vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHulp voor gestrande passagiers Surinam Airways

Hulp voor gestrande passagiers Surinam Airways

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 sep – De SLM heeft noodmaatregelen getroffen om honderden passagiers met regionale bestemmingen uit de brand te helpen. De Boeing 747-300 zal worden ingezet op de routes naar Curaçao en Trinidad & Tobago. Het is de meest voor de hand liggende stap na het uitvallen van de MD 82. Alternatieven zijn nauwelijks of niet voor handen.

Pogingen om een toestel te charteren in de regio hebben geen resultaat opgeleverd. “We moesten deze oplossing bedenken, omdat er in de regio geen enkel toestel voor handen was om in te huren”, zegt SLM-woordvoerder Rudi Westerborg tegenover de Ware Tijd. Het aantal gestrande passagiers bedraagt ongeveer zevenhonderd. De Boeing 747-300 zal nu een tussenvlucht uitvoeren.

Dit gebeurt na aankomst uit Amsterdam. De passagiers voor de Mid-Atlantische route zullen een dag later vertrekken dan gepland. “Dit betekent wel dat het probleem van de gestrande reizigers in één klap is opgelost, de Boeing kan dat aan”, aldus Westerborg. De vervanging van enkele motoronderdelen van de MD 82 moet volgens plan binnen een etmaal voltooid zijn.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

34 REACTIES
 1. Ach ,het is overal hetzelfde. Afgelopen zomer ook een nachtje langer doorgebracht op Barbados. Vlucht met onze “toekomstige” carrier Martin Air. Het enige verschil is, dat je een hotelovernachting en een diner krijgt aangeboden.


  Maak melding
 2. Passagiers op midatlantische route moeten maar een dagje wachten. De SLM verspeelt het laatste restje krediet, reizigers zijn overgeleverd aan vakbondsbonzen (SPA) die de maatschappij naar de afgrond voeren. Laat de KLM alsjeblieft de regiovluchten uitvoeren, anders komen we hier op den duur nooit meer weg. En de SLM: opdoeken. Scheelt een hoop geld en ergernis. Van de SLM-medewerkers kan Vene dan gewoon spookambtenaar maken. Een paar meer of minder maakt ook niet uit. En als je criminelen als Gilds en Balesar adviseur kan maken…..


  Maak melding
 3. en op tijd!!!
  stel dat je te laat terugkomt en die belangrijke afspraak mist
  wat zeg je dan? en de slm?
  sorry, we hebben ons best gedaan
  opflucken met die politieke spa club
  wanbeleid en zakkenvullerij van de spa boys en venetiaan knijpt zijn ogen dicht
  wat national carrier: dieven en loyalistas van de spa/venetiaan


  Maak melding
 4. verkoop die jumbo en kop dan 2 nieuwe airbussen om te beginnen. of geef ook andere luchtvaartmaatschappijen landingsrechten net als voor de onafhankelijkheid. dan is het probleem opgelost.


  Maak melding
 5. ……..zal worden ingezet op de routes naar Port of Spain en Trinidad en Tobago.
  Ik weet niet welke verslaggever dit artikel heeft geproduceerd, maar het bevat een enorme blunder.
  Port of Spain is de hoofdstad van Trinidad en Tobago, dus is er maar 1 route.
  De verslaggever laat met deze enorme blunder de lezer suggereren dat Port of Spain en Trinidad en Tobago 2 aparte landen zijn.
  Dit is dus volstekt niet waar!!

  ——————-
  [admin:
  Sorry, moest zijn Curaçao en Trinidad & Tobago]


  Maak melding
 6. Hey SLM,

  Waar zijn jullie nou mee bezig ??? Je kan niet zomaar andere mensen laten opdraaien omdat jullie geen andere vliegtuigen hebben kom nou zeg. Ik blijf toch liever met de KLM vliegen,ik vertrouw de SLM voor geen cent en geen cent. Het is allemaal een zooitje daar en zeker de overbodige personeel die door vriendjes politiek daar beland zijn. Ze hebben meer mensen in dienst dan passagiers,zo lijkt het wel.

  SLM je gewoon toegeven dat het allemaal niet lukt met jullie en zeker niet met die kapotte boeing 747


  Maak melding
 7. Zorg dat de mensen VEILIG thuis zijn !!!
  Geef de mensen waar ze recht op hebben, tenslotte hebben ze betaald.
  Natuurlijk kunnen er zaken mis gaan, maar dat is DE ZORG van SLM en NIET van de reizigers.

  Kromo


  Maak melding
 8. Het is jammer dat de SLM keer op keer met gebakken peren zit. Hierdoor zullen ze er nooit in slagen om een goede reputatie op te bouwen en dus de continuiteit van de onderneming te waarborgen. Ik ben erg benieuwd naar de oorzaak hiervan: corruptie, mismanagement, onwetenheid, geen ervaring of andere oorzaken? Misschien moet men eens proberen te onderzoeken waar de bottlenecks liggen en dan een plan van aanpak opstellen om deze op te lossen (en bij deze ben ik ook bereid om SLM van advies te dienen indien nodig). Anders blijven ze dweilen met de kraan open. Wishing them lots of luck and wisdom.


  Maak melding
 9. het zal blijken nog moeten blijken of 11 oktober slm wel in staat is mij op mijn vakantie adres te vervoeren, want anders ben ik genoodzaak om in de toekomst via engeland of brazilie te vliegen.


  Maak melding
 10. ja ja dat gaat maar gebeuren met de SLM, je moet altijd voor alles betalen en ja en dan kan je niet vertrekken dus geef ik de passagiers een goede advies om nooit meer met de SLM te vliegen.


  Maak melding
 11. nou ik zal je vertellen, in de vakantie toen me vader was overleden, gingen wij heen, weet je hoeveel ellende ons gekost heeft om plaats te krijgen, nog erbij hebben wij 1596 per persoon betaald, en de klm vroeg nog veel meer, waarmee zijn wij bezig, toch vlieg ik altijd met klm, slm vlucht ging 2 dagen later vertrekken, het was gewoon een ramp, maar klagen en klagen, het lost toch niet op, zomaar zet ik me bloeddruk ophoog.
  hoop in de toekomst dat het beter gaat, en mensen die met spoed moeten gaan.
  bedi


  Maak melding
 12. Uitval van een vliegtuig kan elke maatschappij overkomen. Maar een beetje maatschappij weet dan ook zijn eigen problemen op te lossen zodat de reizigers daar zo min mogelijk last van hebben. Het kan zijn dat je dan een dag later vertrekt. Maar hier zal dan wel een (onkosten)vergoeding tegenover moeten staan. Dat zal wel moeten kunnen gezien de ticket prijzen ! Al met al zal deze actie voor de SLM een flinke aderlating zijn. Want die Boeing 747-300 was goedkoop in aanschaf maar is duur in gebruik.


  Maak melding
 13. Dat de SLM aan de ene kant met behoorlijke brokken zit qua personeelsomvang vanwege de zogenaamde (vroegere) grote SPA leider is een ieder bekend, en men durft nog steds niet te saneren. Het FRONT zal daar haar vingers niet aan branden. Maarre beste mensen de zaken wel enigszins gescheiden houden en het moet gezegd zijn “Ja,de SLM is kwetsbaar met 1 Boeing 747, 1 MD-82, een DASH or what so ever”. Ondanks de KLM of anderen over een grotere vlot beschikken, wil ik sommigen die oooh zo lovend over de KLM oordelen toch vragen om goed onderzoek te doen naar de happenings/service van de KLM richting SME.

  Het kan zijn dat U toevallig nooit de pech heeeft gehad met de KLM, maar menig Surinamer of Antilliaan heeft wel degelijk te maken gehad met de pech perikelen van de KLM op die routes, en dan verschilt het echt niet veel van de SLM.

  Het is immers ook niet onbekend dat bepaalde Suri’s het een lust vinden alles wat Surinaams is af te branden, en Nederlands is te verheerlijken terwijl zij zelf weten hoe de vork in de steel zit in de NL samenleving.
  Aan die lui zou ik willen zeggen “Don’t keep fooling yourself”.

  Ik heb vaak genoeg met de KLM gevlogen naar diverse bestemmingen, en kan U garanderen dat de KLM service richting USA of Singapore wel een wereld van verschil is dan de route Paramaribo of Willemstad. Dus uw lofzang over de KLM ??? probeer maar meer te weten te komen. Verder ben ik niet geinteresseerd in nationale carrier of niet of enige nationale trots. Van mij mogen ook Lufthansa,Singapore Airways of wie dan ook de lijn naar SME onderhouden, zolang het maar tegen normale tarieven gebeurt en de bijhorende service so cool down a bit “aangebrande Surinamers” die hun gal weer eens konden spugen op de SLM.

  Ik ga er vanuit dat men zijn best doet bij Surinam airways.

  P.s. Martinair doet mee door liberalisatie.
  Check voor de gein dahn hun “goedkope prijzen a/h eind van het jaar en oordeel zelf.
  The same shit gaat gewoon verder, en de KLM en Martinair zullen ooit trachten de SLM te breken zodat enkel zij de lijn onderhouden tegen HUN tarieven.


  Maak melding
 14. Mensen toch!!!! wat een reacties.

  Ten eerste de SLM MAG en KAN je niet vergelijken met de KLM!!!!!!!

  De SLM heeft maar 2 vliegtuigen, als er 1 uitvalt, ja dan zit je met een probleem, en probeer dan maar heel snel iets te regelen.
  Ze weten toch niet van te voren dat er een kist uitvalt, en veel mensen doen net of hun effe snel een ander vliegtuig binnen een minuut zouden regelen. ga toch weg!!!

  Als er een vliegtuig bij de KLM uitvalt, is er direct een ander vliegtuig beschikbaar, maar heb je gezien hoe groot de vloot van de KLM is.
  Ze behoren tot het skyteam (de grootste airlinegroep van Europa, dus je begrijpt dat je niets merkt als er een kist van de KLM uitvalt.

  Je hoort ook niets van de KLM als er iets gebeurd, er is vaker een vlucht teruggekeerd, maar daar hoor je niets over?????????

  Py 993, een airbus a380???? haha, je weet zeker niet wat een airbus a380 kost?? haha

  PS: de regering van SU bepaald alles bij de SLM en niet de directie.
  De directie staat daar maar als schietschijf en de regering maar genieten!


  Maak melding
 15. Beste mensen,

  Begin jaren 80 is door de toenmalige direkteur, de heer ir. Marhe (vliegtuigbouwkundige en oud staff lid Fokker) aangegeven, dat de SLM geen bestaansrecht had en heeft. Het is hem niet in dank afgenomen, sterker nog, hij is bedreigd met de dood……
  Corruptie, mismanagement, domheid etc. zorgt al decennia lang voor ellende en de verhouding afstand/prijs is sinds de jaren ’70 nog steeds de hoogste ter wereld.
  Sorry, maar het vervangen van de 747 door een A380 (!) of 2 andere/kleinere Airbus kisten (waarom geen Boeing 767?) getuigt van weinig of geen kennis van de luchtvaart wereld. Weleens gedacht aan wat dat moet gaan kosten in aanschaf en onderhoud en waar zou die A380 moeten landen? Bovendien is de terminal van Zanderij (ik weiger het principieel JAP te noemen) niet geschikt voor het afhandelen van de passagiersaantallen van een A380!
  “JohnnyBeGood”, als u niet uit de luchtvaartwereld komt heeft uw advies helaas geen nut. Het “runnen” van een luchtvaartmaatschappij is, zeker in deze moeilijke tijden, tientallen malen lastiger geworden dan voorheen.
  Het probleem is dat de SLM en de regering te arrogant, hebzuchtig en dom zijn om in te zien dat het hebben van een armzalige gesubsidieerde nationale carrier een grote economische fout is. Opheffen die boel, gooi de markt open en laat de ambtenaren maar gaan planten “or whatever”, maar NIET op staatskosten.


  Maak melding
 16. Reiziger,

  Ik coronie werd een bus overvallen door bosnegers. op het gegeven moment zei een van de overvallers alle reizigers uitstappen. maar een van die reizigers weigerde om uit te stappen waarop de overvaller zei ben je doof en toen antwoorde de man ik ben geen reiziger maar esajas.


  Maak melding
 17. De top van SLM moet alle dure wagens die ze rijden ,verkopen .De opbrengs zal meerdan genoeg zijn voor een splinter nieuwe boeing .
  alle problemen opgelost.

  coronmang


  Maak melding
 18. Ehe…..en niemand die een woord rept over de tientallen gezinnen die sinds 20/09 in Brazilie gestrand zijn en niet eens netjes bericht worden wanneer ze de gelegenheid krijgen om terug te gaan naar Suri !!!..of is dat zo normaal dat het helemaal geen nieuws meer is?….


  Maak melding
 19. Als U de Suri: mentaliteit kent dan hebben heel wat zaken geen belang.Daarom zitten wij
  aan een politiek systeem vast dat dodelijk is voor SU. Dus SLM:” blijf stil” niks helpt.
  zij die het moeten doen willen niet.
  En als ze het willen sluiten zij een bondsgenootschap met de duivel.


  Maak melding
 20. SLM is op sterven na dood:

  1) door mismanagement en hoge overhead en dure reparties.Je betaalt daarom de dure ticketprijs.
  2) deze mij bestaat er niet meer over niet al te lange tijd.Dit komt uit zodra de MD of de 747 zal crashen want het zijn technisch zwaar verouderde kisten waarop slechte onderhoud wordt gepleegd.


  Maak melding
 21. helemaal met flyboy en ir. Marhe eens. Surinam Airways is beter af zonder vliegtuigen. Fentener van Vlissingen kan de details geven hoe je dan toch als luchtvaartmaatschappij winst kan maken.


  Maak melding
 22. Ik ben Surinamer; houd van mijn land en ga er graag naar toe. Ik ben goed, maar niet gek !!! Vliegen met de SLM is weer-ede en onzeker. Ik wil waar voor mijn geld en vlieg liever KLM. Als deze reizen naar Suriname vertragingen oplopen langer dan een x-aantal uren, kan ik er ZEKER VAN ZIJN dat ik kan claimen en een deel van de ticket opeisen. Bij de SLM krijg je een grote bek !!! en niets voor in de plaats terug.
  Sorry SLM: maar zolang jullie blijven klooien met passagiers gaat mijn zuurverdiende geld liever naar de KLM.

  Het is nu tijd dat de Regering van Suriname de directie en RvB van de SLM de laan uit stuurt terzake wanbeleid.
  Maar tjah: mati-mati torie e poor a situatie .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES