Minister Gilds hielp crimineel neefje huis kopen

0

PARAMARIBO, 28 dec – “Het huis is gekocht en ik heb hem met raad en daad bijgestaan. Echter is het zo dat de wijze waarop Andy wenste te investeren vragen bij me opriep.” Dit zegt minister Gilds van Handel & Industrie in reactie op het noemen van zijn naam in de strafzaak in Nederland tegen zijn neefje Andy Groenewoud wegens drugshandel en witwassen.

“Al gauw bleek dat met de projecten enorm veel geld gemoeid ging. Op mijn vragen over de financiering van de projecten kon Andy geen afdoend antwoord geven en ik heb hem toen gezegd dat het voor mij niet meer mogelijk zou zijn hem bij te staan”, zegt Gilds. Zijn hulp als familielid werd ingeroepen omstreeks eind jaren negentig. Gilds is van 2000 tot 2005 minister van Justitie & Politie geweest.

“Ik heb part noch deel aan Andy G’s activiteiten, hij had mijn hulp nodig in de vorm van begeleiding en dat heb ik met plezier gedaan “, aldus Gilds. Het ging om de aankoop van een woning en het opzetten van een onderneming. Oom werd gevraagd om de koopovereenkomst te tekenen, omdat Andy terug moest. Maar van zaakwaarneming, zoals gesuggereerd door de Nederlandse pers, is geen sprake.

“Ik vind het vrij ernstig want we praten niet over een zomaar ding. We praten over een operatie waarmee ettelijke miljoenen gepaard gaan en waarbij mensen zijn geliquideerd. Als de indruk zou worden gewekt dat ik zaakwaarnemer van Andy ben, dan klopt het niet”, zegt Gilds. Hij heeft alleen hulp geboden ‘uit een goed hart’ en keurt Andy’s handel en wandel af.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.