maandag, april 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameMultinationals schieten Surinaams kind te hulp

Multinationals schieten Surinaams kind te hulp

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/BROKOPONDO, 19 jul – Multinationals Rosebel Gold Mines en Suralco hebben de Afobakaweg, in Zuid-Suriname, zodanig hersteld dat kinderen van het basisonderwijs toch nog examen kunnen maken. Dit meldt de Ware Tijd. De dreiging van uitsluiting is ternauwernood afgeslagen. Op verzoek van de regering zijn materieel en mankracht ingezet.

Op verzoek van minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling heeft Rosebel zwaar materieel ter beschikking gesteld. Suralco heeft het egalisatiewerk voor zijn rekening genomen. Door de slechte wegconditie dreigen honderden kinderen uit verscheidene Marrondorpen verstoken te raken van onderwijs. Districtscommissaris Hugo Pinas zit met de handen in het haar.

De staat van de uit bauxietafval bestaande weg wordt toegeschreven aan regenweer en zwaar transport. De weg is dan ook deels afgesloten voor zwaar beladen trucks, die met enorme snelheid plegen te razen. Slechts personenverkeer is toegestaan met voorrang voor schoolbussen. Pinas vreest lamlegging van het transport vanuit de dorpen naar de enige school voor lager beroepsgericht onderwijs te Brokopondo Centrum.

Volgens Felisi blijft het verbod van kracht totdat de transporteurs zich sociale gaan opstellen. Totnogtoe wordt geweigerd mee te werken aan herstel van de weg in het regenseizoen. Dit ondanks afspraken met een overkoepeling van ondernemers, die actief zijn in het gebied. Bij de Europese Unie loopt een financieringsaanvraag voor asfaltering van de Afobakaweg.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES