Parlementariër: Suriname blut na 60 jaar politiek

22

PARAMARIBO, 29 jul – Suriname is niet er niet beter op geworden na zestig jaar politiek. Dit zegt parlementariër André Misikaba van de oppositionele NDP. Met name het beleid van de oudere politieke partijen, waaronder VHP en NPS, heeft weinig zoden aan de dijk gelegd. Suriname en de Surinamers blijven berooid, in tegenstelling tot de heren politici zelf.

“De achterban van de NPS en de VHP behoort tot de armste lagen van de bevolking. En wie wordt er steeds beter van? Bestuursleden van de partijen, parlementariërs en politieke toppers op ministeries”, zei Misikaba bij de behandeling van het Meerjaren Ontwikkelingsplan. Hij ziet het plan geen verbetering brengen, omdat het veel weg heeft van eerdere plannen, die nooit zijn uitgevoerd.

De ontwikkeling stagneert op elk vlak. Volgens de coalitie klopt daar niets van. “De NPS en de VHP hebben de afgelopen decennia heel veel gedaan, niet alleen voor hun achterban, maar voor de hele bevolking”, zei vice-president Ramdien Sardjoe. Misikaba vindt dat geleerd moet worden van het verleden. “Als we dit plan goedkeuren zonder evaluatie van het vorige, moet het volk ons allemaal wegjagen.”


22 REACTIES

 1. Dat zou het beste zijn de oude politieke garde verdrijven,maar ja ze steunen sinds jaar en dag op de DOMME MASSA,huh zich verrijken en de arme domme bevolking berooid achterlaten.


  Maak melding

 2. André Misikaba slaat de spijker op z’n kop. Van het vorige MOP is nog geen 15% gehaald en nu komt de coalitie alweer met een nieuw plan.

  Het is te wensen dat de woorden van Misikaba bewaarheid worden, en dat het volk deze regering naar huis stuurt!


  Maak melding

 3. Wijze woorden van deze parlemetarier.
  Die MOP’s zijn altijd al kopieer en plakwerk geweest. Half intelectuele oefeningen om de indruk te wekken dat de regering iets van plan is. Helaas is zakkenvullen het enige plan dat daadwerkelijk wordt uitgevoerd.
  Misschien kan Sardjoe voor de grap eens een paar zaken noemen die NPS en de VHP hebben gerealiseerd. Misschien als suggestie het volgende:
  Bestaande hoofdwegen hernoemen naar overleden front politici? Helaas hebben ze zelf geen nieuwe nuttige infrastructuur aangelegd die naar hen genoemd kan worden.
  Dit soort vooruitgang kan mij gestolen worden.


  Maak melding

 4. Juist ja! Evaluatie van vorige plannen. En onderzoeken waaraan het geld is uitgeven en wat er bereikt is. Dan pas gaan vergaderen over nieuwe plannen. Ik ben het volkomen eens met dit lid van het DNA.

  Goed zo, ga zo door!


  Maak melding

 5. Het hoort in een bananenrepubliek dat de parlementariers eerst hun eigen zakken en van de naaste familieleden en vrienden moeten vullen, dan komt de rest van de bevolking. Alleen als er de verkiezing in aantocht is krijgen de kiezers de kruimels om hun zoet te houden. Welk partij die in Suriname in de regering zit vult eerst zijn eigen zakken. In het verleden hebben de oudere partijen hun zakken gevuld en daarna kwam de zogenaamde (cocaine revolutie)Bouterse en de corneuten die het prachtige Suriname met al zijn rijkdommen naar de verdoemenis hebben geholpen. Dus hr/mevr Misikaba van de NDP probeer jij als parlementarier het voor elkaar te krijgen de corrutie aan te pakken en niet de vinger naar een ander te wijzen. Anders komt Suriname nooit uit de cocaineput en de corruptie. En zal Suriname nooit vooruit komen ondanks al zijn rijkdommen.


  Maak melding

 6. Inderdaad, wegjagen die oude hap die het volk volstopt met verkeerde geschiedenis verhalen.
  Wanneer de NDP niet democratisch was dan waren deze oude tirannen allang weggevaagd, punt uit.
  Een volksvertegenwoordiger die alleen voor zijn achterban vecht is een crimineel ten nadele van het volk en wie of welke partij dat is.


  Maak melding

 7. de heer. andre misikaba u heeft helemaal gelijk. en die sardjoe. hij is zo verslaaft aan liegen en bedriegen. dat hij niet meer weet wat hij precies zegt.
  andre misikaba . dit keer ga ik mischien op u stemmen.


  Maak melding

 8. André Misikaba slaat de spijker op z’n kop. Van het vorige MOP is nog geen 15% gehaald en nu komt de coalitie alweer met een neiuw plan.

  Het is te wensen dat de woorden van Misikaba bewaarheid worden, en dat het volk deze regering naar huis stuurt!


  Maak melding

 9. Tijdens de dictatuur, is Suriname financieel
  vooruit gegaan. Iedere Surinamer is van de
  één op de ander dag miljonair geworden.
  De bevolkingsaanwas is in goede banen
  geleid, gezondheidszorg is er op vooruit gegaan.
  Mensenrechten werden gerespecteerd, de reken-
  kamer werd van alle uitgaven op de hoogte gebracht.
  De infrastructuur werd verbeterd.
  Militairen die voor de dictatuur alléén een bromfiets konden aanschaffen reden plotsklaps in de duurste auto’s.
  Sergeanten werden bevorderd tot kapitein,
  Grootmajoor en lt. Kolonel.

  De NPS/VHP werkten alléén maar tegen, vermoorden meer dan 100 personen,
  kochten voor miljoenen usd. wapentuig in
  het buitenland.
  Saboteerden alles zodat er voedsel pakketen uit het zo vervloekte voormalig moederland moesten komen.
  De winkelschappen volkomen leeg waren, de koopavonden loop en stroop avonden werden, er was immers niets te koop.

  De ndp (want hoe je het voorheen ook noemde het was de ndp)was heer en meester voor 18 jaren en toen de bevolking zo dom was om vrije en geheime verkiezingen te eisen hebben
  de NPS/VHP alles in 100 dagen vernietigd.

  Mijnheer André Misikaba (of is het Andere Misbaksel!?) denk niet dat mensen in Suriname niet zelf het vermogen tot
  waarnemen hebben.

  Alle ellende komt van de 18 jaren roven, brandstichten en moorden.


  Maak melding

 10. Wie dom stemt, krijgt domme leiders, wie corrupt is kiest corruptelingen. Een volk krijgt de leiders die het verdient. De moraal van de Suri´s is de laatste 10 jaar tot een absoluut dieptepunt gedaald door het voorbeeld van zijn leiders. Maar nog nooit is er zo gewetenloos openlijk gegraaid, gelogen en het land bestolen en verkocht aan het buitenland als tijdens de STR..T-FRONT regeringen.


  Maak melding

 11. 18 jaren ja! Want die boef zit er nog, krei!
  Want er valt neks te lafu.
  In ieder geval is de boodschap wel overgekomen. ndp=Na desi Pori a kondre!


  Maak melding

 12. parlementariër André Misikaba ,

  wat heeft Bouta gedaan met het meerjaren ontwikkelings plan van jaren tachtig.
  als hij niet leeg geplunderd had samen met zijn vrienden en als Brunsie alles niet kapot had gemaakt dan waren we nu een stuk verder.

  Dus jullie komen allemaal met mooie woorden op het toneel om de stervelingen uit te leggen hoe het beter moet en hoe het geregeld moet worden.

  ik denk dat je niet in aanmerking bent gekomen voor een stukje perceel door Vene en Sardjoe daarom reageer je zo.

  Jullie zijn allemaal een pot nat.dus een dief verwijt een ander dief dat hij steelt.

  we verraden mekaar.zuiver kraboe’s in een’barie.

  sarie torie.
  arme stervlingen,jullie moet niet luisteren naar dit soort gasten.ga tenminste naar de oor-arts die is niet zo duur.


  Maak melding

 13. Voor allen die niet bekend zijn met suriname ,het verhaal van W.Whome is uit zijn duim gezogen.Hij post het voor de grap.Nogmaals het zijn allemaal verzinselen en dat is geen grap.


  Maak melding

 14. jongens jongens en nog maals jongens,Het ie de Nederlandse regering die bruswijk de wapens heeft gegeven om het gevecht aan te gaan tegen de heer bouta,daar rept niemand over .Brunswijk nam het vliegtuig van klm als wanneer hij een bus zou nemen wanneer hij naar moengo zou gaa,zo erg was het.niemand die daar over wat rept,maar alleen maar de vinger naar de heer bouta wijzen.makkelijk he surinamers.tijdens bouta kon je krijgen wat je wilde. winkels werden gecontroleerd naar de prijzen van hun artiekelen,woningen werden gebouwd voor de bevolking,wijken werden geopend,je had helemaal geer rovers en moordenaar die de bevolking angst aan jaagden.je kon bij wijze van je huis open laten om naar de markt te gaan en je spullen waren nog in jou huis.nu is dat niet zo.nu moet je met een wapen lopen om je te kunnen verdedigen als je aan gevallen word,bushouders moesten zich strikt aan de regels houden anders kon het voor komen dat je nooit meer een lijn 7,8,9,pl.pbo,enz.kon rijden.toen was er gezacht.kijk maar hoeveel dodlijke aanrijdingen in het land plaats vinden dat had je ook niet.nu is het alleen maar een zooitje.kijk maar hoeveel Zwervers erbij zijn gekomen.
  Met deze regering heb ik gemerkt dat ze niereens een wijk hebben kunnen oprichten voor de bevolking.Er ios zoveel land maar de bevolking krijgt 0 van de regering.surinamers waarmee zijn wij nou mee bezig.
  Word wakker SURINAMERS en stem die keer op de gene die heelveel voor jullie heb gedaan tijdens hun regeer periode.

  de groeten aan alle moengonesen.
  Surinamers laat je stem nou hoeren


  Maak melding

 15. Is het niet schaamteloos van VeneIII ???
  Ten top schaamteloos.

  Sinds jaar en dag schreeuwen over prijsbeleid, tentoon stellen van reglementen over minimumloon , evenredige verdeling van grond-percelen… Anti-Corruptiewetten opnemen maar niet amenderen…. gewone verkapte volksverlakkerij van Vene III….

  Allemaal behorende tot 1 bovenebende , en schaamteloos dat de suri-politici zijn. Zogenaamd vrijmetselaars , die zich nergens aan storen , gewone witteboord criminelen zijn het daar. Doen niets voor hun salaris.

  Hopeleijk is De Oppermacht met de domme massa, die op deze “dames en heren” stemmen.
  Groeten,………….


  Maak melding

 16. Ik denk dat mensen niet weten wie het meest gestolen heeft in Suriname, wat persoon Whome zegt over de militarairen die nieuwe autos reden. Misschien is hij een militair die ook geprofiteerd heeft van de gelden die door Nederland tussen 1980-1982 zeer genereus aan Suriname zijn verstrekt. Deze info komt niet uit mijn duim maar is zwart op wit te vinden in de analen van diverse instellingen. Dus: stelen liegen en familie helpen: In Suriname hebben bijna alle politici boter op het hoofd, alleen sommige kunnen een seconde in de zon staan zonder dat ze blind van het vet worden en anderen, wel die torsen een boterberg op het hoofd en kunnen in feite nooit het daglicht felen. En wie weet wie dat zijn…..mag het zeggen.


  Maak melding

 17. venetiaan en zijn companen kunnen hier voorbeeld aan nemen. dat gestolen geld niet lang leeft. en na de dood blijven mensen schelden en vloeken. dat is volgens mijn niet de schuld van de mensen. maar de natuur is nou één maal zo.
  maar aan de andere kant. als men dat niet wil. dan doe je toch niets verkeert.
  men bedoeld. vrezelijk verkeert. dit is niet zo maar verkeert.


  Maak melding

 18. de overheid suriname. moraal loos.
  veel buiten vrouw.
  naaie op een amorale manier betekent
  aarmoe zaaie.
  de lui heid neem toe. de aarmoe neem toe.
  want aaron had ook veel buiten vrouwen.
  daar om is hij als een hond dood gegaan.
  ik heb vaak gezien dat mensen die veel liegen als hond dood gaan. leer een keertje op je eigen benen te staan. tier niet op ander mans geld.


  Maak melding

 19. die persoon heeft wel gelijk. maar waar om zij hij het niet eerder.

  aan de ene kant hoeft hij het niet te vertellen. want er is toch geen hond die wat gaat doen. hij doet ook niks.
  hij kon samen met het volk demostreren.
  daar voor is hij te lui voor.
  een goed doel die kennen ze niet. de sp doet dat toch. en in andere landen doen ze het ook. alleen surinamse politci doet het niet. want ze denken dat de buiten vrouw hun gaan kijken. daar om doen ze het niet. die sur hebben geen moer te maken met kinderen. voor al de kinderen van hun landgenoten. maar als zij oud worden dan willen ze wel een pension van die kinderen.


  Maak melding

 20. De Nps zou zicht moeten schamen ze hebben ons land totaal vernietig , J.A.Pengel daar buiten gelaten die wist toen niet beter om dat die tijd de onderdrukkers nog voor het zeggen hadden ,kijk maar hoe onze binnenstad de wegen eruit zien ,veel meer doden in het verkeer er worden autowegen gebouwd die de breedte hebben van een dubbele fietspad ,geen aparte fiets en een trottoir voor de voetgangers . De VHP dat is een racistische partij ,dat zijn de grootste zakkenvullers van Su. Ze hebben nog nooit wat gedaan voor Suriname en dat zullen ze ook nooit doen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.