Geen voetbalstraf voor Surinaamse parlementariër

5

PARAMARIBO, 6 jul – Parlementariër Ronnie Brunswijk mag van de rechter de voetbalvelden van de Surinaamse Voetbal Bond, SVB, weer betreden. Dit meldt de Ware Tijd. De vorig jaar opgelegde tuchtstraf is in kort geding nietig verklaard. De straf zou in geen verhouding staan tot het resultaat van het justitieel onderzoek naar vermeend crimineel gedrag.

Een aanklacht wegens bedreiging is nooit hard gemaakt. Brunswijk, die ook coach, voetballer en sponsor is van voetbalclub Inter Moengotapoe zou een vuurwapen hebben getrokken tegen de voorzitter van een andere club. De laatste had de aanklacht ingediend bij zowel de SVB als de politie. De ware toedracht is nooit boven water gekomen, ondanks politieonderzoek.

Tafel- en wedstrijdofficials hebben tegenstrijdige verklaringen afgelegd, wat het onderzoek heeft bemoeilijkt. Het tuchtcollege van de SVB had Brunswijk een stadionverbod opgelegd van vijf jaar lang. Later werd bepaald dat hij wel wedstrijden mocht volgen vanaf de tribune. Brunswijk spreekt van een persoonlijke hetze vanwege het bondsbestuur. De SVB gaat in beroep.


5 REACTIES

 1. brunswijk is wel degelijk dreigend actief op de voetbal velden, hij moet wel uitkijken, want ik ben hem al 2 keer in het verkeer tegen gekomen in suriname, ik hoef hem niet op te zoeken, ik kom hem wel tegen, het schijnt dat hij onschendbaar is voor kogels, omdat ie zich heeft laten beveiligen door een voodoo man, onzichbaar wordt misschien wel het parlement nu voor opslag voor cocaine gebruikt. goud mag hij wel stelen, want dat doet de brazilianen ook, maar hij moet geen eigen landgenoten dreigen bij sport en politiek, want dan gaat hij te ver, en anders mogen anderen dan ook ver gaan, dan moet hij het gelag maar eens een keer betalen.


  Maak melding

 2. O””””coach, voetballer en sponsor is van voetbalclub Inter Moengotapoe “”””

  Hij is natuurlijk ook penningmeester, organisator, voorzitter en weet ik veel wat nog meer.

  Ook zo verstrooide professor, die Brunswijk.

  Marron


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.