Controverse over Amerikaanse agenten in Suriname

15

PARAMARIBO, 6 jul – De controverse over de aanwezigheid van Amerikaanse politieagenten bij de uitzetting van Shaheed Khan blijft voortsudderen. Procureur-generaal Subhas Punwasi ontkent weliswaar in alle toonaarden dat Amerikanen zijn toegelaten in de Santo Boma-gevangenis. Maar Guyanese advocaten blijven erbij dat Khan is opgehaald door meer dan alleen Surinaams personeel.

Volgens Khan’s advocaat Glen Hanoman heeft zijn cliënt bij aankomst in de VS gezegd dat hij een DEA-agent heeft herkend. Het steekt het OM dat coalitieparlementariër Ronnie Brunswijk als het ware de aanstichter is. Brunswijk heeft in een openbare vergadering gezegd vernomen te hebben dat Khan is opgehaald door agenten van de Amerikaanse Drugs Enforcement Agency.

“Dit is criminalisering van de rechtshandhavers. Wij werden afgeschilderd als de criminelen en dat vind ik erg”, zegt Punwasi tegenover de Ware Tijd. Brunswijk moest achteraf terug krabbelen na geïrriteerde reacties van fractiegenoten. Punwasi verwacht dat hij een strafklacht indient tegen zijn informant. Brunswijk en het parlement zijn “opzettelijk op het verkeerde been geplaatst.”


15 REACTIES

 1. punwasi moet niet moet slap lullen het is gewoon de waarheid , ronnie heeft gewoon de waarheid gezegt en nu wil men onder druk zetten om zijn woorden terug te nemen.


  Maak melding

 2. Ik blijf er ook bij dat er tenminste een(1) amerikaanse amerikaanse agent aanwezig was in het toestel dat vanaf de surinaamse bodem vertrok richting Trinidad.
  Er moeten toch amerikanen aanwezig zijn geweest om Roger Khan te identificeren en de “vangst” te begeleiden vanaf Boma naar het ontmoetingspunt Piarco?
  Zelf ben ik ook wel de mening toegedaan dat uitlevering aan de V.S. voor ons beter is geweest, maar het punt is en blijft de geheimzinnigheid van ons justitieel apparaat en de president erom heen.
  Hierdoor voelt het surinaamse volk zich wederom misleid en gedesinformeerd.
  Eerst waren er voldoende gronden om Khan te arresteren: honderden kilo’s cocaine en illegaal wapenbezit plus nog duidelijke aanwijzingen dat dit heerschap zwart/wit plannen had om een deel van de regerings authoriteiten van ons land te liquideren.
  Procureur Generaal, Minister van Justitie en noem maar op. Althans die indruk werd bij de eerste persconferentie door de desbetreffende minister gewekt.( Lees de archieven maar erop na)
  Dan, ineens vallen alle redenen en gronden om Khan in ons land te vervolgen weg, omdat hij zich aan niets heeft schuldig gemaakt in Suriname.
  Wie legt dat allemaal uit,tot nogtoe niemand.
  Men komt met allerlei verhalen over dit en dat maar hoe zit het nou met die primaire beschuldigingen?


  Maak melding

 3. Punwasie is, bereid zijn ziel aan de duivel te verkopen,man geef toch toe dat er Amerikaanse agenten in Suriname waren,zo niet waarom moest de uitzetting,of uitlevering zo snekie gebeuren,dit stinkt.
  Men(Brunswijk)zegt niet zomaar wat,hij zal wel goed geinformeerd zij absoluut.Maar goed jullie hebben de macht in handen,macht????? Door het stomme stemvee.

  Venetiaan en Santokie,hebben reeds een schouderklopje van Amerika gehad en wat dollars,die randdebielen.


  Maak melding

 4. maken jullie geen zorgen,

  Suriname geeft toe dat ze zwak zijn. en dat ze roger rabbit khan niet kunnen handelen.

  zelfs die santrobie was bang. daarom riep hij big brother in.


  Maak melding

 5. sorry voor deze kracht term maar het moet even ,.ik wil de zogenaamde surinamers en brunwijk erbij vragen om de ware tijd hier op het net te lezen dan zullen deze huigelaars en landverraders weten wie deze man is lullen kunnen ze goed khan is een grote vis hou a.u.b op met het geklets over deze man jullie moeten je schamen echtwaar ik vraag mij af of deze mensen echte surinamers zijn ik erger mij dood aan deze zogenaamde rechters hier aanwezig.


  Maak melding

 6. Zijn wij surinamers zo laag gedaald dat wij zelfs zaken en/of personen in bescherming nemen die zich mogelijkerwijs schuldig hebben gemaakt aan ernstige strafbare feiten?
  Zijn wij wij niet meer in staat om op een fatsoenlijke wijze kritiek te geven?
  Continue wordt er gerageerd op een wijze waar de honden geen brood van lusten.
  Zitten we echt zo simpel in elkaar of kunnen we hoofd en bijzaken van elkaar scheiden.


  Maak melding

 7. puniwasi heeft weinig of geen keus.Sheriff en deputy zijn twee handen op een zwijnenbuik.Mr.”no time to die” probeert zijn eigen lijf te redden.


  Maak melding

 8. Suriname kampt met meerdere problemen die we zelf niet op kunnen lossen. Als deze figuur bij de amerikanen is afgeleverd is dat gewoon een last minder en dan kunnen we ons op belangrijke dingen koncentreren. Dat gelul of er amerikaanse agenten in ons land zijn of niet is spijkers op laag water zoeken.


  Maak melding

 9. Er zijn al jaren amerikanen aanwezig in Suriname, en zij weten weldegelijk hoe en wie allemaal aan criminaliteit doet, wie het spul naar europa vervoert, alles is al in kaart gebracht, maar het is niet hun achtertuin, dus ze hebben zelf geen bevoegheid, want anders was allang alle corrupte lieden in suriname achter de tralies.


  Maak melding

 10. Punwasi lult weer uit zijn nek dat het allemaal niet waar is, nu wil hij zich schoon pleiten tegen over drugsdealers. MAAR HIJ WAS EN IS HET ZELF OOK EEN DRUGSDEALER en mischien Santokhi ook nog.


  Maak melding

 11. Ik denk dat jullie het allemaal verkeerd bekijken en onterecht zitten te schelden.
  De uitlevering van Khan moest op deze geheimzinnige manier gebeuren onder het mom van “uitzetting vanwege immigratie redenen”.
  Venetiaan moest dit doen omdat hij niet kan zeggen dat Khan uitgeleverd is aan de VS op basis van een verzoek van interpol. Als hij dat gezegd had zou men direkt vragen waarom hij Bouta en Ronnie dan niet direkt ook op het vliegtuig gezet had. De hele operatie zal wel degelijk onder het wakend oog van de amerikanen gebeurd zijn maar mijn mening is dat dat niet ons grootste probleem is. Laten we eerst schoon schip houden in de DNA en dan kunnen we verder kletsen.


  Maak melding

 12. RastaKrabita zit dicht bij de waarheid: die hele heisa rond die uitlevering/”ontvoering” aan/door Amerikaanse agenten komt doordat bepaalde mensen (lees o.a. Bouta) en zei die hun steunen (lees NDP)hun billen knijpen nu blijkt dat ze niet meer kunnen schuilen achter de zogenaamde souvereiniteit van een klein en kwestbaar landje als Suriname, wat ze al die 25 jaar hebben gedaan; wij in Suriname zijn al die tijd geintintimideerd en gegijzeld door Bouta c.s. met hun Uzi’s! A Keba Now! De Internationale gemeenschap komt ons eindelijk helpen; eindelijk gerechtigheid! Liever Internationale agenten, dan een moordadige militaire dictatuur.

  Gerold


  Maak melding

 13. Punwasie is en blijft een leugenaar.
  Zo ook de regering ,ik noem ze het lEUGENKABINET.

  Venetiaan heeft een leiband van de Amerikanen om.Arme Suri`s wat een Laffe regering hebben jullie toch.Ze zijn niet in staat een zware crimineel te berechten bahhhhhhhhhhh.


  Maak melding

 14. hai gerold
  vegeet niet wat voor goeds bouta heeft gedaan voor de bevolking er zijn fouten gemaakt ,wie maak er geen fouten kijk naar die bush hij laat daglijks mensen vermoorden maar dat is eligaal dus no lauw mie denkie boen ik sta paal achter bouta ef a mang no bo kirie dang ding beng kier ing
  en vergeet niet tijden revolutie was een blanke achter bouta hij had gedacht dat hij de land verder zou leeg plunderen maar dank zij bouta dat hij dat niet heeft gedaan.wij sur kijken naar anderen wat die doet ik zou zegen kijk naar je zelf leer van anders mans fouten zelf heb je geen tijd om ze allemaal te maken.als je vind dat deze regering goed doet dan moet je ook niet klagen laat een ieder in zijn waarden.en nog iets de blankenworden rijk door ons land naar de kloten te helpen .en nu over khan ik vind het goed dat hij opgeruimd is.ik zou ze vragen om de rofers die ons land onveilig maakt ook opteruimen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.