zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurSurinaamse journalisten betreuren bloedbad Guyana

Surinaamse journalisten betreuren bloedbad Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 12 aug – De moord op acht medewerkers van de Guyanese krant Kaietur News is scherp veroordeeld door de Surinaamse Vereniging van Journalisten, SVJ. Gehoopt wordt dat de daders binnenkort achterhaald kunnen worden.

De Guyanese regering wordt opgeroepen om alles in het werk te stellen om herhaling van dergelijke aanslagen op mediahuizen te voorkomen. Aan de nabestaanden wordt ook sympathie betuigd. De slachtoffers vielen tijdens een overval op het hoofdkwartier van Kaietur News, een van de grootste dagbladen van Guyana. Vijf medewerkers werden in het hoofd geschoten.

opening
Fernandes Express
BODO Party

12 REACTIES
 1. Dit is heel erg. Iets dergelijks is ook Suriname overkomen; de december moorden. Anderen in koelen bloede afslachten omdat tegen misstanden/misdaden wordt geageerd. Zulke misdaden mogen niet ongestraft blijven, ook de Surinaamse december moorden niet. Dit is van essentieel belang voor de ontwikkeling van het rechtsgevoel in een land. Ik hoop dat de schuldigen in Guyana snel opgepakt en berecht worden. Ditzelfde hoop ik ook voor de plegers van de december moorden. Ik kan nog steeds niet snappen dat er (ogenschijnlijk degelijke) personen zijn die met zulke misdadigers een politieke partij vormen. Er is naar mijn gevoel niets dat meer minachting toont voor de eigenwaarde van het Surinaamse volk, namelijk het rechtvaardigen van de december moorden op 15 Surinaamse helden.


  Maak melding
 2. tjatja het is weer zo makkelijk om lekker af te geven terwijl je niet kan lezen.

  er zijn 8 mensen vermoord en daarvan zijn 5 om het leven gekomen door een hoofdschot. Hoe de andere 3 om het leven zijn gekomen staat er niet bij. maar wel DAT ze om het leven zijn gekomen.

  Eerst lezen dan zeiken en als je niet kunt lezen geef dan geen commentaar.

  Ik vind het belachelijk dat altijd maar Surinamers worden afgekraakt door mensen die zelf nergens verstand van hebben.

  Ruth


  Maak melding
 3. Vrijheid van meningsuitting, persvrijheid is een dierbaar gegeven. Het moet wel een neutrale en geen partijdige journalistiek worden. Ook dan nog moet men kunnen zeggen wat men vindt, zonder bang te zijn om vermoord te worden. Helaas is hierboven nog het bewijs dat je niet overal mag zeggen wat je vindt. Dit probleem heb zich ook in Suriname afgespeeld maar is gelukkig nu minder. En hopen dat het zo blijft, want mensen als de dictatoriale, massa moordenaar, Desi Bouterse, kan het tij weer keren.


  Maak melding
 4. De daders zijn echt niet de kleine man op straat. Als je journalist bent, heb je een vijand “de machthebbers”. Als je niet voor hun beleid bent dan ben je tegen, dat is niet nieuw. Ik zeg het nog een keer. In de tijd van de koude oorlog, ben je als communist betitteld als je tegen was, in deze tijd anno 2006 behoord je tot een crimminele organisatie of Al Quada, zo simpel is dat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES