dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNederlandse investeerder wil fabriek voor voederadditieven in Suriname opzetten

Nederlandse investeerder wil fabriek voor voederadditieven in Suriname opzetten

-

Does Travel - naar Suriname

Sylda Holding BV uit Nederland heeft de intentie om in Suriname diervoederadditieven te produceren voor de Noord- en Zuid-Amerikaanse landbouwindustrie. Daarvoor wil zij in ons land een fabriek opzetten. De voedingssupplementen zullen vooral als vervanging dienen van antibiotica.

Dit heeft directeur-eigenaar Henry van den Bighelaar benadrukt in vraaggesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS). De topman van de besloten vennootschap heeft op 4 september 2022 een bezoek gebracht aan president Santokhi. Tijdens de ontmoeting heeft hij de plannen en visie om in Suriname te investeren gepresenteerd aan het staatshoofd.

Van den Bighelaar merkt op dat er in diervoeding te veel preventie antibiotica is verwerkt. “Dit zodat de dieren harder groeien. Economisch is het zeer rendabel, maar milieutechnisch zeer slecht.” Antibiotica in de voedselketen kan zorgen voor resistentie voor dit geneesmiddel.

De voedingssupplementen die de ondernemer zal produceren, moeten ervoor zorgen dat de toepassing van antibiotica flink verminderd of vermeden kan worden in de agrosector. Van den Bighelaar zegt dat president Santokhi onder de indruk is geweest van de presentatie en alle medewerking heeft toegezegd.

De investeerder geeft aan dat zijn onderneming voor werkgelegenheid zal zorgen. Hij heeft verder onder woorden gebracht dat in de eerste fase ruim 3 miljoen euro geïnvesteerd zal worden, waarbij ongeveer 40 Surinamers een boterham zullen verdienen.

“Hierna zullen we alleen maar uitbreiden. Binnen een jaar moet het bedrijf van de grond komen”, aldus Van den Bighelaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. Werk aan de winkel!

    Op tijd naar bed, de wekker zetten en weer tijdig uit de veren.

    Veel vreugde in de arbeid!

    Tan bun


    gemodereerd
  2. Ik zou deze meneer adviseren om gauw zijn spullen te pakken en weg te rennen.
    Ik zou geen cent investeren in Suriname. Kijk
    Maar wat is gebeurt met de eigenaar van de doksen club.nogmaals meneer .niet doen .is verloren tijd en verloren geld.


    gemodereerd
  3. Het is te hopen (en goed voor Suriname) als het van den Bighelaar lukt om voet aan de grond te krijgen, zonder daarvoor tjoekoe’s te moeten betalen.
    Het is de eigenaar van de Doksenclub, Gerard Van Den Bergh, ondanks zijn jarenlange inzet niet gelukt. Het verbod op de invoer van (broed) eenden eieren en tegenwerkingen in zijn voornemen om z’n bedrijf uit te breiden met een kippenfarm, heeft hem de das omgedaan.
    Andere kippenfo(c)(k)kers dulden geen concurrentie en hebben liever schaarste zodat zij de prijzen kunnen bepalen en naar believen kunnen opdrijven.
    a kraboe mentaliteit e kier oenoe…


    gemodereerd
  4. veel success met al die rovers en andere soorten criminelen.
    dit zal wel weer met een grote sisser aflopen

    “waarbij ongeveer 40 Surinamers een boterham zullen verdienen.”
    corrupte beleidsmedewerkers zeker?
    boer pas op je kippen…..
    voor je het weet ben je kiploos een eigenschap die surinamers goed beheersen


    gemodereerd
  5. Geachte ondernemer…….bespaar je de energie, de constante ergernissen en de doelbewuste vernielingen van je totale investering…..neem bijvoorbeeld eerst persoonlijk contact op met dhr. van den Berg, eigenaar van de vroegere Doksen Club in Suribabwe……
    Je wordt eerst door de koelies financieel uitgemolken en tot wanhoop gedreven om vervolgens door de negers letterlijk te worden beroofd van jouw restant aan geld…..of zelfs vermoord………Dit Godvergeten land is een verloren land vol met volgevreten zwarte ratten……met zowel altijd stinkende kroeskoppen…….naar kerrie/masala ruikende gladharigen……………


    gemodereerd
  6. Chan schaam je .. mensen hebben in Suriname geen eten dan ga je dierenvoeding promoten. Suriname heft voldoende gezonde en biologische dierenvoeding. Ik vind zielig dat we voor jou hebben gekozen. We willen een nieuwe president die naar het volk luistert. Geen Chan of Bouta! gewoon iemand die met ons meeleeft en voor het volk is! rot op!


    gemodereerd
  7. Ik ben bang dat de criminelen in de dna deze Nederlandse ondernemer gaan tegen werken. Vooral de criminelen van de dieven partij en de ene andere patij.


    gemodereerd
  8. Na het lezen van dit bericht was mijn eerste gedachte een soortgelijke, mislukte onderneming in Saramacca, nl. de ananas fabriek. Een succes story totdat de Hollander vluchtte met achterlating van een failliete boel, arbeiders, brodeloos, schulden enz. Weer avonturiers?


    gemodereerd
  9. Ben benieuwd wat de rasechte Surinaamse Azijnpissers hier nu weer over te zeiken hebben?

    Want het is immers nooit goed genoeg voor de zeer hoog geschoolde en keiharde werkers!


    gemodereerd
  10. Goed zo!! en het moet bij daden blijven!! Ben blij en trots!!!
    Wie volgt hierna!! Kom 1 kom allen!!!


    gemodereerd
  11. Deze (Inter)nationale investeerder worden al zichtbaar.

    Surinamers moeten durven de productie- en exportondernemingen op te zetten.

    Chan O Set In.


    gemodereerd
  12. u moet niet te hard van stapel lopen , het zal een hele klus worden om 40 werkers te vinden hier want ze zijn liever moe dan werken , de ndp methode is er nog altijd


    gemodereerd
  13. Dus Bighelaar gaat biggetjesvoer produceren?
    Dan ga je land claimen om de plantjes te kweken waarvan je die voer maakt?
    Ok. Was dat de enige voorwaarde, dat Santokhi onder de indruk was?


    gemodereerd
  14. Ik ben geen bioloog, daarom moet iemand me uitleggen hoe antibiotica ervoor zorgen dat dieren sneller gaan groeien. Voor zover ik weet zijn antibiotica bedoeld om.bacteriële infecties te voorkomen of te bestrijden. Groeihormonen kunnen dieren sneller doen groeien of eiwitten zoals sojameel of vismeel. Groeihormonen hebben, net als antibiotica, in de veeteelt een slechte naam. De voedseladditieven zullen daarom sojameel.of vismeel moeten zijn. Waar denkt de ondernemer voldoende grondstoffen hiervoor in Suriname te vinden, om ook de Zuid -en Noord Amerikaanse markt te kunnen voorzien? Onze president, die alles weet over politie organisaties, maar geen kaas gegeten heeft van veeteelt, moet zich goed laten adviseren door deskundigen, anders ben ik bang dat een bakra, met slechte bedoelingen, hem weer eens een worst voorhoudt of hem het zoveelste luchtkasteeltje wil verkopen (net als de fabriek die waterstof zou produceren in Commewijne).


    gemodereerd
  15. In het geval van de Doksenclub had de Surinaamse overheid gelijk om de heer van Den Bergh geen vergunning te geven om broedeieren uit Europa in te voeren; in Europa en met name in Nederland heerst er vogelgriep, waar men niets anders tegen kan doen dan miljoenen kippen etc. op te ruimen. Meneer van den Bergh mocht broedeieren importeren uit Brazilie, maar dat wilde hij niet, hij wilde liever het risico lopen om vogelgriep in te voeren in Suriname dan iets meer te betalen voor eieren uit een gebied zonder vogelgriep. Met vogelgriep in Suriname was niet alleen de Doksenclub naar de bliksem, ook alle andere kleine en grote pluimveetelers waren ook de l.., eh, de pineut.


    gemodereerd
  16. Ik weet niet waarom maar ik heb geen goed gevoel over deze zaak..
    Dit bedrijf heeft niet eens een website.


    gemodereerd
  17. Bij de eerste Google zoekactie op Sylda Holding BV zie ik “Permanent gesloten”. Bedrijf heeft geen website, adres in Nederland staat bij een woning in Hedel(Gelderland).
    Dit vertoont overeenkomsten met het HPSG verhaal alleen hier komen ze niet met de belofte om $1.2 miljard te investeren maar met 3 miljoen euro. Ik hoop dat ik ongelijk heb.


    gemodereerd
  18. Noord en Zuid Amerika zit men niet te wachten op een onbekend bedrijfje om dit soort producten te maken. Dat hebben ze al lang (VS, Canada, Brazilië, Argentinië…etc). Dus business plan klopt al niet echt.
    Deze mensen komen naar Suriname alleen voor een foto met de president.


    gemodereerd
  19. Angst maakt rauwe bonen zoet!

    De staat v dienst van de hoofdondernemer is breedvoerig te vinden via Bing. (Palital Feed, verkoop in 35 landen.

    @Henkes, tjek het filmpje voor een uitleg over waarom antibiotica
    https://www.youtube.com/watch?v=197RW3qDBWQ

    Daarnaast wetenschappelijk onderzoek over de effecten vd techniek, zie europepmc.org of pubmed etc etc.

    Sylda is wss nieuw, denk ik.
    De ‘doing business’ moet asap easier Overheid!


    gemodereerd
  20. hallo zomar wat u zegt klopt niet,,,kvk,nummer 11057796,vestiging nummer000004825543,er zijn wel 5 a 7 bedrijven op een en het zelfde adres,dus misschien toch een eerlijk mens met goede bedoelingen , wees toch wat terughoudend in wat u zegt,al die bedrijven staan en bevinden zich op wehn,jan fetensstraat,10,in hedel,nederland,groetjes ,,


    gemodereerd
  21. Niet te snel oordelen, eerst goed kijken en onderzoeken, bedrijven en Holdings kan je overal oprichten, kantoor niet nodig. Holdings hebben meestal bedrijven onder zich hangen. In dit geval kan het ook zo zijn. Henry van den Bighelaar is Directeur Business Development bij Palital Feed.

    Zijn bedrijf heet: Palital Feed Additives.
    Zie de website hier: https://www.palital.com/en/team/henry-van-den-bighelaar
    Specialisme: https://www.palital.com/en/solutions
    Management: https://www.palital.com/en/team
    Contact gegevens: https://www.palital.com/en/contact


    gemodereerd
  22. Heel simpel gezegd: Dit bedrijf biedt een beter alternatief tegenover het gebruiken van antibiotica voor je pluimvee en andere dieren die je kweekt om te verkopen. Reden:

    In sommige gevallen zijn, dieren…..(Pluimvee en zuivelvee, biggen, koeien, varkens etc.) een verzamelplaats waar resistente bacteriën zich kunnen vermeerderen en verspreiden (bijvoorbeeld via voedsel, mensen en de omgeving). En als deze resistente bacteriën in het menselijk lichaam komen en niet meer reageren op de antibiotica die jij van de arts krijgt omdat ze te resistent zijn, zelfs voor het allerlaatste middel: colistine?
    Dan heb je een ernstig probleem.
    Deze reistente bacteriën kunnen zich verspreiden via voedsel, dieren, mest en het milieu.

    Jaarlijks sterven er wereldwijd 700.000 mensen vanwege simpele ontstekingen en ziektebeelden niet meer effectief kunnen worden behandeld door resistentie tegen antibiotica.

    Dus simpel gezegd: door mindr of helemaal geen gerommel met je kippen, geiten, eenden, koeien, schapen, varkens enz. enz. worden ze gezonder gevoerd voor ze geslacht en verkocht worden. Hierdoor is je lichaam in staat beter op de medicijnen te reageren als je (laten we het niet hopen), ziek wordt. Daarom is het wel verstandig een ook voordelig om een berijf als Palital in Su te hebben. En voor de dduidelijkheid: Nee ik ben niet van Palital en heb geen verbintenis met hen, maar ik ben wel van mening dat iedereen elkaar normaal moet behandelen. ik heb dus even gekeken waar het over gaat en heb mijn mening kenbaar gemaakt. Mijn bronnen:
    https://www.vlees.nl/themas/vlees-gezondheid/antibiotica/
    https://www.parlementairemonitor.nl/9353000/1/j9vvij5epmj1ey0/vieenw2lw6xn
    https://weblog.wur.nl/global-one-health/waarom-we-minder-antibiotica-moeten-gebruiken-veehouderij/
    https://www.rvo.nl/onderwerpen/dierenwelzijn/antibiotica-gebruiken-veehouderij
    https://www.ad.nl/opinie/antibiotica-in-vlees-is-slecht-voor-mens-en-dier~ae693eb5/
    https://www.rivm.nl/weblog/leidt-afname-van-antibioticagebruik-bij-dieren-tot-minder-resistentieproblemen-bij-mensen-ib
    https://www.vlees.nl/themas/vlees-gezondheid/antibiotica/


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES