Reggae artiest ‘Gentleman’ in Suriname

3

Vandaag is ‘Gentleman’, de Duitse koning van de reggae, samen met zijn band ‘The Far East Band’ te zien in Flamboyant Park te Suriname. In de afgelopen jaren is ‘Gentleman’ van een jongen die in kleine achteraf clubs optrad uitgegroeid tot de grootste ster van Duitsland.

In het begin van de jaren 90 begon Gentleman zijn muzikale carrière in Duitsland met enkele underground reggae singles. Gentleman’s transformatie begon toen hij meer dan 10 jaar geleden voor het eerst in Jamaica kwam. Hij leerde er goed Patois spreken, maar vooral leerde hij veel reggae artiesten kennen. Zijn laatste album Confidence kwam binnen op nummer 1 van de Duitse album charts en bleef daar weken staan. Hij won het afgelopen jaar verschillende Awards.

Gentleman heeft niet alleen succes in de Duitstalige gebieden, hij krijgt veel respect van alle Jamaicaanse artiesten. Zo werkte hij samen met o.a. Morgan Heritage, Tony Rebel, Marcia Griffith, Cocoa Tea, Anthony B, Barrington Levy en Capleton. Meer info over deze show in Suriname kun je vinden op www.imbprod.com.


3 REACTIES

  1. Jah blessing for i and i brother Gentelman, no matha whit or black, sounds of reggae is international seen, chek out, apachesound.com
    reggaa, raggamuffin to the max.

    Jah bles, all Suriname Brothers and Sisstars, I man se so.. nes out Den haag Ragga Agga…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.