Anti-malariacampagne van start in het binnenland

0

PARAMARIBO, 19 jun – In het binnenland is in de nasleep van de watersnood een anti-malariacampagne van start gegaan. Dit meldt minister Waterberg van Volksgezondheid. De belangrijkste haarden, veelal ontstaan door stilstaand water, zullen het eerst worden aangepakt. Er zullen huis-aan-huis bespuitingen worden verricht.

“De bespuiting is noodzakelijk om een extreme uitbraak te voorkomen”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd. Ook wordt medische hulp aangeboden waar nodig en worden er met een bestrijdingsmiddel doordrenkte klamboes verstrekt. Voor zover kan worden nagegaan hebben zich geen massale besmettingen voorgedaan na de watersnood.

Er wordt daarom niet gewacht. Het wordt namelijk niet uitgesloten dat als het water terugtrekt, het aantal gevallen omhoog schiet. Waterplassen vormen de voornaamste broeiplaats voor de malariamuskiet, die drager is van de parasiet die de ziekte veroorzaakt. In samenwerking met de Franse overheid zal binnenkort ook een campagne worden uitgevoerd tegen zowel dengue als malaria.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.