zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenNatuurKernafval geen prioriteit in Suriname

Kernafval geen prioriteit in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Laag radioactief ziekenhuisafval in Suriname wordt waarschijnlijk in het milieu gedumpt. Tot die conclusie komt Paul Kraaijer uit Zwolle. Sinds juni 2003 doet hij onderzoek naar hoe in Suriname wordt omgegaan met – de opslag van – laag radioactief afval.

Milieu- en afvalbeleid in Suriname staat nog in de kinderschoenen. Er zijn positieve ontwikkelingen waar te nemen, maar op het terrein van gevaarlijke soorten afval ontbreekt veel expertise. Niemand weet überhaupt wat er aan gevaarlijk afval in het land aanwezig is, laat staan in welke hoeveelheden.

Aanleiding voor het onderzoek was het door de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval (COVRA) in Vlissingen op 18 juni 2003 gedane voorstel aan de Tweede Kamer om de voormalige en huidige overzeese rijksdelen van Nederland te helpen bij de opslag van haar kernafval.

Op het moment dat Kraaijer van dit voorstel vernam was hij verbaasd, immers de COVRA doelde in haar voorstel ook op Suriname. Als frequent bezoeker van Suriname vroeg hij zich af wat er in het land aan radioactief afval aanwezig is en hoe dit wordt opgeslagen en hoe ermee wordt omgegaan. Op eigen initiatief startte Kraaijer een onderzoek. Meer hierover is te lezen op zijn weblog, waarin dagelijks wordt bericht over het milieu- en afvalbeleid in Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Ik hoop dat men in suriname ook hier met grote zorg mee zullen omgaan! de grond is te rijk om het op deze manier te laten verloederen, wil ik ook graag even van de gelegenheid gebruik maken om het volgende te vragen?
    Heeft er ook een onderzoek plaatsgevonden waarom er afgekeurde Bio-bakken afkomstig van nederland daar in het bos lag?? zo een tien tot 8 jaar geleden waren daar toeristen tegen aan gelopen?? is ook wel een onderzoek waard denk ik!!??


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES