Home Nieuws uit Suriname Nederlandse ambassade in Suriname op de vlakte

Nederlandse ambassade in Suriname op de vlakte

5

PARAMARIBO, 12 okt – De Nederlandse ambassade in Paramaribo houdt zich op de vlakte in de kwestie rond de aanhouding van ambassademedewerker H. in Nederland. Het blijft bij een bevestiging dat de man als chauffeur werkzaam was. “Vanwege privacy overwegingen” worden geen details verstrekt.

“Ik kan alleen bevestigen dat inderdaad een lokale medewerker vorige maand wegens een drugsonderzoek is aangehouden”, zegt ambassadewoordvoerder Ralf van de Beek tegenover de Ware Tijd. Over het verloop van het justitieel onderzoek wordt ook geen informatie verstrekt. Volgens het Nederlandse persbureau ANP zijn herhaaldelijk drugszendingen verzorgd via de diplomatieke post.

H. viel op vanwege zijn frequente reizen. Volgens persofficier Maarten Vos van het Openbaar Ministerie in Haarlem luidt de verdenking: betrokkenheid bij drugssmokkel. Er zijn aanwijzingen dat H. deel uitmaakt van een drugsbende. Hij is in 1980 overgestapt van het Surinaamse leger naar de Nederlandse militaire inlichtingendienst. Toen die werd ontmanteld, mocht hij als chauffeur dienen.

5 REACTIES

  1. alweer personeel van het koninkrijk der nederlanden die betrokken is bij drugshandel

    en alweer doofpot…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.