Succesvolle promotie Suriname op landenexpo in Boedapest

8
Succesvolle promotie Suriname op landenexpo in Boedapest

Op 1 en 2 oktober jongstleden behoorde Suriname voor de vijfde keer tot een selecte groep van twaalf deelnemende landen aan de jaarlijkse internationale paardenrace op het Heldenplein in Boedapest, de ‘Nemzeti Vágta’ oftewel Nationale Galop.

Het Surinaamse team bestond in 2022 uit Jean-Pierre Polanen (jockey), Gauri Ganga (team captain) en Jayshri Ramadhin. Met een tijd van 85,04 seconden verbrak het team het persoonlijk record en behaalde de vijfde plaats in de halve finale. De winnaars van de finale dit jaar waren Servië, Slovenië en Hongarije.

De Suriname Expo georganiseerd als onderdeel van het evenement kreeg veel belangstelling. Er was veel interesse voor ecotoerisme, gezonde voedingsmiddelen en medicinale planten, eventuele studentenuitwisselingen en Suriname als overwinteringsbestemming voor gepensioneerden.

Jean-Pierre Polanen: “We kregen honderden geïnteresseerde bezoekers uit Hongarije en buurlanden en velen hebben zich ingeschreven voor meer informatie. We zullen dus doorgaan met het promoten van Suriname in Centraal en Oost-Europa onder meer via het creëren van een social media platform voor mensen in de regio, die meer willen weten over de kansen die ons uniek land te bieden heeft”.

8 REACTIES

 1. Vergeet ze vooral niet te vertellen hoe onveilig het land is en verkoop ze geen knollen voor citroenen….
  gemodereerd

 2. niets bereikt en het dan successvol noemen? typisch surinaams weer
  zeker geleerd van santokhi
  gemodereerd

 3. We zijn al zo moe van de mooie zinloze verhalen.
  Nu gaan ze google inschakelen en translate en zien dat Su noet zo perfect is.
  gemodereerd

 4. De eerste prijs telt, de rest is gezien. Het gaat om winnen, de aller beste te zijn, ook in sport.

  Dit resultaat is vd Olympische gedachten, meedoen is beter dan winnen.

  Volgende keer voor de eerste prijs gaan.
  gemodereerd

 5. Ik hoop dat ze er eerst aan denken om in heel Suriname de vervuiling op straat weg te halen, de sloten en de stankoverlast en de rovers eerst op te ruimen. Waar zit het verstand van al die mensen die politiek bedrijven in het land. Ieder politieke partij die tot nu toe aan de macht zijn geweest en die nu zitten was en is alleen maar puinhoop. Zoals mijn oma zei; zelfde schijt , alleen andere vliegen.
  gemodereerd

 6. In het vliegtuig zat ik ook eens met twee Oost-Europeanen, zagen er uit als criminelen, spraken geen Engels alleen hun taaltje.
  Duidelijk dat dit geen toeristen of zakenmensen waren, gewoon tuig!

  Paar weken daarna viel het kwartje bij mij, toen de kranten in Suriname waarschuwde voor fraude/skimming van bankpassen in Suriname.
  Blijkt dat die geld-automaten worden gemaakt in Oostbloklanden.
  Ze weten de truckjes om die machines te manipuleren, reizen daarom naar veelal arme landen die nog verouderde ATM machines hebben.
  Lekker snel cashen voor die gasten!
  Ik nu wel wat die twee Oostblokkers kwamen doen in Suriiname.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.