkt, :).
  Verder denk aan SIA en Icelandair.

  SLM vraagt VISIE en MOED. Piloten en Stewardessen zijn goedkoop en ander personeel ook.


  Maak melding
 26. Radja:je hebt alles van een wellustige uitbuiter, dat anderen de ticket duur vinden,laat jouw genieten als een sadist,wreedaard,uitbuiter en verder ben je in staat anderen te doden voor zijn/haar bezit.Het gaat goed met je,hopende dat je vervloekt wordt,verder wees ik jouw langzaam lijden toe.


  Maak melding
 27. Hahahahhahahahahaha hahahahahahaha typischhh,zie daar idd de aangesprokenen reageren,maw,ze zijn nietsnutters ,gezwellen in de Nederlandse samenleving,zie hun typgedrag,wensen mij het onmogelijke hahahhahahaha maar ,ik geloof in God,en zeg bij deze I DONT CARE.
  Prik ik werkkkkkkkk hahhahaah en keihard ook,integenstelling tot jou die de gehele dag achter zijn pc zit te verzuren,maar tja wat je zegt ben je zelf zegt de bakra.Jij zal wel een drugsdealer zijn,anders probeer je het niet op iemands anders conto te schrijven.

  Ik weet waarover ik typ,als ik zeg dat jullie AZIJNZEIKERDS zijn,door mijn werk,kom ik in aanraking met bijna alle bevolkingsgroepen,Afrikanen,Marokkanen,Turken,Polen enz.geloof me die mensen hoor je nooit klagen,of hun land afzeiken,al gaat het nog zo slecht.Maarrrr de zg Surineds miegadooooooooooo,so so huilen en zeiken,jullie doen je best maar,niemand die naar jullie leeglopers luistert.Hahahahhahahahahahaah en door KEIHARD werken en flink sparen,heb ik de halve wereld rongereisd puhhhhhh voor jullie reaties puhhhhhhhhh.VB,of is die radja mij aan het naapen ehmmm,volgens mij ben je VONBITCH van wk chat,hebben ze je eindelijk voorgoed daar vandaan GEBAND???? I Hope SO.

  Maar goed,I Dont Need A Fight ,To Prove I`M Right.


  Maak melding
 28. Radje, volgens mij gebruik je snoep met heef veel kleurstoffen. Uit jou schrijfstijl haal ik een heeeeeel hoog adhd-gehalte. Go so doro mie boi, soso valium kan jepie joe


  Maak melding
 29. Brahm SingH,

  Wat de aankoop van de JUmbo betreft de volgende vraag:Waarom is de aankoop van de jumbo 7 mijoen duurder uitgevallen dan eerst was gemeld? Waarom heeft deze jumbo eerst op naam van Henshuys gestaan en vervolgens aan de SLM geleverd. Ik stel je deze vragen omdat jij een deskundige bent, althans zo heb jij je gepresenteerd.

  Is de aankoop van een zuipbak in deze tijd wel zo verantwoord? Was een aankoop/lease van een 767 niet beter geweest. En als dit het geval is, dan de vraag waarom men dit niet gedaan heeft. Gebrek aan visie? Geef mij aan waarom we Lachmising dankbaar moeten zijn?

  En nu wil ik ook met je vooruitdenken. Hoe wil je, als het klopt, de 18 miljoen dollars galdstrijken. Is het verantwoord om de SLm kost wat kost te behouden of zou je meer moeten gaan denken aan een andere, nieuwe surinaamse maatschappij waar de politiek totaal geen invloed op kan uitoefenen?

  Wat doe je wanneer overgegaan dient te worden op afslanking van drie kwart van het bestaande personneel? Want een ieder kan al op zijn klompen aanvoelen dat dit uit de consulting zal volgen. Hoe ga je met deze mensen om als je enerzijds de SLM wilt behouden en anderzijds aan gezonde bedrijfsvoering wilt doen?

  Zet je de SLm in als instrument van de economie, dus veel lagere prijzen, waardoor het toerisme kan worden gestimuleerd,accomdaties dienen eveneens te worden gerealiseerd, of laat je het wederom verworden tot een melkkoe?

  Laten we een iets heel goed gesteld hebben: een luchtvaartmaatschappij dankt haar bestaansrecht aan de passagiers. In deze is de klant de koning. Laten we ook vastgesteld hebben dat het overgrote merendeel van de reizigers op deze lijn Surineds zijn. Tevens de vaststelling dat het overgrote merendeeln van de tickets die vanuit Suriname worden geboekt bekostigd worden door de Surineds. Kortom: de economische levensvatbaarheid van deze lijn is te danken aan de Surineds. En als die en masse zegt dat het nu genoeg is geweest, dan dienen de vervoerders te buigen en anders kunnen ze barsten.

  Je zou kunnen ztellen dat in het laatse geval dan geen enkele carrier meer zal vliegen en dus geen verbinding meer zal zijn. Maar dan zeg ik: er is nog altijd een Arke fly die nog niet wenst te vliegen op dit traject. Dit wil niet zeggen dat zij nooit zouden willen. Gelukkig is deze maatschappij relatief onafhankelijk van de rest en hoeven ze een KLM in omvang niet te vrezen omdat zij een dochter zijn van de machtige TUI. En zie hier mijn bijdrage in het vooruitdenken .

  Aangezien jij ook met die slogans komt aanzetten wil ik ook een duitje in het zakje doen: Om een postieve verandering teweeg te brengen, dien je een nieuw begin te creeren.

  Weg met de SLM, weg met de KLM en de Martin air op deze route, want zij staan dat gewenste nieuwe begin maar wat in de weg!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES