Strafzaak Surinaamse ex-minister start met uitstel

6

PARAMARIBO, 29 jul – De strafzaak tegen ex-minister Dewanand Balesar van Openbare Werken is direct na aanvang uitgesteld. Zijn advocaat, mr. Irwin Kanhai, zegt meer tijd nodig te hebben om zich voor te bereiden. Hij zit met andere zaken en kan maar moeilijk pendelen tussen het Hof van Justitie en het kantongerecht. De vervolging is akkoord gegaan.

De zaak is pas weer op 25 oktober op de rol, wanneer het Hof terugkomt van reces. Over de excepties die de verdediging overweegt, wordt niet uitgeweid. “Daar ga ik niet over praten. Ik kan moeilijk zeggen wat voor excepties ik heb, terwijl het Hof die excepties nog niet heeft”, zegt Kanhai tegenover de Ware Tijd. Het proces zal naar verwachting minstens tot volgend jaar duren.

Onder de vijftien getuigen, die gehoord moeten worden, bevinden zich twaalf medeverdachten. Balesar wordt oplichting, valsheid in geschrifte en knevelarij verweten. Hij heeft betalingen laten verrichten voor fictieve opdrachten. Dit heeft de staat ruim honderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer dertigduizend euro) gekost. In tegenstelling tot de andere verdachten is Balesar nooit aangehouden.


6 REACTIES

 1. Als ze nu eens beginnen die man in voorarrest op te sluiten? Samen met Gilds en die andere boef van LVV? Voor mijn part Bouta er ook nog bij.
  Hoe komt het dat deze gasten nooit worden aangehouden als er zware verdenkingen tegen hen zijn.
  Oplsuiten die handel (en vervolgens de sleutel even veliezen) Als de rechter tijd heeft zullen ze voorkomen.
  Het schijnt dat dit een normale procedure is als het om kleine crimineeltjes gaat.
  Er is vast ook wel een plaatsje voor het groter geboefte in de keizerstraat of de Nieuwe Haven.


  Maak melding

 2. IN EEN ECHTE DEMOCRATIE ZAT DEZE PALJAS AL IN DE BAK, PUNT UIT.
  Wat ik probeer te zeggen is dat de Minister van Justitie en Politie ook een paljas is en dat mensen die hem zo geweldig vinden dat door manipulatie goed vinden.
  Dan liever nog een keer dictatuur en die hele oude hap verschepen naar Nederland zonder geweld.


  Maak melding

 3. laat al deze gasten maar dansen in parbo want Vene heeft toch het handje boven hun hoofd.

  Voor hem betekent alleen president zijn en blijven tot zijn graf hem roept.
  Sardjoe die zal hem zeker op zijn matje hebben geroepen van Vene laat die man effe rondewandelen …we zullen hem pakken tijdens de verkiezingen en dat is weer een nieuwe manier van verkiezingen te winnen.

  want de arme stervelingen hebben al geen geld dus zijn al blind en denken ,kunnen ze niet.


  Maak melding

 4. jawel beste mensen,
  Die Santokhi ( min. van Justitie ) is naar het laat zien een loopkongen van Sarjoe en Vene.
  En ja, Balesar is toch een partijgenoot, dus waarom zal Santokhi haast maken om hem te laten berechten. Volgens mij zal hij nooit berecht worden net als BAUTA. het is allemaal een handjeklap in Suriname. enja, Subhaas Punwasi is een drugsdealer geweest en is Santohki dat ook.
  Dus mensen het hoofd koel houden en kijken wat er verder gebeurt.


  Maak melding

 5. ben eens dat alle criminelen moet worden opgepakt. dat is geen misverstand wat mijn beteft. maar de gevangenissen van suriname. daar overleeft niemand. dat is erger dan doodstraf. als ik in de surinaamse gevangenis ooit beland. dan wil ik direct doodstraf. ik meen het serieus. want niet iedereen is crimineel die in de gevangenis beland. sommige mensen belanden in de gevangenis. omdat hij soms zich zelf wilde verdedigen. en daar om beland hij of zij daar in. zij worden ook verkracht in de surinaamse gevangenis. in de surinamse gevangenis is verkrachting de dagelijkse realiteit. men heeft het over verkrachting van mannen. ongelovig maar waar.


  Maak melding

 6. joh,waldo verkrachting gebeurt over al in gevangenissen ook in Ned.,maar hier wordt het stil gehouden,wat wil je dan,een hotel?

  Tja, de kleine man wordt dagelijks veroordeeld,als Balesar voor zal komen is een andere vraag,volgens mij laten ze het ook doodbloeden.Waarom zijn de medeverdachten wel gearresteerd en hij niet?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.