zaterdag, april 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameNuloptie bij nieuwe onderhandelingen verkoop BSH

Nuloptie bij nieuwe onderhandelingen verkoop BSH

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 jan – Bij de nieuwe onderhandelingen met Doorwin BV zal de nuloptie gehanteerd worden. Dit zegt vice-president Ram Sardjoe. Dit houdt onder meer in dat Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, BSH, gekocht dient te worden zonder wijziging van de bestaande wetgeving. Het standpunt is take it or leave it als de onderhandelingen midden januari weer beginnen.

Er zal ook onderhandeld worden vanuit een door de ministerraad gefixeerd bedrag. Ook wordt een duidelijk traject verlangd voor betaling van de koopsom en een degelijk bedrijfsplan. Gaat Doorwin akkoord, dan gaat de koop door. “Zo niet, dan zal de regering in samenspraak met alle betrokken actoren nagaan hoe verder het privatiseringsproces af te wikkelen”, zegt Sardjoe tegenover de Ware Tijd.

Om het mandaat te verruimen worden twee ministers toegevoegd aan het onderhandelingsteam. Het lokale CHM, dat zelf ook een bod heeft gedaan, heeft de concept-intentieverklaring afgedaan als goedkoop. Eerder is een aanbod van Doorwin afgewezen om de lopende kosten van BSH te betalen. Het geld zou als een soort lening afgestaan worden. BSH heeft ruim driehonderd arbeiders in dienst.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES