woensdag, april 10, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidHogere drempel voor gesubsidieerde medische hulp

Hogere drempel voor gesubsidieerde medische hulp

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mei – Het verkrijgen van een ‘dokterskaart’ van de overheid zal een stukje minder makkelijk worden. Dit zegt minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Er komen nieuwe criteria voor onder meer de hoogte van het inkomen. Nu kan al met een maandinkomen van tachtig Surinaamse dollar (ongeveer vijfentwintig euro) een kaart worden verkregen.

“Dit is achterhaald”, zegt Setrowidjojo tegenover de Ware Tijd. Vermoedelijk verdienen maar weinig van de vijfenvijftigduizend kaarthouders zo weinig. Met de gezinnen erbij betaalt de overheid voor zeker 155.000 personen de kosten voor behandeling en ziekenhuisopname. Dat is ruim een derde van de bevolking. Jaarlijks kost dit ongeveer zestig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer twintig miljoen euro).

Ook wordt vaak een uitkering gegeven. Het is hoog tijd voor sanering. Het bestand wordt nu geautomatiseerd voor een beter overzicht. Alle details worden opgenomen. “Wanneer heeft de persoon de kaart aangevraagd, hoelang bezit hij die al, hoeveel keren is die verlengd en hoeveel keren is de kaart gebruikt,” aldus Setrowidjojo. De uitkomst moet helpen nieuwe criteria vast te stellen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES