Suriname moet Doorwin BV netjes bedanken

5

PARAMARIBO, 9 okt – Het Nederlandse Doorwin BV moet niet langer worden gezien als serieuze kandidaat voor overname van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, BSH. Dit zegt voorzitter Robert Ameerali van de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Doorwin heeft alle kansen verspeeld door het getoonde wispelturige gedrag.

“Deze tender is gewoon mislukt. Een computer die hangt moet je resetten, je moet dus de hele onderhandeling stopzetten, een evaluatie maken en kijken welke nieuwe opties er zijn om verder te gaan”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd. De regering zou maar moeten ophouden met achter Doorwin aan te huppelen en intentieverklaringen te verlengen.

Het legt duidelijk geen zoden aan de dijk. De onderhandelingen zouden onmiddellijk stopgezet moeten worden. “Doorwin wil Bruynzeel doorverkopen. Dat is tegen de tender. De intentie was nooit dat de koper het bedrijf zou doorverkopen, vooral niet als er zoveel strenge criteria waren, waarbij slechts drie uit enkele tientallen geselecteerd zijn”, aldus Ameerali.


5 REACTIES

 1. Geloof ze niet op hun mooie blauwe ogen!

  Lezen jullie dat boek van John Perkins. De bekentenissen van een economische huurmoordenaar.

  Het is an eye opener!

  Groet uit Zoetermeer.


  Maak melding

 2. ONBEGRIJPELIJK!!

  Mijnheer Ameerali slaat precies de spijker op de kop!
  De Surinaamse politici zijn alleen uit eigen zakken te vullen en zijn visieloze sukkels.

  De Surinaamse politici zien nog steeds heil in Doorwin BV als opkoper/nieuwe eigenaar van Bruynzeel Suriname ONDANKS de intentie van Doorwin BV om Bruynzeel Suriname met WINST door te verkopen aan een andere firma……….

  Is het hele land nu in de verkoop gezet door incompetente sukkels?!

  Met de Goldmining is het al gebeurd en nu met de bosbouw?

  Sukkels en visie loze nietsnutten zijn de surinaamse politici

  Torarica


  Maak melding

 3. Gelijk hebt u meneer Ameerali.

  Een bekende onderhandelingstactiek. De tegenpartij zogezegt uitputten. Multi-nationals zijn voor hun continuiteit niet afhankelijk van de deal en kunnen oneindig doorgaan. Vooral als ze in de gaten hebben dat de andere partij met de rug tegen de muur staat of zich te zeer laat leiden door principes of zakelijke onervarenheid. Heel veel bedrijven worden bij dit soort transacties naar de afgrond gedreven om vervolgens het bedrijf voor een habecrats bij de curator weg te halen. Ga er vanuit dat Doorwin voor wat betreft dit soort onderhandelingen door de wol is geverfd en zwakheden bij de tegenpartij zowat ruikt.
  Advies daarom is, om zodra zo’n partij onbestendig gedrag vertoond, direct verdere onderhandelingen te stoppen.
  Suriname bouwt op die wijze op termijn een naam op van een partij die niet gediend is van dit soort praktijken.


  Maak melding

 4. Sing P.
  Andere sukkels noemen maakt je er meestal zelf een. Ken je de mensen die je sukkels noemt? Heb je ze ooit van dichtbij meegemaakt? Of ben je een zelf ingenomen iemand die niet in staat is zich met het minimale aan respect te uiten naar anderen. Met de toon die je bezigt geef je alleen jezelf bloot en voegt niets toe.


  Maak melding

 5. regering moet bruynzeel nooit verkopen want alle houtzagerijen zijn winst gevend waarom bruynzeel niet? de dierkteur moet opstapen
  en een andere dierkteur benoemen aub geen polietieke dierkteur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.