woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse wetgeving misbruik kinderen aanpassen

Surinaamse wetgeving misbruik kinderen aanpassen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 9 okt – Suriname moet dringend de wetgeving aanpassen op het gebied van seksueel misbruik van kinderen. Dit zegt Sharon Geerlings-Headley van het Instituut voor Kinderrechten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Aanleiding is recente berichtgeving over seksueel misbruik van jongens door hun grootvader.

Het misbruik vond plaats tijdens verblijf bij opa en oma thuis. Invoering van moderne wetgeving is meer een kwestie van goede wil dan van vermogen. Er is al een westvoorstel klaar, maar de aanname laat op zich wachten. “Waar is die wet gebleven, waarom is die nog niet doorgevoerd?”, zegt Geerlings-Headley tegenover de Ware Tijd.

De wetgeving moet ook nog sekseneutraal worden. De huidige wetgeving stelt verkrachting van jongens niet strafbaar, er is uitsluitend sprake van verkrachting van meisjes. Het Wetboek van Strafrecht heeft het alleen over ontucht met kinderen beneden 14 jaar als het om ontucht gaat, De straf voor ontucht is lager dan voor verkrachting.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

11 REACTIES
 1. Als er zelf pedofielen in de top van de regering zitten en in ‘hoge’ kringen in het land, dan sta ik niet verbaasd dat deze wetten op zich laten wachten!


  Maak melding
 2. Sharon,

  Ze kijken wel uit met het doorvoeren van moderne wetgeving. De kans is daarna groot dat Suriname zonder parlement verder moet of een parlement dat gehalveerd is.
  Ook een groot probleem van Suriname:
  “ZIJ DIE DE WETTEN MOETEN BESCHERMEN, ZIJN ZELF DE OVERTREDERS VAN DIE WETTEN”. Hoe moet dit land in hemelsnaam verder?
  Zelf de integriteit van de heer Venitiaan is naar een bedenkelijk niveau gedaald. Hoe haal je het in je kop om deze criminelen te gaan samenwerken? Ik dwaal eigenlijk van het onderwerp af, maar dit komt alleen maar door mijn boosheid. Maarrr, als ik te ver ga , SORRY!!!


  Maak melding
 3. Die jongens zijn dan mooi vogelvrij verklaard.
  Het wordt tijd dat de wet zo spoedig mogelijk wordt aangepast. Zeker nu onlangs op deze site ook gewag werd gemaakt van de toename van sekstoerisme in Suriname.


  Maak melding
 4. Go Jenny Go Jenny …i love this woman..ze pakt dingen aan..you go girl…voer de wet in en je zult verbaast zijn van de figuren die aangegeven zullen worden omdeat ze hun vieze gore poten niet van…nou ja laat me het netjes houden..invoeren die wet !!!


  Maak melding
 5. Ik ben het zeer eens met yep.Mijn nicht is n.l. ook één van de surinaamse slachtoffertjes van sex.misbruik.Zij was toendertijd 9 jaar oud toen zij door haar stiefvader werd misbruikt.
  De dader werd niet schuldig verklaard omdat:
  1.men n.a.v. verklaringen van de dader zelf,van mening was dat zij het zelf wilde en
  2.men vond:”A kies e moi” en “a boen gi a pa”.Deze uitspraak werd gedaan door collega’s die het niet zo op hadden met de vader.Haar vader is zelf ook politieagent)
  Dus oordeel zelf… het rechtsysteem in Suri deugd inderdaad niet!!


  Maak melding
 6. Het is goed dat er een wet komt of een wets wijziging maar hoe gaan ze de jongens en meisjes die MISBRUIKT zijn of VERKRACHT achterhalen.

  Er zou en ANONIEME telfoonlijn of iets dergelijks moeten komen waar deze jongens en meisjes hun VERHAAL kwijt kunnen.

  Vaak zijn de kinderen BANG en weten NIET hoe ze moeten handelen.

  Een soort van VERTROUWENSINSTANTIE (speciale telefoonnummer) zou misschien een idee kunnen zijn.

  Succes en ga zo door met het opbouwen van Suriname.

  Bedankt voor het lezen.


  Maak melding
 7. Vernieuwde wetgeving tegen kindermisbruik in Suriname moet zo snel mogelijk komen. Ik begrijp niet dat kindermisbruik en incest zoveel voorkomt in een kleine gemeenschap als Suriname: nog geen half miljoen inwoners!!! Hoe kan dat? Waarom gaan de daders niet naar de hoeren? Daarvoor zijn er toch hoeren in Suriname? Voor 20 SRD kun je al plat gaan met een goedkoop hoertje in Suriname. Dat is echt niet duur lijkt mij.


  Maak melding
 8. Ik wil even zeggen dat er een paar jaar terug wel degelijk een telefoonlijn was waar deze kinderen terecht konden met hun verhaal, maar het is doodgebloed, omdat er geen gebruik van werd gemaakt.
  Het is waar dat de kinderen bang zijn vooral omdat de daders vaak genoeg ook nog familieleden of bekenden zijn. Ik vind dat men behalve een wetgeving doorvoeren (en snel ook) moet gaan werken aan het bewustzijn van de kinderen en van de ouders, want sommige ouders schijnen nogal laks om te springen met de sexualiteit van hun kind. Ik heb zelf ook een zoontje (3 jr) en ik leer hem nu al dat niemand hem op bepaalde plaatsen mag aanraken en als het gebeurd moet hij me melden of iemand anders die hij vertrouwd (hopelijk ben ik dat), maar niet alle ouders doen dat. Ze vermijden het onderwerp angstvallig.


  Maak melding
 9. tja wat wil je met al die stiefvaders en stiefopas en oma’s die geen enkele emotionele band met het kind hebben.Het zijn de moeders die hun kinderen blootstellen aan dit soort ziekelijke sexuele praktijken en mishandelingen. Als ze nu zorgen voor de kinderen die ze al hebben en niet zo nodig weer een andere kerel binnenlaten met alle negatieve gevolgen voor hun kwetsbare kinderen. En ook niet alleen denken aan hun hun eigen egoistische behoefte tot bevrediging.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES