Geen aanpak armoede zonder ondernemerschap

0

PARAMARIBO, 28 apr – Bestrijding van de armoede in Suriname is niet goed denkbaar zonder stimulering van ondernemerschap. Dit zegt waarnemend minister van Onderwijs & Volksontwikkeling Michael Jong Tjien Fa. Elke gelegenheid wordt aangegrepen om met name jongeren aan te moedigen. Hoe eerder het contact met de private sector, hoe beter.

De kans dat gekozen wordt voor het opzetten van een eigen bedrijf, is des te groter. De overheid wil zich beperken tot het aanreiken van hulpmiddelen. Trainingen en kennismakingsinitiatieven als het Youth in Business-programma zijn bij uitstek geschikt. “Mede met behulp van business zullen wij het doel met betrekking tot armoedebestrijding moeten realiseren”, zegt Jong Tjien Fa.

Dit hoort bij de Millennium Doelstellingen van de Verenigde Naties. Volgens Jong Tjien Fa kan een goede afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven alleen maar leiden tot win-winsituaties. Het Youth in Business-programma heeft net weer vijftig jongeren afgeleverd, die de basisvaardigheden beheersen van ondernemen. Op zich moet dit weer helpen de schoolprestaties te verbeteren.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.