dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandRest schooljaar binnenland belooft ramp in een ramp

Rest schooljaar binnenland belooft ramp in een ramp

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mei – De rest van dit schooljaar dreigt voor de door overstroming getroffen gebieden een ramp in een ramp te worden. Dit zegt grootopperhoofd Belfon Aboikoni van de Saramaccaners. Tot de eerste slachtoffers van het opdringende rivierwater behoorden de schoolgebouwen, die traditioneel aan de oevers gebouwd worden.

Reeds karig beschikbaar schrijfgerei en schoolboeken zijn onherstelbaar vernield. Veel schoolgebouwen zullen danig gehavend de langdurige onderdompeling overleven. Het ergste is dat duizenden kinderen verstoken zijn van basisonderwijs in een gebied dat traditioneel al achterloopt qua onderwijsniveau. “De overheid mag dit niet zo laten”, zegt Aboikoni tegenover Radio 10.

De kinderen zouden overgebracht kunnen worden naar Paramaribo voor in elk geval het resterende kwartaal. Hoewel nu begrijpelijkerwijs nog vooral aan noodhulp kan worden gedacht, mag de dreiging niet uit het oog worden verloren. “De binnenlandse oorlog heeft al zoveel talent gekost, nu dreigen wij weer zoveel potentiële intellectuelen kwijt te raken”, aldus Aboikoni.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES