vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameNederlandse ambassade in Suriname op de vlakte

Nederlandse ambassade in Suriname op de vlakte

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 okt – De Nederlandse ambassade in Paramaribo houdt zich op de vlakte in de kwestie rond de aanhouding van ambassademedewerker H. in Nederland. Het blijft bij een bevestiging dat de man als chauffeur werkzaam was. “Vanwege privacy overwegingen” worden geen details verstrekt.

“Ik kan alleen bevestigen dat inderdaad een lokale medewerker vorige maand wegens een drugsonderzoek is aangehouden”, zegt ambassadewoordvoerder Ralf van de Beek tegenover de Ware Tijd. Over het verloop van het justitieel onderzoek wordt ook geen informatie verstrekt. Volgens het Nederlandse persbureau ANP zijn herhaaldelijk drugszendingen verzorgd via de diplomatieke post.

H. viel op vanwege zijn frequente reizen. Volgens persofficier Maarten Vos van het Openbaar Ministerie in Haarlem luidt de verdenking: betrokkenheid bij drugssmokkel. Er zijn aanwijzingen dat H. deel uitmaakt van een drugsbende. Hij is in 1980 overgestapt van het Surinaamse leger naar de Nederlandse militaire inlichtingendienst. Toen die werd ontmanteld, mocht hij als chauffeur dienen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES