Vanaf 1 januari strengere controle op luchthaven

1

PARAMARIBO, 30 dec – De controle van vertrekkende passagiers wordt vanaf 1 januari strenger op de Johan Adolf Pengelluchthaven. Om vervoer van onder meer drugs en wapens tegen te gaan, is een bagagescanner geïnstalleerd. Met het afstappen van het handmatig en steekproefsgewijs controleren, wordt ook ingespeeld op de strengere internationale regels.

De Internationale Burgerluchtvaart Organisatie, ICAO, stelt vanaf januari volledige controle verplicht van alle ruim- en handbagage en vracht. Verscherpte veiligheid is formeel prioriteit. “Het gaat erom dat we onrechtmatige daden tegen de luchtvaart tegengaan. Dat is ook de bedoeling van de scanner,” zegt directeur Vivian Hanenberg van de luchtvaartautoriteit Casas tegenover de Ware Tijd.

“Onze concentratie richt zich ook op het onderscheppen van drugs in de ruimbagage,” zegt Iwan Wekker, hoofd van de douanerecherche. Dagelijks worden gemiddeld twee koeriers aangehouden. Een snelle afname valt niet te voorzien, vanwege de economische situatie en de houding van Nederland. “Nederland doet geen moeite de vraag in te dammen. Zolang die er is samen met het gedoogbeleid zal het probleem blijven bestaan”, aldus Wekker.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.