donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse bushouders willen tarieven verhogen

Surinaamse bushouders willen tarieven verhogen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 sep – De tarieven voor openbaar vervoer moeten dringend omhoog. Dit stelt de Particuliere Lijnbushouders Organisatie, PLO. De verhoging moet al per 1 oktober ingaan, wanneer het nieuwe schooljaar aanvangt. Eerdere afwijzing door het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme wordt niet bepaald gezien als een sta-in-weg.

Het ministerie krijgt een uitgebreide kostenanalyse, die de verhoging van minimaal vijfentwintig procent moet rechtvaardigen. Als grondslag worden aangehaald de verhoogde prijzen van levensbehoeften en busonderdelen. Er wordt een positieve reactie verwacht, “anders zijn de consequenties voor rekening van de overheid”, zegt PLO-voorzitter John Mahadewsingh tegenover de Ware Tijd.

De laatste tariefsaanpassing was in september vorig jaar, nadat het openbaar vervoer drie dagen lang was stilgelegd. Ook de brandstofprijzen drukken zwaar op de bedrijfskosten. Subsidie van brandstof wordt als alternatief meegegeven door bepaalde bushouders. Of de overheid akkoord gaat, is nog de vraag. Het openbaar vervoer in Suriname wordt grotendeels onderhouden door particulieren.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

2 REACTIES
  1. ja he dat moest maar komen want de regering van Suri doet niks eraan ze vullen hun eigen zakken en hebben te maken met de volk ze moeten allemaal verdwijnen van daar


    Maak melding
  2. Als er bij betaling een bewijs wordt afgegeven dan kunnen de schaufeurs ook geen geld achterhouden, dan moet de kas toch kloppen.
    er is helemaal geen controle op de inkomsten per dag per bus.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES