dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegering ontevreden met intentieverklaring Doorwin

Regering ontevreden met intentieverklaring Doorwin

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 dec – De regering is niet tevreden met de concept-intentieverklaring voor overname van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, BSH. Dit zegt minister Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer. Er zitten te veel haakjes en oogjes aan het door Doorwin en het onderhandelingsteam opgestelde concept.
Er komt een verbeterde versie.

Over de knelpunten wordt niets prijsgegeven. “Ik kan inhoudelijk nog niet over de zaak praten”, zegt Jong Tjien Fa tegenover de Ware Tijd. De regering heeft Doorwin, het Nederlands-Belgische bedrijf dat mogelijk de nieuwe eigenaar wordt, een tegenbod gedaan. Bij een eventueel akkoord, kan een nieuwe intentieverklaring worden opgesteld. De inzichten zijn doorgegeven aan het onderhandelingsteam.

Wanneer de koop daadwerkelijk gesloten wordt is nog niet te voorspellen. Voor de regering zijn continuïteit en behoud van arbeidsplaatsen principieel. Bij BSH werken nu ruim driehonderd personen. Doorwin wil zeker tweehonderd behouden. Het failliete bedrijf teert uitsluitend op subsidies. Een aanbod van Doorwin om voorlopig de vaste lasten te betalen, is afgeslagen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES