zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname staat niet alleen in strijd tegen HIV

Suriname staat niet alleen in strijd tegen HIV

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 aug – Suriname staat niet alleen in de strijd tegen HIV/AIDS. Dit zegt George Alleyne, de scheidende directeur van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie, Paho. Daar vooral het Caribisch gebied de gesel voelt in regionaal opzicht, ligt het voor de hand dat wordt samengewerkt. Zelf heeft Suriname al belangrijke stappen gezet.

De afgelopen jaren is al veel gedaan door opeenvolgende ministers van Volksgezondheid, zoals betere voorlichting en hulpverlening. “Ik heb daar waardering voor. Er is nog veel meer te doen op dit gebied, de problemen behoeven dringend een oplossing”, zei Alleyne kort na onderscheiden te zijn door president Venetiaan. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Palm.

Volgens Venetiaan is onder George Alleyne veel verbeterd. De standaarden voor de volksgezondheid zijn regionaal opgetrokken. Behalve HIV/AIDS, werden malaria en gezondheidsproblemen van kinderen verheven tot prioriteitsgebieden. “U wordt dan ook gezien als de hoeksteen van de gezondheidszorg en ontwikkeling in de Caribische regio”, zei Venetiaan.

opening
Fernandes Express
BODO Party

2 REACTIES
  1. Driewerf hoera voor de PAHO en George Alleyne.
    Dikke onvoldoende voor Vene. Internationale organisaties werken aanvullend op de nationale inspanningen. Als je er van uit gaat dat ze de hoeksteen van je gozondheidszorg zijn en erzelf alleen maar met opgehouden hand bij gaat zitten, ben je meer dan fout bezig.

    Iemand anders zei het al “Santhoki for president”


    Maak melding
  2. Dit is nou vene ten voeten uit . Mooie lovende woorden aan diegene die doen wat zijn regering had moeten doen, en dus ben ik beneieuwd hoe dit verder zal gaan. Zal hij t oppakken waar meneer Alleyene is gestopt of gaan ze weer zitten afwachten tot er weer een andere vertegenwoordiger is aangesteld en die zijn handjes komt vasthouden om uiteindelijk als een jammerend kind te roepen: maar we kunnen t niet alleen , zonder jullie lukt t niet. De tijd zal t leren , maar ik vrees dat de mensen om wie t gaat de dragers en geinfecteerden van/met HIV/AIDS daar niet veel aan zullen hebben.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES