zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandSpontane evacuatie naar Frans Guyana ingezet

Spontane evacuatie naar Frans Guyana ingezet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mei – Er is een spontane evacuatie van watersnoodslachtoffers op gang gekomen naar buurland Frans Guyana. Dit melden plaatselijke vertegenwoordigers van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, RO. Bewoners van dorpen in het stroomgebied van de Lawa en de Tapanahony zijn op eigen initiatief de grens overgestoken.

De dorpen staan of reeds dagen blank of worden bedreigd met overstroming. De opvang in Frans Guyana is nog niet officieel geregeld. Veel bewoners van het grensgebied hebben er familie wonen en het plaatselijke personenverkeer is altijd al intensief geweest. Paramaribo heeft nog niet veel aandacht kunnen besteden aan het Zuidoosten, waar zich zowel Marron- als Inheemse gemeenschappen bevinden.

Voorlopig wordt vooral gericht op de duizenden slachtoffers in het Boven-Surinamegebied. Legereenheden trachten nu zoveel mogelijk de orde te herstellen en verstrekken drinkwater. De echte hulp met onder meer provisorisch onderkomen en voeding moet nog beginnen. De mogelijkheid voor het inroepen van buitenlandse hulp zal naar alle waarschijnlijkheid gauw worden benut.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES