maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameVakcentrale verhoogt druk op Surinaamse regering

Vakcentrale verhoogt druk op Surinaamse regering

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 aug – De regering zal hoe dan ook tot erkenning moeten overgaan van de nieuwe ambtenarenvakcentrale Col. Dit zegt Col-voorzitter John Telgt. De druk zal worden opgevoerd in aansluiting op de reeds één week durende douanestaking. De slechte sociale en economische situatie van ambtenaren laat langer uitstel niet toe. Het is aanpassen geblazen.

Niet alleen moeten de lonen worden aangepast, de prijzen van goederen en diensten moeten in toom worden gehouden. “De operatie Havik moet terug om de prijzen te beteugelen”, zegt Telgt. Met de operatie heeft het ministerie van Handel & Industrie enkele jaren terug succes geboekt. Hamsterpraktijken en prijsopdrijving werden aangepakt door regelmatige controles en invallen.

“We strijden voor een structurele aanpak”, aldus Telgt. Er is dan ook weinig vertrouwen in het functieanalyserapport van adviesbureau Tjon A Hung, dat volgens de regering koopkrachtversterking teweeg zal brengen. “Wij willen een rechtvaardig deel en willen daarom meedoen, meedenken en meebeslissen.” Tot de Col behoren onder meer de Politiebond en de Bond van Leraren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES