vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMeer plannen en planten voor mooier Paramaribo

Meer plannen en planten voor mooier Paramaribo

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mei – Fysieke verfraaiing van Paramaribo is beslist haalbaar, maar vereist wel de nodige administratieve veranderingen. Dit zegt Ruwan Aluvihare, landschapsarchitect van de dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam, in Nederland. Er moet meer geplant, maar vooral meer gepland worden. Onderhoud van groengebieden en historische gebouwen geschiedt nog niet gestructureerd.

Voor het oog en om de toerist is planning nodig. “Een breed gedragen plan van aanpak en daadkracht zijn wel vereist”, zei Ruwan Aluvihare tijdens de workshop Stadsverfraaiing in Paramaribo. Ook is een beheersplan nodig en moeten jaarbudgetten worden vastgelegd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor stedelijk milieubeheer, wil alle neuzen dezelfde kant op krijgen.

Overheid en particulieren dragen samen de verantwoordelijkheid voor een mooiere stad. Amsterdam biedt technische bijstand. Volgens minister Hassankhan van Binnenlandse Zaken valt er alleen maar winst te halen bij een gezamenlijke inspanning. Tijdens de workshop is aangegeven dat eerder voorstellen geplet worden door de bureaucratische molen. Ook staan instanties elkaar vaak in de weg.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. In het kader van de stadsverfraaiing mag wat mij betreft ook de centrale markt worden verplaatst. Bouw in de omgeving van de Marinebasis een nieuwe moderne markt (gelijkvloers). Niet weer een donkere markt; dus niet weer een markt waar het zonlicht wordt tegengehouden. Maak van de plek (waar dus nu de markt is) een supermooi stadsplein. En geef het plein dan weer niet de naam van wat-voor-politicus-dan-ook.


  Maak melding
 2. Bigi Odi: dyna.
  Wat is dit voor een idioote spelletje dat nu weer gespeeld gaat worden? (Stadsvernieuwing). Beginnen jullie de histo/gebouwen in ere te hersellen, dan doen jullie tenminste iets posi/voor het land.
  P.S Dat is mijn mening


  Maak melding
 3. Plannen, plannen en nog eens plannen.
  Nou als mijn kont een oven was had ik een kip voor de bestuurders in Suriname geroosterd.

  Het enige wat goed in Suriname is geweest is
  Staatsolie, dankzij Desiree Bouterse.


  Maak melding
 4. Voor het beplanten en schoon houden van de stad kan men gedetineerde inzetten die 2/3 van hun straf hebben uit gezeten. Of als alternatieve straf bij boetes kan men dat invoeren. Is maar een idee.


  Maak melding
 5. Hartstikke leuk,maar wat heb je aan mooie planten als de infracstructuur (vooral in de binnen stad)zo belabbert uitzien!!
  Stop het geld dan liever daarin,bij de minste bui loopt alles ondere water is misschien wel goed voor de planten maar niet voor de stads verfraaing die men op het oog heeft.bekijk de plannen nogmaals.

  Edmund


  Maak melding
 6. Harrytje,
  Joe a leti. Soso sabi- en torimang. Muv Astrid en Art, zij komen met positieve ideeen. Dit soort kondremangs hebben wij hier nodig, en niet de negas.
  Bogga


  Maak melding
 7. Onlangs ben ik naar suri op vakantie geweest.
  Mijn irritatie ging vooral uit naar de regering waarvan de zitters alleen hun broekzak vullen van financiele hulp uit het buitenland. Grof, onkundig en amateuristisch worden ze bestempeld. Ik stel voor een regering te vormen van oud minsisters uit nederland die hun kennis bekwaam en betrouwbaar ten uitvoer kunnen brengen. Zolang die apen daar aan het bewind zijn wordt het helemaal niks met die kondre.
  Adios
  Dennis Jagroep


  Maak melding
 8. Ga; als je op vakantie bent, een keertje met een bekende van je om 04.30 naar de Markt, je zult daar veel nachtbewoners aan treffen, honderden muizen en ratten, en verder kom je veel drugs gebruikers en zwervers tegen die je van alle kanten geld willen en sommige dieven die met geweld in je oren fluisteren als je een kooplui bent, en dan ben je verplicht wat geld af te geven, als je hindoestaan bent, want anders dreigt hij met geweld, dat is de ware werkelijkheid van de surinaamse markt in de praktijk. Om 0.500 uur komen alle marktlieden en wordt er flink gehandeld tussen door om de waar te kopen en vanaf 0.600 komen 1000 mensen al hun boodschappen doen, het is een hele wanordelijke toestand die surinaamse markt. en smerigheid van vuil water die op straat wordt gegooid en geen normale afwatering aanwezig is. Willen ze paramaribo verfraaien; laten eerst met de markt, aan de bagane grond eerst grondig ongedierte vrij te maken, voor altijd en niet steeds weer om de 5 jaar te doen, want onkunde en achterbaksheid staat hoog bij de regering van suriname.


  Maak melding
 9. Op zich een heel mooi plan maar het lijkt mij niet dat dit nu de hoogste prioriteit zou moeten hebben.
  Daarvoor zijn er te veel andere, belangrijker zaken om eerst aan te pakken om de stad (en land) leefbaarder te maken.
  Paramaribo, zoals ik dat uit de 50er en 60er jaren kende, was een schitterende stad wat betreft aanplant en historische gebouwen.
  De kaalslag in de binnenstad heeft voornamelijk betrekking gehad op de Zwartenhovenbrug-, Dominee-, Maagden- en Jodenbreestraat die rijkelijk waren voorzien van palm- en/of mahoniebomen. Een restant van hoe het was, treft je nu alleen nog bij het gedeelte ter hoogte van Kirpalani t.o. Kersten.
  Ondro bon dreigt nu sondro bon te worden.
  En wat de historische panden betreft; die zie je door gebrek aan middelen of expertise steeds meer in verval raken (bijv. de kathedraal, ston oso. Heel jammer, want als die eenmaal aan de slopershamer ten prooi vallen, ben je ze voor altijd kwijt.


  Maak melding
 10. Heeft men goed nagedacht over een plan van aanpak,in de jaren 60 heeft men in de regio freemang gron ook al zo’n plan uitgevoerd, en wat staat er nog overeind? Laat men gebruik maken van de kennis die er is op dit gebied onder de Suries of laat men eerst mensen opleiden voor onderhoud van beplantingen want er zijn nog genoeg,om het zo te noemen monumentale koloniale beplanting die naar de verdoemenis gaan omdat er geen geschoolden en Materieel is om dit te onderhouden, Beplanten alleen zet geen zoden aan de dijk en helpt ons land niet vooruit komen,Laten we eerst de troep opruimen die er dagelijks achter gelaten word.Ik denk eerder dat de beplanting in de achtertuinen zal belanden van vele landgenoten,of dat ze omver gereden worden omdat men zijn auto niet kan parkeren. Successssssssss.


  Maak melding
 11. eerst een goede infrastuktuur,dan komt de rest er wel.de markt moet verdwijnen met al zijn ongedierte en inderdaad een mooi park langs het water laten aanleggen.maar eerst infrastruktuur.gedetineerden zetten om de stad schoon te houden.dan doen zij tenminste wat


  Maak melding
 12. Kunnen ze de hoofdstad niet verplaatsen iets noordelijker want daar heb je een mooi stuk strand? En dan de stad opnieuw inrichten.
  Paramaribo oogt heel erg afrikaans zie landen als ghana, senengal enz. Het heeft geen uitstraling en wat ze ook moeten doen hangplekken verbieden. Zorgen voor goede verlichting en 24-uurs surveilleren.
  Op alle hoeken van de straat beveiligingsbeambten neerzetten. De mensen moeten zich veilig voelen en daar schort het nog aan in paramaribo


  Maak melding
 13. Ik wil even iets belichten en dat is, ik ben vorig jaar in suriname geweest op vakantie.
  Ik heb een auto gehuurd maar zoals je gezien hebt heeft paramribo bijna geen verkeersborden dus op het gegeven moment reed ik in een “eenrichtingsweg” en ik word aangehouden door de politie. Die agent zei :meneer dit is een eenrichtingsweg maar ik zei meneer waar is dat aangegeven dan?
  Toen zei die agent zulke brutale vragen moet je maar in holland stellen? Ik kreeg een fikse boete en dan de stelling van de agent was IEDEREEN in Surname weet dat deze straat een eenrichtingsweg is. Excuses dat deze betoog een beetje afwijkt van het onderwerp maar ik wil hiermee zeggen dat verkeersborden, verkeersingnalen een communicatiemiddel is en als deze middelen ontbreken in een “kosmopool” als Paramaribo kunnen levensgevaaarlijke situaties ontstaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES