woensdag, juni 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaams Hof: lot inactieve rechters aan regering

Surinaams Hof: lot inactieve rechters aan regering

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jul – Het lot van acht inactieve rechters is in handen van de regering. Dit stelt het Hof van Justitie. Het is aan de regering te beslissen of de acht in 1999 door de regering Wijdenbosch benoemde rechters nog ingezet kunnen worden. Volgens minister Santokhi van Justitie & Politie is dit een duidelijk signaal.

De regering zal snel tot een besluit moeten komen. Santokhi heeft zijn advies al voorgelegd. De acht zijn niet erkend door het Hof, hoewel zij aan alle vereisten voldoen. Volgens het Hof voelde is het gepasseerd bij de benoeming. “Maar deze mensen fungeren als rechters, ze zijn nog steeds rechters, krijgen hun salaris, maar worden alleen niet ingezet”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Eén van de acht is onlangs opnieuw benoemd, beëdigd en geïnstalleerd in samenspraak met het Hof. “Ik moet nagaan wie wel ingezet kan worden. Ik heb het traject daartoe al ingezet en deze kwestie moet nu binnen de ministerraad besproken worden”, aldus Santokhi. Hij staat een individuele benadering voor. Wie voldoet aan de eisen en normen, wordt alsnog aangenomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Acht ik vraag mij af of de minister de druk van de coalitie(die overheerst wordt door de NPS) wel aan kan. Ik durf het gewoon te zeggen ik heb niet veel te zoeken. Het is toch altijd nee zoveel negers en zoveel hindostanen. Als het hof een weerspiegeling van de intellectuele surinamers zal worden dan wilik geloven dat het de minsieter gelukt is. Veel sterkte. Heb het zelf ervaren. Succes


    Maak melding
  2. Een kritische vraag:
    Sinds wanneer moet de benoeming van rechters met een politieke achtergrond bekeken worden.
    Natuurlijk is dat in Amerika het geval, maar wij hebben romeins recht. En met scheiding van de bekende 3 Montesqueiaanse machten, is dit dus een schending van een grondwettelijke principe. Een beedigde rechter die verder voldoet aan alle criteria, mag rechtspreken aan het hof. Daar valt geen speld tussen te krijgen. Andere vraag nu, waarom hebben die overige 7 rechters nooit tegen geappeleerd. Natuurlijk krijg je doorbetaald zonder arbeid te verrichten. Maar is dat billijk naar de samenleving toe???


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES