zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandSLM eist drie miljoen euro schadevergoeding

SLM eist drie miljoen euro schadevergoeding

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mei – De SLM wil drie miljoen euro aan schadevergoeding van de KLM en de luchthaven Schiphol. Dit meldt de Ware Tijd. De schade aan de Boeing 747-300 wordt geweten aan het verkeerd parkeren van een KLM-hoogwerker op Schiphol. Volgens de SLM is één van beide maatschappijen verantwoordelijk, omdat het voertuig in een verboden zone stond.

Aangezien het incident zich binnen de jurisdictie van Schiphol heeft voorgedaan, wordt de maatschappij ook verantwoordelijk gehouden. Ook de inhuurkosten van een Spaans Airbus zullen verhaald worden. Er worden inkomsten misgelopen en wordt imagoschade geleden. “We verkopen nu niet ons eigen product en moeten buiten onze schuld om vliegen met een kleiner toestel”, zegt SLM-directeur Henk Jessurun.

De claim is ingediend bij het Nederlandse advocatenbureau Boekel de Neree. Overigens zal het eigen imago worden opgepoetst. De claim moet dit garanderen, evenals de herinzet van eigen materieel. In juni wordt de reparatie aan de staartvleugel van de Boeing afgerond en is het weer gereed voor de Mid-Atlantische route. De MD-82 moet binnenkort weer beschikbaar zijn voor de regionale diensten.

opening
Fernandes Express
BODO Party

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES