Nederland investeert in rechtssysteem Suriname

5

Nederland investeert 15 miljoen euro in de verbetering van de justitiële keten in Suriname. Het geld moet gaan naar versterking van de politie, verbetering van de justitie en een hogere kwaliteit van de gevangenissen. Voorwaarde is dat Suriname eenzelfde bedrag bijdraagt. Dat zijn de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Agnes van Ardenne, en haar Surinaamse collega van Planning en Ontwikkelingssamenwerking, Rick van Ravenswaay, dinsdag in Den Haag overeengekomen.

Het geld hiervoor was in feite al toegezegd in 1975, toen het ging om in toaal 3,5 miljard gulden die Nederland aan Suriname ter beschikking zou stellen aan schenkingen, garanties en wat genoemd werd „kwaliteitsmiddelen”. Er is nog steeds 138 miljoen euro te besteden aan deze kwaliteitsmiddelen en de 15 miljoen euro maken daarvan deel uit. Nederland en Suriname overleggen vanaf nu elk half jaar over de besteding van het geld.


5 REACTIES

 1. en dan is het op, of in 2010 of zoals booster zegt naar de aov

  Hoewel de aov betalen, gewoon geld verbranden is, gezien het geld op raakt en het niet is gebruikt om de toekomst te verbeteren en te zorgen dat het verbetert blijft,

  In ieder is weg ,op, is niet meer. De vraag is nu wat de planning is als het op is.

  Ik had als ik dat geld mocht beheren, 5 jaar geleden 10 miljoen dollar aan microsoft en apple aandelen gekocht we hadden dan vandaag zeker iets binnen. haha.

  Maar goed wat te doen met de rest om ook meer uit krijgen. Dat geld moet alleen worden uitgeven om er meer uit te krijgen. gewoon uitgeven en het levert niks op is de verkwisting van 3.5 miljard gulden.Deze laatse paar miljoenen gaan bepalen of het geld totaal verkwist is of niet.


  Maak melding

 2. Elke vorm van investering in Suriname voor een kwalitatieve verbetering van het rechtsysteem moet eens leiden tot een aanvaardbare democratie. Op dit moment heeft Suriname een schijndemocratie. Zoals een ioeder bekend is heeft elke vorm van democratie ook een zwakke kant. De huidige machthebbers in Suriname verrijken zich zlef omdat hun zogenaamde democratische fysolsofie hun daarin volledig de vrije hand geeft.
  Misschien kaan een kleine investering tot een verbetring leiden zodat Suriname een betere rechtsstaat wordt of in elk gevql de eerste stappen ertoe.
  Mbt de reactie van booster merk ik op dat een emotionele opmerking hier zeker niet op zijn plaats is. Een beetje denken over over landsbelang is ook voor booster een plicht.


  Maak melding

 3. Er is nooit of zal een lands belang van toepassing zijn in suriname, daar ben ik allang achter gekomen, en het geld zgn besteden voor bepaalde departementen is eerder een verkwisting dat in de zakken van de politici verdwijnen, en daar ben ik pertinent voor tegen, dus delen met de zwakkeren is beter op zijn plaats.. 100-den miljoenen zijn al achterover gedrukt door de voormalige machthebbers, daar praat niemand over.. over een paar kruimels zitten ze nog steeds te klagen, als je het als goed doel wil besteden, aan de sociaal zwakkeren in de samenleving van suriname.


  Maak melding

 4. Het geld die 138 miljoen verdelen onder die 500000 mensen van levert iedereen 276 euro op,meer niet, verdelen onder 100000 mensen, 1380 euro op het is in een maand verdelen op ,hoe zijnde armen hier mee geholpen? ook al betaal je 100 euro per maand volgend jaar is het op.wat dan ?

  booster ,het is nu de laatste kans, persoonlijk nu geld steken in het rechtsysteem vind ik niet nodig.niet nodig?
  Nee,het is nodig om het uit eigen zak te doen,maar dit gratis geld,moet je gelijk herinvesteren. En goed ook zodat we er iets uit halen. Dat geld uitbetalen en nu stoppen in de zakken van zwakkeren is een tijdelijk hulp ,wanner het verdeeld is ,hebben ze na de inkopen en kosten weer geen geld.En wat nu? We pinaren nu al ,wanneer ook dit bedrag weg is ,dan gaan we sterven.

  dus herinvesteren om geld te maken continu geld te maken en een deeltje gebruiken voor om mensen te betalen,de mensen stimuleren om te werken, harder e werken, bedrijven te beginnen is de oplossing.

  Leiders vullen hun zakken omdat ze niet weten of er morgen nog geld zal zijn ,omdat ze niet weten of de volgende leider zal zorgen dat er geld blijft komen.dus korte termijn laaat me al vast voor mij zelf en mijn vrienden geld nemen .en nu heb jij het zelfde karakter, jij noemt ze nu zwakkeren, maar als ze dat geld gratis hebben gehad en ze zijn er rijker van geworden, zijn er nieuwe zwakkeren,die dan nu ook jou en je toenmalige zwakkeren betichtigen van zakkenvuller. want wanneer dat geld op is zijn er meer zwakkeren.

  Het geld die 138 miljoen verdelen onder die 500000 mensen van levert iedereen 276 euro op,meer niet, verdelen onder 100000 mensen, 1380 euro op het is in een maand verdelen op ,hoe zijnde armen hier mee geholpen? ook al betaal je 100 euro per maand volgend jaar is het op.wat dan ?


  Maak melding

 5. Beste mensen,

  SURINAMERS ORDEN JULLIE EENS WAKKER EN LEES EVEN DE TELEGRAAF.
  het bericht is niet volledig weer gegeven. Minister van Ardenne heeft ook eisen gesteld. Weet u hoeveel mensen hun baan kwijtraken?

  Weer eens de koloniale tijd proeven of mogelijk weer mee maken. Als dat geld gegeven wordt waar Suriname recht op heeft waarom zou de Minister Agenes van Ardenne nou moeten gaan bepalen wat suriname moet doen?. Ze mag oprotten. In Nederland heb je altijd recht op een uitkering als je niet werkt. Wat heb je in suriname als je geen werk meer heb?
  SURINAMERS WORDEN JULIE TOCH WAKKER.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.