maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameStrafproces tegen importeurs verboden vuurwerk

Strafproces tegen importeurs verboden vuurwerk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 dec – Importeurs van verboden vuurwerk mogen rekenen op een strafrechtelijk onderzoek. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het is zero tolerance, zeker tegen de achtergrond van het groeiend aantal slachtoffers. Vanuit het Openbaar Ministerie is al opdracht gegeven om de gevaarlijkere soorten in beslag te nemen.

Het onderzoek moet ook aan het licht brengen hoe het vuurwerk het land binnen kon komen, ondanks het verbod. De bedoeling is ongelukken te minimaliseren, zeker nu het aantal al ruim twintig bedraagt voor dit jaar. Er zijn personen bij die chirurgische ingrepen moesten ondergaan. Santokhi vindt dat het vuurwerkbeleid aan een grondige evaluatie toe is.

Onder meer zal het aantal dagen worden bekeken voor het afschieten van vuurwerk. Kerkgemeenschappen hebben zich beklaagd over de geluidsoverlast op Kerstdag. Er komt ook een importquotum om een te groot aanbod te voorkomen. Nu al stelt Santokhi vast dat de Vuurwerkcommissie is misleid. Daar moet tegen worden opgetreden. Ook de gemeenschap zal beter geïnformeerd worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES