dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse regering zet schuldeiser schaakmaat

Surinaamse regering zet schuldeiser schaakmaat

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 jul – De regering heeft in het dispuut over de schulden van staatsbedrijf SML een scherpe zet gepleegd tegen rijstmagnaat Imro Manglie. Dit meldt de Ware Tijd. Manglie die meent ruim zeven miljoen dollar tegoed te hebben, is niet langer de grootste schuldeiser. Die positie heeft de staat nu in genomen.

Alle leningen en voorschotten worden in rekening gebracht. Er is beslag gelegd op alle eigendommen van de SML, inclusief de rijstproductiefaciliteiten in Wageningen, in het district Nickerie. Manglie is dan niet meer gerechtigd om openbare verkoop te eisen als grootste schuldeiser. Hij heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk rechtsprocessen gewonnen, maar de verkoop is steeds te elfder ure afgeblazen.

Volgens Manglie wordt hij van het kastje naar de muur gestuurd. De regering zou trachten tijd te winnen om de fysieke waarde zoveel mogelijk te verminderen. Hij zegt SML binnen enkele jaren om te kunnen vormen tot een succes. Het bedrijf staat voor ruim vijfentwintig miljoen dollar in het krijt. De schuld bij Manglie bedraagt ongeveer zeven miljoen dollar en die bij de staat ruim tien miljoen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Leuk gedaan. Maar zijn daarmee de problemen van de SML opgelost? Zou de SML nu opeens een winstgevend bedrijf zijn?
  ..Ik dacht het even niet.
  games … politics.. all the same sh*t.


  Maak melding
 2. Ik wou dat de surinaamse regering ook zo scherp was tegen de buitenlandse bedrijven die goud delven. Dan er een veelvoud van 10
  miljoen us dollars ten goede van het land komen.Maar helaas is de regering alleen scherp als het om een landgenoot gaat.


  Maak melding
 3. Als ik het goed begrijp heeft de SML nu dus minimaal twee schuldeisers. Manglie zou op grond hiervan het faillissement van de SML kunnen vragen. Hij krijgt dan een deel van zijn vordering terug.
  Vervolgens koopt hij de failliete boedel op (de curator zal wel meewerken, want zodoende komt er nog wat geld in de boedel) en maakt hij een doorstart met wat nu zijn bedrijf is. Weliswaar een beetje vestzak – broekzak, maar hiermee schakelt hij de regering uit, en kan hij starten met een schuldenvrij bedrijf.

  Ik weet niet 100% of dit verhaal klopt, omdat ik de Surinaamse wetgeving op dit punt onvoldoende ken. Maar, mijnheer Manglie: het is de moeite van het overwegen waard, lijkt mij.


  Maak melding
 4. al het geld wat in beslag word genomen etc.
  en de andere geld bedragen. die geld alleen voor de leden van de overheid. zelf de ouderen krijgen niks. sur heeft goud.boxit.olie.en nog meer grondstoffen.
  en ze krijgen nog ontwikelingshulp. begrijp u dit. ik begrijp het niet.
  mijn sur opgeleide landgenoot. die hebben de woord niet geleerd. en dat is. voor een goed doel werken. mijn land genoot is meer bezig met hoog moed. ze willen de eigen familie laten zien dat ze grote auto kunnen kopen. en veel vrouwen versieren. zelf leren en de andere uitleggen hoe ze kunnen over leven. dat begrijpen ze niet. het is ook goed als men nu de slechte dingens afleert. beter laat dan nooit.


  Maak melding
 5. Mangle is een hindoestaanse boer en dat ook de meest succesvolle. De opeenvolgende regeringen hebben hem tegengewerkt precies zoals alle regeringen alle hindoestaanse landbouwers tegenwerkt. Tot Ir Shankar directeur was op SML ging alles redelijk goed, het bedding draaide op vole toeren en was een wereld beroemde kennis centrum voor machinale landbouw. Na de coup benoemde baasje zijn eigen intelectuele dwergen tot directeur op de SML zoals een idioot als prof dr ir druiventak die de SML binnen de korste keren naar hel stuurden. Als kinderen droomden wij op Wageningen te kunnen werken. Als je nu Wageningen ziet moet je huilen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES