dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuwkomers Mid-Atlantische route februari bekend

Nieuwkomers Mid-Atlantische route februari bekend

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jan – De namen van de nieuwe maatschappijen die Nederland zal toelaten op de Mid-Atlantische route worden eind februari bekendgemaakt. “Wij streven ernaar eind februari een besluit te nemen”, zegt Jos Hermsen, persvoorlichter van het Nederlandse ministerie van Verkeer en Waterstaat, V&W, tegenover de Ware Tijd. De aanvragen worden nu behandeld.

“Zodra dit is gebeurd, zullen de maatschappijen worden bekendgemaakt. Het betreft een Nederlandse procedure en derhalve ligt een ontmoeting met minister Alice Amafo van Transport Communicatie en Toerisme over dit onderwerp niet in de rede”, zegt Hermsen. Er wordt onder meer gelet op netwerkkwaliteit, veiligheid en milieu. Nederland en Suriname mogen per 1 mei elk drie maatschappijen aanwijzen.

Van Surinaamse zijde wordt minder haast gemaakt. Er zijn weliswaar aanvragen ingediend bij de Luchtvaartdienst, maar het is niet duidelijk wanneer een besluit wordt genomen. “In elk geval willen we dat vóór 1 mei doen. We gaan niet klakkeloos aanvragen toewijzen”, zegt Amafo. Voor nieuwkomers is een borgsom vastgesteld van één miljoen euro.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES