maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname’s aanpak grensconflict onder vuur

Suriname’s aanpak grensconflict onder vuur

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 okt – De regering pakt het maritieme grensconflict met Guyana verkeerd aan. Dit zegt ex-president en parlementariër Jules Wijdenbosch. Het conflict zou nationaal benaderd moeten worden. Maar nu worden alleen personen uit intieme kring betrokken bij het bespreken van strategieën. Dat belooft niet veel goeds.

“Het betreft een nationale zaak, waardoor de regering bij de voorbereiding van Suriname’s antwoord op de klacht van Guyana bij het VN-Tribunaal voor de Rechten van de Zee (UNCLOS), een nationale aanpak zou moeten volgen”, zegt Wijdenbosch. Er dient zoveel mogelijk informatie verzameld te worden. Bovenal moeten personen worden betrokkenen die eerder met het bijltje hebben gehakt.

Wijdenbosch rekent zichzelf tot die selecte groep. In 2000 heeft hij als staatshoofd de marine ingezet om een boorplatform van het Canadese CGX te verwijderen uit Surinaamse wateren. De Canadezen bevonden zich er met toestemming van de Guyanese regering. Eerder waren verscheidene waarschuwingen genegeerd.
“Iedereen die enigszins betrokken is en een niet onbelangrijke rol heeft gespeeld in die relatie, zeker recentelijk, zou je moeten betrekken bij de voorbereiding, ik heb zeker een belangrijke rol vervuld”, aldus Wijdenbosch.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Die mannen van Vtje, zijn blind, doof, stom en hebben geen respect voor niemand.Zij gaan er van uit dat Su. hun eigendom geworden is >>>>>>>>>>LEVENSGEVAARLIJKE SITUATIE


  Maak melding
 2. Wijdenbosch had nooit verraad moeten plegen, dan was het land verder dan vandaag, je mag de hand die je te eten geeft niet afhakken want dan heb je een hand minder.
  Toch is er enige lof voor Wijdenbosch, dag wel gezegt worden.


  Maak melding
 3. De corrupte en machtwelluste ex-president Wijdenbosch heeft deels gelijk, de grensconflicten zouden Nationaal benaderd moeten worden oftewel geniet hoogste Topprioriteit van en voor de Republiek Suriname.

  Maar de reden waarom parlementariër Wijdenbosch betrokken wil worden bij zijn voorstel van een selecte groep belast met het maritieme deel van het grensconflict spreekt duidelijk voor zich uit dit interview.

  De machtwelluste Wijdenbosch wil weer in het centrum van de macht staan en neemt geen genoegen met een vergeten rol als parlementariër een rol die hij als volksvertegenwoordiger uitermate slecht vervuld aangezien hij nauwelijks van zich doet spreken en zeer weinig kamervragen stelt.

  Hij vergeet zoals politici altijd in Suriname snel vergeten dat hij tijdens zijn administratie als President totaal heeft gefaald en Suriname met zeer zware schulden heeft belast, zoniet criminaliteit onder zijn bewind ernstig vormen had aangenomen en dubieuze vergunningen aan criminelen waren uitgegeven voor het oprichten van casino’s bedoeld voor witwasserij uiteraard.

  Tevens had hij tijdens zijn regeerperiode een verschrikkelijk slechte overeenkomst afgesloten met het nederlandse bouwbedrijf Ballast Nedam voor het bouwen van 2 te dure bruggen waar Suriname toendertijd geen cent in de staatskas voor had maar hij als President de inkomsten uit bauxietwinning direct ter beschikking stelde aan een buitenlands bouwbedrijf laat staan de zeer dubieuze figuren die aan zijn administratie waren verbonden, Desi en Dino Bouterse en nooit te vergeten de grootste demonstratie in de Surinaamse geschiedenis die hij tegen zijn bewind voor elkaar heeft gekregen.

  Surinamers laat je niet wijs maken door de schlemiel Wijdenbosch, die als president en 1ste staatsburger niet eens een fatsoenlijk interview kon geven tijdens zijn administratie periode.

  Gelukkig is degene die zichzelf Surinamer kan noemen.


  Maak melding
 4. Wijdenbosch was tot nu toe de beste president die Suriname gekend heeft,die bruggen zijn goed op hun plaats jullie genieten toch ook ervan.
  Ik hoop dat de surinamers nu zullen inzien dat deze regering niet deugd met een gelapte meerderheid ongeschoolde schurken en verkrachters. lit a faya baka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES