Politieke make-over met internationale hulp

0

PARAMARIBO, 1 jan – Alle politieke partijen komen in aanmerking voor capaciteitsversterking via een gezamenlijk project van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties, UNDP en het Nederlands Instituut voor Multi-partijen Democratie. Het project van ruim één miljoen dollar voorziet in versterking van democratie en van capaciteiten gericht op ontwikkelingsbeleid.

Uiteindelijk moeten politieke transparantie en verantwoordelijkheid worden gestimuleerd en de Trias Politica-gedachte versterkt worden. Het uitvoeringsverdrag is getekend door minister Rick van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking en het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Het betreft een driejarig project, dat beheerd wordt door de UNDP.

“De universiteit kan als autonoom en wetenschappelijk instituut een belangrijke bijdrage leveren aan een onafhankelijk onderzoek en aan discussies met alle politieke partijen en de samenleving over democratische ontwikkeling”, zegt Van Ravenswaay. Verwacht wordt dat belangrijke politieke problemen met negatieve effect op de nationale ontwikkeling beter kunnen worden aangepakt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.