dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameEnergiebedrijf van Staatsolie gereed in april

Energiebedrijf van Staatsolie gereed in april

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 jan – Het energiebedrijf van Staatsolie, de Staatsolie Power Company, is in april startklaar. Dit zegt Marc Waaldijk, waarnemend-directeur van Staatsolie. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het hypermoderne bedrijf dat uitsluitend zal draaien op zelfgewonnen stookolie. De totale capaciteit van vijftien megawatt gaat naar de Energie Bedrijven Suriname.

Dit is gepland voor de beginfase. “Maar we kunnen die hoeveelheid wel snel verdubbelen, omdat we de fundaties voor nog eens twee generatoren al af hebben,” zegt Waaldijk tegenover de Ware Tijd. Het verkopen aan derden gebeurt pas in een later stadium. Voorlopig wordt dus niet gedacht aan concurrerende activiteiten. De krachtcentrale te Saramacca kost ruim zestien miljoen dollar.

Het geld is afkomstig van een buitenlandse lening. “We worden een nieuwe speler op de markt en het is belangrijk dat we inderdaad een projectie hebben op de toekomst”, aldus Waaldijk. Doordat te weinig beleid is ontwikkeld, is er te weinig energie beschikbaar voor de productiesector en de gewone huishoudens. Met het oog op de groei de komende jaren, is er dus plaats voor een tweede energieleverancier.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES