zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse oppositie pessimistisch over begroting

Surinaamse oppositie pessimistisch over begroting

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 aug – Het heeft er veel van dat de oppositie tegen de begroting voor het dienstjaar 2006 zal stemmen. De kans is zelfs groot dat enkele parlementariërs niet zullen meedoen aan de behandeling. Het is pessimisme alom in oppositionele kring, nu naar eigen zeggen de spreektijd is beperkt. De begroting zelf wordt bestempeld als ‘niet veel soeps.’

Een vrij pijnlijke constatering als bedacht wordt dat de begroting al bijna een jaar ligt bij het parlement. Door het ontbreken van een Meerjaren Ontwikkelingsplan, MOP, voor de nieuwe regeertermijn, moest met de behandeling worden gewacht. De behandeling van het MOP zelf heeft heel wat voeten in de aarde gekost. De oppositie stemde tegen, maar niet voordat de staat van de democratie flink onder vuur was genomen.

Nu het moederplan erdoor is, lijkt de begroting geen ander lot beschoren. Het wordt weer tegenstemmen voor de oppositie en klagen over de ‘dictatuur van de meerderheid.’ Voor de coalitie wordt het eveneens business as usual. Tekort of niet, perspectief op verbetering of niet, het land moet bestuurd worden. Dus is het opdraven geblazen. Niet voor de oppositie. Die zal zoveel mogelijk thuis blijven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Het is verwachtbaar dat de coalitie voor zal stemmen en de opppositie tegen.
  Aangezien het om een jaar gaat dat al bijna voorbij is, zou ik zeggen: Verspeel hier niet al te veel tijd aan, stemmen en meteen verder met de begroting van 2007. En dan wel serieus.


  Maak melding
 2. Dit is alom bekend. Suriname wordt voor mijn gevoel bestuurd door ongeschoolde “intellectuele gastarbeiders”. Daar kun je ze mee vergelijken tot mijn zeer grote spijt. Sorry !!!!!


  Maak melding
 3. Speaking about “Banana republic”.Ik elk normaal land stemt men over een begroting voor het komende jaar. In SME stemt men in augustus nog over een begroting van het lopende jaar.Stel je voor dat men in het bedrijfsleven ook zo zou werken.

  Terwijl wij al 2/3 van het jaar gehad hebben, gaan wij nu even de doelstellingen voor het jaar vastleggen (is effe wat anders maar effe voor de beeldvorming).

  Wie houdt eigenlijk zichzelf voor de gek? Volgens mij maakt deze regering zich enkel BELACHLIJK, en ziet men het volk als een stelletje bosapen die jij met wat bananen kunt tevreden stellen.

  De regering zal het wel plaatsen onder de noemer “Formaliseren”. Verder dient het geen enkel nut meer voor 2006. Nu inderdaad gauw werken aan dat van 2007. In bijv. NED. hebben zij dat(de plannen + begroting) al voor de 3e dinsdag in September klaar en wordt het voorgelezen. (Prinsjesdag deng call it)

  Misschien dat wij toch iets van die bakras kunnen leren of overnemen, ook al zullen sommige Surinamers weer schelden dat wij niet naar die bakras moeten kijken.

  Een tip: “Where ever you come. . try to learn from the good things and also from the bad things so you don’t make the same mistakes over and over again”.

  Veel wijsheid toegewenst.


  Maak melding
 4. WAt steeds weer blijkt dat de enige en de grootste veliezers zijn Suriname en t SUrinaamse volk.Als ze al voor t jaar 2006 een waterzooi met ballen van hebben gemaakt , hoe moet men met een beetje goed fatsoen verwachten dat 2007 beter of anders zal worden? De hebi,s van t jaar daarvoor zullen,vrees ik meegenomen worden naar t jeaar daarop volgend.Same difference , so to speak.


  Maak melding
 5. Het is mooi geweest met zulke spelletjes.Stuur deze kwakzalvers de laan uit.Men blijft keer op keer de boel voor de gek houden.(Wie stopt dit),en wanneer staat de balans positief.Boys in Su. speel niet, werk met hart en ziel voor het land. Zoniet sodemieter op !! Su verdient dit niet.(Geen spelletjes met land en volk.!!!!)

  moe van groep Ven.


  Maak melding
 6. Waar ik mij het meeste aan erger is niet de late behandeling van de begroting 2006, maar aan de zeer laatdunkende reacties hier. Gelukkig valt uit deze reacties af te leiden dat de desbetreffende personen absoluut geen benul hebben waar het om gaat.
  Er is tot nu toe in 2006 gewerkt met de begroting van 2005. Er is dus niet lukraak geld uitgegeven. Er is dan ook niets aan de hand. De economie is verder stabiel gebleven.


  Maak melding
 7. die oppositie van suriname heeft een kut positie. ze lullen zo genaamd.
  ze zijn toch allemaal één potnat. ik zeg kut positie. om dat ze noot wat hebben bereikt.
  dus. nogmaals kut positie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES