zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameIMF: Surinaamse economie hoogst kwetsbaar

IMF: Surinaamse economie hoogst kwetsbaar

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 6 jan – Suriname’s fiscale en macro-economische situatie is hoogst kwetsbaar. Dit stelt het Internationaal Monetair Fonds in een nota aan het ministerie van Financiën. Gewaarschuwd wordt voor de sterke afhankelijkheid van de fors toegenomen verdiensten van grondstoffen. Deze zouden aangewend om meer variatie te brengen in de productie, het liefst nog voor het tij keert.

Via hervormingen moet voorkomen worden dat het verdiende geld weer snel wordt verdwijnt. Ook wordt voor de middellange termijn een beleid en uniforme wisselkoers aanbevolen. De private sector dient ondersteund te worden met wetsproducten om de concurrentiestrijd aan te gaan. De relatief hoog bevonden inflatie en de reële wisselkoers hebben de concurrentiepositie van niet-mijnbouw sectoren uitgehold.

De groei in 2006 wordt geprojecteerd op vijf procent. Verwacht wordt dat het begrotingstekort van twaalf procent zal dalen tot ongeveer een half procent. De exporttoename zal het begrotingstekort beperken. De staatsreserves zullen stijgen met ongeveer vijftien miljoen dollar. Er moet worden opgepast dat bij keldering van de internationale prijzen de stabiliteit niet onder te grote druk komt te staan.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES