Vakbond: werkomstandigheden Rosebel-goudmijn bar

3

PARAMARIBO/BROKOPONDO, 18 mei – De werkomstandigheden bij het Canadese Rosebel Goldmines zijn ronduit slecht. Dit zegt voorzitter Errol Snijders van de vakcentrale De Moederbond. De staking die er gevoerd, zou niets anders zijn dan een strijd voor lotsverbetering. Maar volgens de directie is het bedrijfsterrein illegaal bezet door de vakbond bij het bedrijf.

Ook zouden arbeiders gegijzeld zijn, maar dat wordt in die kringen ontkend. “Het is een grote leugen dat we gegijzeld zijn geworden”, zeggen arbeiders en kaderpersoneel tegenover de Ware Tijd. Er wordt al vijf dagen gestaakt tegen lage lonen en te lange werktijden. Een dagdienst duurt twaalf uren in plaats van acht, zoals de Surinaamse arbeidswetgeving voorschrijft.

Volgens de directie wordt per dag ongeveer één miljoen dollar misgelopen. De regering is geïnformeerd. Alleen de vakbond heeft gereageerd op een oproep van de Bemiddelingsraad om het geschil aan tafel te beslechten. Intussen is een kortgeding aangespannen tegen de vakbond. President Venetiaan heeft in het parlement gezegd dat Cambior moet leren zich te houden aan lokale regels.


3 REACTIES

 1. He Vene waar is je grote bek nu jij schoot hond van Canadese Rosebel Goldmines laat je eigen volk uitbuiten
  jij haal ook chinezen in huis en nu op bedeltour?


  Maak melding

 2. cambior laat zoveel steken vallen dat het voor een welwillende overheid niet moeilijk mag zijn om de relatie met cambior te beeindigen en zo het land haar rijkdom terug te geven.
  maar hoe dan
  maar wie dan

  gebrek aan vaderlandsliefde is zeer opvallend


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.