dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBinnenkort inflatiecorrectie voor Surinaamse leraren

Binnenkort inflatiecorrectie voor Surinaamse leraren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 okt – Leraren van het middelbaar onderwijs krijgen binnenkort een inflatiecorrectie. Ditzegt Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, BvL. Als het even meezit, wordt het extra geld al eind oktober gestort op de privé rekeningen. Het is dan een eerste storting.

Er volgen nog meer, in principe elk maand. Valies zegt tegenover de Times of Suriname dat het het zo overeengekomen is met de regering. Het is een ‘voorloper’ op de herwaardering van alle onderwijzend personeel in Suriname. De herwaardering is al jaren een heet hangijzer in de betrekkingen tussen onderwijsvakbonden en de regering. “We zijn on speaking terms en zullen verder overleggen over het systeem van herwaardering”, zegt Valies.

De besprekingen gaan bepaald niet over rozen. Misverstanden en meningsverschillen over afspraken hebben vaker geleid tot protestacties. Met de bewering van Valies lijken partijen toch nader tot elkaar te zijn gekomen. Als de inflatiecorrectie een aanzet moet zijn, betekent het in elk geval meer geld in de buidel voor de leerkrachten. Daar al deze duizenden werknemers op de loonlijst staan van de overheid, is het een kwestie van tijd eer de rest van de ambtenaren aanklopt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. De strategische groepen (een uitvinding van Bosje) worden wederom gepaaid en de mensen die niet tot deze groep zitten mogen van de regering in de str-nt zakken. Welke groep is de volgende op de lijst, de politie, de verpleging, de militairen, misschien ook???

    Vrees met grote vreze dat ook dit beleid het kabinet niet uit haar penibele situatie zal helpen.


    Maak melding
  2. De goede man bedoelt geen inflatiecorrectie, maar prijscompensatie.
    Dit verhaal komt me bekend voor. Mijn reactie evenzo.
    Jammer dat de heer Valies niet op Waterkant te vinden is, anders had hij niet weer de fout gemaakt.


    Maak melding
  3. Arme moesje bloedt dood van de pijn.
    Geen medicijn en geld door de dong kaoli Ingi crimineel bouta en bende.

    Bij staatsolie heeft zijn criminele vriend boerenveen de kas geroofd en daarom nu een enorme schuld bij staatsolie

    Bij OW crimineel abrahams

    Bij centrale bank crimineel boefdraad


    Maak melding
  4. Langzaam maar zeker verwordt het als in de periode 1996 – 2000. Met dank aan al die oerdomme paarse debielen die de grootste misdadigers van het land wederom de macht in handen hebben gegeven. Het paars volk is het domste volk van geheel Zuid Amerika.


    Maak melding
  5. Die leraren worden belazerd door de regering.Die domkoppen die in de regering verrijken alleen maar zichzelf en de president van het land.Het zijn zakkenvullers bedriegers en oplichters.Dat is mijn mening als Surinamer.Het land is kapot gemaakt en leeggeroofd.Bouterse heeft in 6 jaren tijd alle reserves van het land verduisterd want hij kan zelf niets verklaren waar dat geld gebleven is.Hij moet naar mijn oordeel opgepakt en opgesloten worden maar dat durft niemand in Suriname anders worden ze weer doodgeschoten als in het verleden.Dat is het punt uit.


    Maak melding
  6. Pico,

    Helemaal met je eens.
    Dit artikel geeft bovendien weer eens aan hoeveel mensen in ons land afhankelijk zijn van Lanti en dat is om een aantal redenen geen goede zaak.
    Daarom wordt het hoog tijd voor privatisering en/of verzelfstandiging van een aantal bedrijfstakken.
    De rol van de overheid moet worden teruggedrongen, niet in het minst vanuit het belang van de overheid zelf, maar zie dat hier maar eens tussen de oren van de politici te krijgen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES