zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandNu vooral waken voor uitbreken epidemieën

Nu vooral waken voor uitbreken epidemieën

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 mei – Het is nu zaak vooral te waken voor het uitbreken van epidemieën in het rampgebied. Dit zegt minister Waterberg van Volksgezondheid. Malaria en diarree kunnen makkelijk de kop opsteken, nu op verscheidene plaatsen het water stilligt. Mogelijke ziektehaarden moeten zo gauw mogelijk worden opgespoord en aangepakt.

Er zijn reeds zuiveringstabletten ingevoerd. Die worden gedistribueerd in gebieden waar het waterpeil reeds aanzienlijk is gedaald. “De situatie is onder controle en we willen het zo houden ook”, zegt Waterberg. In samenwerking met de Medische Zending wordt de situatie zoveel mogelijk in kaart gebracht. Vooral oudere slachtoffers en kinderen worden gezien als risicogroepen.

Daarom wordt ook zoveel mogelijk afgestemd met hulpverleners van het Rode Kruis. Intussen worden maatregelen getroffen om het onderwijs weer op gang te brengen. Onderwijzers die nu terug moeten, hebben om hulppakketten gevraagd, omdat ze ook schade hebben geleden. In sommige dorpen in het Boven-Surinamegebied zijn de scholen weer geopend, omdat de waterschade er minder is geweest.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Waterberg; je moet je naam waar maken, je moet een andere waterberg dat uit de hemel daalde verslaan, kun je dat, dan ben je een echte waterberg, en anders als dat jou niet lukt, kun je beter aftreden.


  Maak melding
 2. De reactie van Booster zal wel grappig bedoeld zijn; de humor heb ik echter niet kunnen ontdekken.
  Uit het artikel blijkt, dat de minister de vinger goed aan de pols heeft. Beter kan haast niet zou je denken.
  En wat doet ons Boostertje? Toespelingen maken op zijn naam en hem zelfs aftreden als optie meegeven.
  De betekenis van het woord booster heb ik maar opgezocht; de naam intrigeerde mij. Betekent onder andere reclamemaker.Reclame voor zoveel domheid ben ik nog niet eerder tegengekomen.
  ‘De beste stuurlui staan aan wal’zullen wij maar denken en een ervan heet BOOSTER.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES