dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOndanks corona toch stijgende olieprijs op de wereldmarkt

Ondanks corona toch stijgende olieprijs op de wereldmarkt

-

Does Travel - naar Suriname

Niet alleen in Suriname is de prijs van brandstof de afgelopen periode gestegen. Wereldwijd is er ondanks corona toch sprake van een stijging van de olieprijs. Deze daalde een jaar geleden flink, doordat men door de pandemie minder ging autorijden en vliegen.

Olieproducerende landen hebben toen met elkaar afgesproken om minder olie op te pompen om de olieprijs te beïnvloeden. En dat heeft gewerkt: door dat lagere aanbod is de olieprijs weer gaan stijgen.

De hogere brandstofprijzen, ook in Suriname, komen voor een deel dus doordat de olieprijs is gestegen. Medio februari vorig jaar was de olieprijs circa 55 US dollar voor een vat Brentolie van 159 liter en nu is dat bijna 10 US dollar meer (zie cijfers onderaan).

In Nederland steeg de prijs van benzine deze week naar 1,80 euro per liter, een recordhoogte in het afgelopen jaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
  1. De kou en sneeuw van afgelopen week in Europa heeft het falen van zonnepanelen en windmolens aangetoond.
    Een land als Duitsland waar veel zonnepanelen en windmolens staan, moest teruggrijpen naar steenkool, olie en gas.
    De klimaatopwarmingslobbyisten zoals D66, Groen Links en Greta Thunberg zouden afgesloten moeten worden van gas en electriciteit opgewekt door kerncentrales, kolen en olie in de winter.


    Maak melding
  2. De zon is er in overvloed op deze wereld en een gedeelte ervan met de oppervlakte van de Frankrijk is voldoende om de hele aarde een jaar lang van energie te voorzien.

    Er is al meer dan voldoende wetenschappelijke technische studies en resultaten van aanwezig en in landen als Spanje is met ook bezig met zonne-energie op grote schaal op te zetten.

    De olielanden zullen de strijd van duurzame energie verliezen omdat duurzame energie vele malen goedkoper is en in overvloed zon, wind, water in de wereld aanwezig zijn. Machines en fabrieken zullen er massaal op over schakelen. Ook de auto industrie, treinen enz zullen overschakelen op duurzame energie.

    Grote elektrische ondernemingen zullen op den duur de strijd verliezen van mensen die zelf hun duurzame energie gaan opwekken of te veel gaan verkopen voor derden. Deze mensen zullen niet alleen op een paard gokken als het om een soort duurzame energie stappen, maar op een combinatie van bijvoorbeeld, wind en zon of zon en water, enz. Hierdoor is men het hele jaar door verzekerd van duurzame en goedkope energie.

    Ook met vliegtuigen is men bezig om duurzame energie toe te passen. Gelet op het huidige COVID-19 virus, er een pandomie is en hierdoor vele grote ondernemingen voor een groot deel zijn stil gevallen en zware verliezen lijden, moet men niet gek kijken dat deze ondernemingen nu al bezig zijn om over te wikken schakelen als de pandemie voorbij is. Dit omdat de opstartkosten wel hoog zullen zijn in het begin, maar op den duur alleen maar goedkoper worden in vergelijking om op de traditionele fossiele energie methoden waar de kosten alleen maar stijgen en de productie van producten/goederen veel duurder zullen zijn.

    Dit is het moment waar veel directies van ondernemingen hard aan het brainstormen zijn om over te schakelen over duurzame in hun ondernemingen. Hierdoor kunnen ze de kosten laag houden en in de toekomst hier niet meer aan terug hoeven te denken.

    Het COVID-19 virus heeft ook zijn voordelen oa over te schakelen op duurzame energie en de kosten laag te houden in de toekomst voor energiekosten.


    Maak melding
  3. Als mocht blijken dat aardolie Corona kan genezen (er waren mensen die vroeger elke dag 1 eetlepel petroleum dronken voor een goede gezondheid) dan zal de prijs nog verder oplopen.
    Tehl piehe tab tehlchattaa bhaagi?


    Maak melding
  4. @Passant,

    Duurzaam zijn olie, kolen, gas, nucleair.

    Zon, wind, water zijn te afhankelijk van de grilligheden van het weer, zoals weer eens bleek en zijn dus niet betrouwbaar. Geen zon ’s avonds, storm die windmolens onbruikbaar maakt, overstromingen die dammen bedreigen. Nee, allemaal veel te riskant.
    Thorium centrales zijn de toekomst. Alleen wil men daar niet genoeg in investeren. De klimaatlobby saboteert het.
    Zelfs de gisteren gelande Mars rover draait op een nucleaire batterij omdat alleen de zonne-energie te onbetrouwbaar is.


    Maak melding
  5. Ondanks corona toch stijgende olieprijs op de wereldmarkt.

    Ook stijgende olieprijs bij de Benzinestations in Suriname.

    @Ronald: Maar wat voor maatregel kan de Surinaamse regering in deze nemen?

    Ook onze buurland Guyana wordt ermee geconfronteerd.
    Maar ze gaan er nu anders mee om.
    Accijnzen op brandstof worden verlaagd met 15%, prijzen bij pompen dalen.

    Dr. Ashni Singh, senior minister in het kabinet van de president met verantwoordelijkheid voor financiën, kondigde vanavond aan dat de regering de accijnzen op benzine en diesel zal verlagen om de binnenlandse impact van de recente sterke stijging van de wereldmarktprijs voor brandstof te verzachten.
    Bij de aankondiging van de verlaging van de accijnzen merkte minister Singh op dat de olieprijzen de afgelopen maanden gestaag zijn gestegen op de wereldmarkt, van US $ 35 per vat eind oktober 2020 tot meer dan US $ 60 per vat bij het sluiten van de handel vandaag.

    Als gevolg van deze gestage stijging op de wereldmarkt zijn de brandstofprijzen ook op de binnenlandse markt gestegen.

    Om de impact op huishoudelijke consumenten, met name het reizende publiek en de productieve sectoren waarvoor brandstof een belangrijke input is, te minimaliseren, kondigde minister Singh vanavond aan dat de regering het accijnstarief op zowel benzine als diesel zal verlagen van 50 procent. tot 35 procent met onmiddellijke ingang.

    Als gevolg van de verlaging van de accijnstarieven zal ook de prijs aan de pomp met onmiddellijke ingang verlaagd worden. Concreet wordt verwacht dat de benzineprijzen zullen dalen van $ 184 per liter tot $ 170 per liter, en dieselprijzen van $ 170 per liter tot $ 160 per liter.
    Minister Singh legde uit dat de PPP / C-regering tijdens haar vorige ambtsperiode regelingen had getroffen om het accijnstarief op brandstof van tijd tot tijd aan te passen om de binnenlandse impact van schommelingen op de wereldmarktprijs op te vangen, en dat de huidige belasting de aanpassing vindt plaats met behulp van dit eerder vastgestelde mechanisme.

    Minister Singh benadrukte dat de aanpassingen van vanavond in overeenstemming zijn met de sterke voortdurende inzet van de regering van president Irfaan Ali om ervoor te zorgen dat binnenlandse klanten worden beschermd tegen scherpe prijsescalaties op de wereldmarkt en tegen stijgingen van de kosten van levensonderhoud.

    @Ronald: En zo wordt het beleid in onze buurland ook uitgevoerd.
    Bron: (dailynewsguyana.com) 18-2-2021

    Maar hoe gaat de Surinaamse regering hiermee om?


    Maak melding
  6. Als mocht blijken dat aardolie Corona kan genezen (er waren mensen die vroeger elke dag 1 eetlepel petroleum dronken voor een goede gezondheid) dan zal de prijs nog verder oplopen.


    Maak melding
  7. De oplossing is om Corona tot een griepverschijnsel te verklaren. Want dat is het ook. Dan kan het leven weer terug naar normaal.
    Griep doodt jaarlijks in NL zo’n 8.000 tot 9.000 mensen. Waarom is er daar geen heisa over, maar wel over Corona – waardoor eenzelfde – of zelfs minder – aantal mensen dood gaat?
    Sinds de Corona er is, gaat er blijkbaar niemand meer dood aan griep. Rara, hoe kan dat?


    Maak melding
  8. Zon, wind, water zijn te afhankelijk van de grilligheden van het weer.

    Oplossing:
    Op grond hiervan is de oplossing om verschillende soorten duurzame energie in huis/onderneming te hebben.

    voorbeeld: Zon in droge tijd en in de regentijd wind/water, enz.
    Ook auto’s kunnen twee soorten duurzame energie hebben. Dus daarvoor zijn al oplossingen.

    Daar over is ook al nagedacht

    De discussie heeft geen zin, omdat het al helemaal is bestudeerd en uitgewerkt. Bovendien is het ook beter voor het milieu en de gezondheid, enz.


    Maak melding
  9. 🇸🇷Heeft nooit en nogmaals nooit rekening gehouden met olie prijs want toen de Olieprijs op de wereldmarkt was gekelderd , was de olie prijs in 🇸🇷 Gewoon dezelfde gebleven dus dit is weer een rot verhaal 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫


    gemodereerd
  10. “Bovendien is het ook beter voor het milieu en de gezondheid, enz.”

    Dat is de vraag. Nu al kan men de bladen van kapotte windmolens niet eens verwerken. Hoeveel energie en resources kost het niet zonnepanelen, windmolens en accu’s te produceren en hoeveel milieuvervuiling en CO2 uitstoot levert dat niet op?

    Alles wat de natuur maakt, is schoon. Alles wat de mens maakt is NIET schoon. Immers, je moet eerst datgene afbreken wat de natuur gemaakt heeft om het in iets anders om te zetten.
    Afbreken levert vervuiling op en kunstmatig in elkaar zetten via chemische processen eveneens.


    Maak melding
  11. De oplossing voor het energieprobleem in Suriname is waterturbines i.c.m. windmolens voor de kust. De noord-oost passaat winden beuken het hele jaar op de Surinaamse kust.
    Plaats de windmolens in Paramaribo (braamspunt) en in de kuststreken in Coronie en Nickerie.
    De stroomsnelheid van de Surinamerivier voldoet meer dan genoeg om bij braamspunt waterturbines te plaatsen. Dit i.c.m windmolens kan heel Paramaribo van schone stroom voorzien. Suriname is een gezegend land en heeft veel natuurlijke rijkdommen die onbenut blijven.


    Maak melding
  12. De zon is er in overvloed. Zon voor een half uur op een gedeelte van de aarde met de oppervlakte van de Frankrijk is voldoende om de hele aarde een jaar lang van energie te voorzien. Zie de Sahara en zon en zie de oplossing ervan.

    Verder water en wind dat van niemand is in overvloed aanwezig om duurzame energie op te wekken.


    Maak melding
  13. Venezuela en Suriname hebben toch genoeg olie?? Toch pinaren ze !!! Olie en politiek gaan de problemen niet kunnen oplossen, integendeel word het erger. Ook die kerkgangers die hulp zoeken bij hun god gaat hen ook niet kunnen helepen, omdat ze naar een God roepen die ze niet kennen


    Maak melding
  14. Deze trend kan ook in andere sectoren doorgetrokken worden: creëer met opzet schaarste en de prijzen stijgen dan de pan uit. De winst voor de MNC’s wordt dan des te groter.
    Siyaraam-mai sab jag jaani.


    Maak melding
  15. nou je ziet het al aankomen wat er straks gebeurt als de olie gaat vloeien voor onze kust en wij zelf maar een klein deel van krijgen , hoe meer olie erop de markt komt zal de prijs per vat omlaag brengen en dan ook later bij de pomp , maar dat houdt dan in dat onze olie ook geen cent meer waard is en zo toch weer ons de prijs bij de pomp zal stijgen , het lijkt een spelletje welles of nietes , maar we zijn allemaal oliedom , wij hier in Suriname moeten ook alvast nadenken dat we niet afhankelijk moeten zijn van olie


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES