donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameBewustmakingscampagne bij 140 jaar parlement

Bewustmakingscampagne bij 140 jaar parlement

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 apr – Er zal een bewustmakingscampagne worden gevoerd rond de herdenking van het 140-jarig bestaan van het parlement. Dit meldt ondervoorzitter Caprino Alendy. Parlementariërs zullen stad en afland afreizen om uitleg te geven over de rol en betekenis van het parlement. Onder meer moet de betrokkenheid van de burger worden bevorderd en daarmee ook de kwaliteit van het parlementaire werk.

“Van district naar district, van dorp naar dorp zullen we afreizen en de samenleving bekend maken met ons werk”, zegt Alendy tegenover de Ware Tijd. Op de verjaardag zelf, 8 mei, wordt een buitengewone openbare vergadering gehouden bijeen. De fracties en president Ronald Venetiaan krijgen dan de gelegenheid om een felicitatieboodschap uit te spreken. Ook wordt een lezing gehouden over de ontwikkeling van de volksvertegenwoordiging.

De bedoeling is onder meer de hoogte- en dieptepunten in de parlementaire historie van Suriname de revue te laten passeren. Ook zullen “figuren die een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan de verwezenlijking van deze jarenlange democratische historie” voor het voetlicht geplaatst worden. Er is een televisiedocumentaire geproduceerd met straatinterviews, praatjes met prominenten en archiefmateriaal.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES