dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieKalloe verwacht zwaardere erupties indien koppige president vast blijft houden aan eisen...

Kalloe verwacht zwaardere erupties indien koppige president vast blijft houden aan eisen IMF

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-minister, ondernemer en ingenieur, Richard Kalloe, verwacht binnen niet al te lange tijd zwaardere erupties binnen de Surinaamse gemeenschap, dan de taferelen die zich tijdens het protest van 17 februari 2023 hebben voorgedaan. Dat zal volgens hem komen, omdat president Chandrikapersad Santokhi vanwege zijn ‘koppigheid als oud-politieagent’, vast blijft houden aan de eisen gesteld door het Internationaal Monetaire Fonds (IMF).

“De mensen gaan dit niet meer pikken. Santokhi heeft geen ene verstand van de economie. Dat is eigenlijk het probleem dat al onze afgelopen presidenten hebben gehad. Dat geen van ze enig benul had over hoe de economie werkt en over de sociaaleconomische ontwikkeling. Men heeft dus populistische maatregelen getroffen. Santokhi dacht ook dat omdat de gemeenschap ontevreden was over de NDP, men dan alles kon verkopen aan de gemeenschap. Vandaar dat men kwam met een plan van 200 dagen.

Je kunt van de ene op de andere dag van protestant katholiek worden, maar van de ene dag op de andere dag ga je geen verstand krijgen van hoe een economie werkt. Bovendien is Santokhi oud-politieagent en politieagenten zijn koppig. Daarom houdt hij vast aan het IMF, omdat mensen hem hebben wijsgemaakt dat je met IMF de problemen opgelost zal hebben. Hij is dus in feite met het kluitje in het riet gestuurd”, zei Kalloe in een radio-interview.

Volgens de ondernemer gaat de op hol geslagen valutawisselkoers zo niet beteugeld kunnen worden. Deze is momenteel SRD 37,65 voor de US dollar en SRD 38,95 voor de euro. Hij stelt daarom voor dat de vakbeweging en maatschappelijke groepen deze keer het initiatief nemen om middels acties de president te dwingen ommekeer te brengen in het beleid.

“Ook de mensen van de VSB moeten zich nu niet afzijdig houden, want ze laten de verdenking op zich dat ze omgekocht zijn door de regering en daarom niet meedoen aan de acties. Ik heb geen geloof in de mensen die de actie van 17 februari hebben georganiseerd, want ze zijn nog jong en missen elke politieke ervaring. Het feit dat men op 24 maart ook opgeroepen heeft om winkels te sluiten, geeft dan ook aan dat men berekend was op onrust. Dat heeft ook ervoor gezorgd dat er weinig mensen op de been zijn gebracht”, aldus Kalloe.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. Daar heb je weer zo’n wijsneuzige criticaster , die echter ook geen oplossingen bijdraagt voor de puinsooi die Bouterse heeft achtergelaten met zijn roversregime en ongedekte cadeautjes voor iedereen. Zonder het IMF was er geen Suriname meer, dan waren ze failliet gegaan. De enige oplossing is Bouterse en zijn maten met hun voeten in het vuur leggen tot ze de rekeningnummers van hun geheime bankrekeningen opgeven.


    gemodereerd
  2. Praat je over die vakbondsleden die tjauwmin hebben gevreten en geld kriijgen??? De leden moeten uit de bonden stappen.
    Deze gasten vreten over jullie ruggen


    gemodereerd
  3. Ik heb deze zelfde Kalloe een aantal jaren geleden horen roepen dat Suriname zijn schulden aan Oppenheimer en diverse landen niet moet betalen.

    Hoe kun je nou geld lenen ergens en dan besluiten om je schulden niet hoeven te betalen.

    Een vraag aan Kalloe: Betaal je je prive schulden ook niet?

    Als Suriname niet verder met het IMF in zee gaat wat is dan volgens deze hooggeleerde man het alternatief?

    SURINAME zal nog dieper zakken in de financiële ellende is mijn overtuiging.
    Er zal her en der beslag worden gelegd op eigendommen van de staat.

    In je priveleven wordt er ook beslag gelegd op je vermogen als je schulden hebt en je niet kunt betalen meneer Kalloe.


    gemodereerd
  4. Volgens mij weet niemand in Suriname hoe het verder moet.
    Aan de Wereldbank of de IMF ontkom je ook niet, want niemand wil nog geld verschaffen aan Suriname.
    Dus moet je verder op deze manier. Er is gewoonweg geen keus.
    Wie denkt dat het anders en beter kan, moet zich maar melden bij de regering.


    gemodereerd
  5. Surinamers zijn lui en kiezen voor de verkeerde koloniale beroepen. Ze willen allemaal ambtenaar worden, president, vp, ambtenar!, leraar, dominee, dna-lid, dna voorzitter zijn, mini ster, professor, politieagent, militair, enz. Velen hebben geen kaas gegeten van de beroepen die ze zo graag willen doen. Ze gaan van uit dure kostuums te dragen, dat dat hun ook die kennis en ervaring geeft en willen excellentie genoemd worden.

    Bang om hun eigen productie- en exportonderneming op te zetten, hun eigen baas te zijn, over de wereld vliegen en hun product aan te bieden op CARICOM markt ea, buitenlandse markten.

    Deze ombuiging zal in Suriname nodig moeten zijn, mensen zelf leren om eigen ondernemingen op te zetten. Deze uitdagingen had men al voor de onafhankelijkheid moeten inzien en inzetten, maar door allerlei oorzaken en omstandigheden, oa Suralco, Billinton brachten genoeg valuta binnen, Nederlandse ontwikkelingsgelden, de Surinaamse gulden was 2 x de Nederlandse gulden, zag men deze uitdagingen niet.

    Men dacht het komt wel goed en hield geen rekening met allerlei krachten, ao linkse stromingen die uit Nederland naar Suriname kwamen en dachten dat zij de oplossing waren voor de uitdagingen die er in Suriname was en met hun vreemde ideologieën, vooral leerlingen van de middelbare scholen probeerden te hersen spoelen die meer bezig waren met zich voor te bereiden om in Nederland op de Universiteit of een HBO-opleiding te vormen.

    En toen kwam als een bliksemschicht bij heldere hemel bruma en aron met voor 25 November 1975 zou Suriname onafhankelijk worden.

    Er waren al vele tekenen, stakingen in de jaren 70 dat er veel fout zat in Suriname dat niet in orde was, maar deze tekenen werden genegeerd.

    Wat er allemaal gebeurde door de aankondiging van de onafhankelijkheid op 25 November 1975 en door de onafhankelijkheid, periode erna tot en met 25 Februari 1980 gebeurde, aron kon niet die stabiliteit brengen en de verwachtingen bleven uit. Ook de militairen die een vakbond wilden, zagen hun kans en Suriname kwam hierdoor in een zware duisternis terecht en daar wandelen de Surinamers nog steeds in en het zal ook nog zeer lange tijd zo blijven.

    Er was gewaarschuwd dat Suriname nog niet gereed was, vele zaken waren niet in place, ook geen eenheid onder de bevolking, enz.

    Je kon vergift in nemen dat de droom van boni niets zou worden.


    gemodereerd
  6. Will u niet liever dealen met de IMF kalloe? Is die bouta alweer die met IMF is gekomen toch. Denk je dat t zo makkelijk is om van IMF te komen?


    gemodereerd
  7. Je hoeft echt geen econoom te zijn of een glazen bol te hebben om te weten dat het met onze economie bergafwaarts zal gaan de komende tijd. Brood, melk, water en rijst zijn wederom in prijs verhoogd. We zitten haast op een vulkaan die elk moment tot uitbarsting kan komen.


    gemodereerd
  8. Kalloe, jij kunt ook van de ene op de andere dag van moslim hindoe worden toch? In jouw gezwam zou dit beter passen. Schoenmaker houd je bij je leest. Je weet zelf dat als IMF niet in het spel was, Suriname er slechter voorstond dan Haïti, Venezuela, enz. Je zit de boel gewoon te stangen.


    gemodereerd
  9. Wat is het motief?

    Das het enige wat telt.
    Het schijnt trendy te zijn om ouwe-ex-ministers een podium te geven.
    Zijn, bellie, bessie, bosje, baiwa k. echt zo begaan met de gebeurtenissen in su, zoals ze doen voorkomen.

    Ben benieuwd welke econoom op aarde ooit pres is geworden.
    Hoe professioneel ben je als je iedere keer gemaakte afspraken niet nakomt? Kan deze of any sabiso verwijzen naar een land die de deal met het imf heeft stopgezet en op eigen kracht (inclusief schulden) is gegroeid. Waiting….
    Want als je A vind, leg uit wat B is.

    Deze dacht ook mee te kunnen eten uit de ruif, helaas pindakaas. Dan maar je gal spugen hé patjakker!

    Hoeveel tijd nam het herstel in beslag na een bouta regering, nou vermenigvuldig dat met 3 (post-covid, oorlog, energie).


    gemodereerd
  10. Het enige dat we dus in Suriname moeten doen om van Suriname een tweede Dubai, een tweede Saudi Arabia of een tweede Singapore te maken is, domme Santokhi vervangen door super slimme KALLOE.


    gemodereerd
  11. Meneer Kalloe@@@
    In grote lijnen heeft u gelijk, maar u legt de vinger niet op de zere plek. Al sinds de vorige regeringen worden ministers en hoge geplaatsten en hoge ambtenaren benoemd op posities met een hoge functie, terwijl zij niet geschikt zijn voor de desbetreffende functie. De vereisten voor deze posten zijn minimaal universitair opleiding met bezit in titels van econoom, ingenieur, doctor of doctoraal, meester in de rechten, drs enz. Kijk naar de gasten die de posten bemannen hebben niet eens een lagere school diploma en kunnen nog amper een handtekening zetten. Ze zijn niet eens in staat om een A viertje te lezen en te begrijpen. Hoe kun je dan departementen aansturen en economische plannen maken.
    Het gaat meer om de belangen van vrienden en familie leden. De vriendjes politiek.
    Santokhi had tijdens zijn verkiezingscampagnes beloofd, dat hij de departementen zou gaan resuffelen; de juiste mensen op de juiste plaatsen. Hij heeft er niets van gebakken. Om een land te bestieren heb je knapkoppen voor nodig. En wat je nu ziet zijn gasten die niet eens hun huis op orde hebben en sturing kunnen geven aan hun eigen gezin.
    Dit is de grootste probleem van Su!!!!!


    gemodereerd
  12. rutte, balkenende, kok, den uil, enz, in Ned waren ook geen economen en en waren toch minister- president vd Koninkrijk der Ned en Overzeesegebieden.

    Ook in USA was oa een cowboy, ronald reagan president.

    En nog in vele andere landen.

    Dus waar praat deze man over?


    gemodereerd
  13. De Oranje Movement Allesweters … misschien moet eerder gezegd worden … de Oranje Movement Alles Ja Knikkers …. laat de diefachtige, frauduleuze ple-si-dent en zijn dreamteam … eindelijk {exact tot 0,0 cent } aan het volk vertellen hoe de Staats financiën eruit zien.

    Santokhi en consorten LIEGEN alles bij elkaar.

    Er worden maar willekeurige cijfers/bedragen ons voorgehouden.
    Meldingen { de Staat van Finaciën } door de CBvS worden tegengesproken
    door o.a Gajadin … meneertje … wil “baas” van de CBvS worden.

    NA POESPOESIE W’O POTI LOEKOE KAW{TERE} MIRTJIE !!!!!!!!!!!!

    Het is toch Santokhi die verschillende keren openlijk verklaard heeft dat zijn frauduleuze regering …. 1{één} miljard US …. gespaard heeft.
    Hoe … waar … wat ?? Is dat drugsgeld …. Diasporageld …. of Witwasgeld … via
    Suri Change bank.

    Constant wordt één en het zelfde bedrag {4 miljard schuld} de ether ingeslingerd.

    @@Esmerald ….. SJIE NA BRIBIE … de CD … schuld van de vorige regering is intussen versleten … stopt het in de Collectie van de fraudeurs Santokhi en Ramdin.

    Niet vergeten: copies voor de overige … SOSO BOTO … mi-ni-sters !!!!!!!!!!!!!!!!!


    gemodereerd
  14. Ooi @rottjekor guerrilla

    Misschien lukt het jou, met je zware connecties om de jaarrekeningen van de afgelopen 3 jaar vd centrale bank v suri gepubliceerd te krijgen.
    Dan krijgen we een beetje beeld.
    Vind je het niet verdacht dan…

    Het lukt wel om reçuutjes en geheime rekeningen op tiktok te gooien maar de jaarrekening is spoorloos.

    Nu je eenmaal bezig bent, zou je bij bouva een lijst van afbetaalde leningen kunnen ritselen. Dan weten we zeker dat paars een goed gevulde kas heeft achtergelaten.

    Afgesproken?


    gemodereerd
  15. Deze meneer Kalloe is gevaarlijk bezig. Als minister heeft hiij zelf gefaald in het verbeteren van economie van Suriname. Nu probeert hij een opstand te creëren voor zijn eigen belangen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES